Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi A4 B9 Avant 2018 - montaż elektrycznego bagażnika

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Muskel1,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam kolegów,

mam takie pytanie, mam zubożoną wersję ze zwykłym bagażnikiem i chciałbym wykonać montaż otwieranego elektrycznie, 
na samym początku chciałbym wiedzieć czy u mnie jest chociaż komputer od tego bagażnika czy wszystko muszę robić w 100% od zera,

lewa skrzynia w bagażniku - wydaje mi się że ta dziura z lewej strony jest właśnie na komputer:
image.thumb.png.f7f86857e1ef9d5c6fbaa03f3f30e3df.png

dodatkowo - po zdemontowaniu plastiku od klapy bagażnika nie mam tam kompletnie żadnego okablowania do przycisku - 

image.thumb.png.4aad27844cf79b3b56a9d14951c29815.png

szukałem po googlach i po youtubie i nie mogę kompletnie znaleźć żadnego manuala ani filmu gdzie jest pokazane jak można to wykonać, może ktoś dysponuje i może się podzielić ?

Z góry dziękuję

• Rozwiązanie
Opublikowano (edytowane)

Tu masz komplet

Sterownik, siłowniki, wiązka i przycisk. Wszystko to musisz dołożyć. Na koniec kodowanie.

https://www.k-electronic-shop.de/AUDI/A4/A4-8W-B9/AUDI-A4-B9-8W-elektrische-Heckklappe-Kofferraum-Avant.html

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano

W śląskim mogę przeprowadzić montaż elektrycznej klapy od A do Z na oryginalnych częściach.

Opublikowano
15 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Tu masz komplet

Sterownik, siłowniki, wiązka i przycisk. Wszystko to musisz dołożyć. Na koniec kodowanie.

Muskel zawsze pomocny :)

Przy okazji widze ze to jednak troche kosztuje. Tam nie ma przycisku do zamykania calego auta - czy to jest latwe do dolozenia? Musza byc 2 przyciski ale nie wiem czy duzo dodatkowo pracy z czyms? Chyba powinno wystarczyc dokodowanie ryglowania calego auta?

Opublikowano

2 przyciski są tylko gdy masz klucz komfortowy (keyless). 

• Dzięki 1