dareksa1 Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Witam wszystkich W mojej AUDI chciałem odczytać mapę pamięci EEPROM licznika, w której są zapisane różne parametry auta min.: olej, kod immobilizera, przebieg, itp. Czy można to zrobić za pomocą interfejsu diagnostycznego OBDII i odpowiedniego oprogramowania? Jeśli tak, to jakim oprogramowaniem? Czy macie koledzy takie oprogramowanie? Jeśli tak, to czy moglibyście udostępnić? Czy mógłby ktoś z kolegów opisać poszczególne komórki mapy pamięci EEPROM, co w nich jest zapisane? Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam Paweł
eneron Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Podaj maila to Ci podeślę programik, którym ponoć można odczytac przebieg, jeszcze u siebie nei sprawdzałem ale moze jutro wieczorem to zrobię Także będziesz królikiem doświadczalnym
eneron Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Program nazywa się VAG EEPROM i dziala tylko do rocznika 99 i chyba tylko z kabelkiem na COM ;( Dziś sprawdzałem i nie idzie u mnie No fund ECU
domjenick Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Witam wszystkich W mojej AUDI chciałem odczytać mapę pamięci EEPROM licznika, w której są zapisane różne parametry auta min.: olej, kod immobilizera, przebieg, itp. Czy można to zrobić za pomocą interfejsu diagnostycznego OBDII i odpowiedniego oprogramowania? Jeśli tak, to jakim oprogramowaniem? Czy macie koledzy takie oprogramowanie? Jeśli tak, to czy moglibyście udostępnić? Czy mógłby ktoś z kolegów opisać poszczególne komórki mapy pamięci EEPROM, co w nich jest zapisane? Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam Paweł wiekszosc danych,jak przebiek,serwis-mozna Vag Comem,immo tez mozesz tym zakodowac,ale do "zdjecia" pinu Vag Tacho a co tak konkretniej cie interesuje?
HarryH Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Vag Tacho w jakiej wersji pociągnie liczniki z rocznika 1998r i 2000r? Szykuje się do zmiany na fis i juz jedzie do mnie licznik z 2000r a nie wiem jaki kabelek zakupić aby wyciągnąć PIN do immo z nowego licznika. pozdro
grzanek85 Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 LIcznika z twojego rocznika nie ugryziesz żadnym fejsem. Pozostaje Ci wyjęcie i na stół masz tam dwaa rodzaje pamięci bez fisa 93C56 i FIS lub UK NSI 93S56 wyszstko w wersji SMD [br]Dopisany: 08 Maj 2009, 23:42_________________________________________________ Vag Tacho w jakiej wersji pociągnie liczniki z rocznika 1998r i 2000r? Szykuje się do zmiany na fis i juz jedzie do mnie licznik z 2000r a nie wiem jaki kabelek zakupić aby wyciągnąć PIN do immo z nowego licznika. pozdro Jeśli to będą VDO to powinien sobie poradzić jeśli to będzie Jager lub MM nie ma szans.
HarryH Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 A Jager'a lub MM pociągnie coś takiego? http://moto.allegro.pl/item623493588_vag_k_can_diagn_licznik_immobil_kom_instrukcja.html Chciałbym wiedzieć jaki interfejs mam zamówić, aby na 100% działał. Pozdro
grzanek85 Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 Jak chcesz mieć pewność to magic dash, można by i próbować vag k+can comanderem ale uważaj bo to klon a one czasami lubią zrobić psikusa nawet przy odczycie.
sstudi Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 Ja mam te samo auto,tzn 1,8t tylko anb ale licznik jeagar z 99r. Dokladnie d80920900d...ja odczytalem pin z vag tacho, interfejs 2.4 ale musialem wybrac MIG... MARELLI M73 V1 (jakos tak).Poszlo wszystko ladnie pieknie Sprobuj,jesli nie jest juz za pozno
Rekomendowane odpowiedzi