Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[A4 B7] polski czterołapny BKN *Quattro* *320/288*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak właściwie to zawsze można jakiejś 'suchej' farby poszukać i takie wnętrze przekolorować. Na pewno coś jest co się wciera a potem tylko zabezpiecza, tak jak to jest ze skórą.

Opublikowano

Przecież materiały na meble też jakoś się farbuje 😁

Opublikowano

@Monti

Niektórzy się tak spinają, że zastanawiam gdzie który portal ma niższy poziom, myślałem że tu są poważni ludzie. Dzięki wielkie, postaram się aktywnie prowadzić wątek. No ten B6 umiera jak to auto no ale będzie niebawem wystawione za cenę smartfona więc jak ktoś chce gruza to może kupi 👀😂

Opublikowano
6 godzin temu, Monti napisał(a):

Przecież materiały na meble też jakoś się farbuje 😁

Tylko w meblach nie ma problemu z odklejającym się materiałem po pomalowaniu, a podsufitka czy słupki mogą się jak najbardziej odkleić.

Opublikowano
23 minuty temu, Langista napisał(a):

Tylko w meblach nie ma problemu z odklejającym się materiałem po pomalowaniu, a podsufitka czy słupki mogą się jak najbardziej odkleić.

Niestety bardzo wiele B6 i B7 cierpi na syndrom podlaskiego Dubaju

Opublikowano
W dniu 23.07.2024 o 12:34, czareq napisał(a):

Zderzak z przodu jakoś średnio spasowany

Hmm... Jak wiele elementów wpływa na spasowanie tego zderzaka? A może istnieje jakiś wymiar w 0.100 odległości maski od zderzaka w jego dwóch stycznych? Może wprowadzę jakieś zmiany u siebie bo prócz zmiany samego zderzaka mam jeszcze grill z S4 to już chyba całkiem mam krzywy ten przód... I lany w pysk łącznie z podłużnicami. 65% b7 które widzę jeżdżą że źle "wy regulowanym" zderzakiem. Problem w tym że do większości napraw i ingerencji zderzak się zrzuca a potem mechanikom nie chce się go jakoś specjalnie ustawiać a możliwości jest wiele. Czasami wymienia się i montuje na nowo regulację wysokości "i odległości" jak to robiłem u siebie - groszowe sprawy. Bo lubi się obrócić.  Reszta wychodzi sama z siebie. No ale... Wychodzi na to że mam B7 od 4 lat troszkę z przodem miałem styczności - niewiele tam... i dalej nie wiem o przodzie nic...

• Haha 1
Opublikowano

Są i moje blachy, na których mi zależało. Dość łatwe do zgadnięcia co oznaczają

IMG20240812134650.jpg

Opublikowano

a co oznaczają? 😅

Opublikowano

SH A4B7G

Były spalone całkiem lampki rejestracji, wpadły Darkowe. 

Jeszcze myślę czy przednie postojówki dobrać LED czy zwykłe. 

IMG20240812210454.jpg

Opublikowano
17 godzin temu, Ivanek napisał(a):

Były spalone całkiem lampki rejestracji, wpadły Darkowe. 

Kto to Darek? 🧐 Promotor?

Trochę mocno dają, mi Tomnikowe najlepiej siedziały bo delikatnie oświetlały tablicę, a nie dwa pasy wszerz i wzdłuż za samochodem. Teraz jak padły to długo szukałem czegoś podobnego i zdecydowałem się na powrót do zwykłych C5W z Powerteca i jestem zadowolony, bo kosztują 8zł za parę :decayed:

Opublikowano
4 godziny temu, afroo. napisał(a):

Kto to Darek? 🧐 Promotor?

Trochę mocno dają, mi Tomnikowe najlepiej siedziały bo delikatnie oświetlały tablicę, a nie dwa pasy wszerz i wzdłuż za samochodem. Teraz jak padły to długo szukałem czegoś podobnego i zdecydowałem się na powrót do zwykłych C5W z Powerteca i jestem zadowolony, bo kosztują 8zł za parę :decayed:

Nie, Dariusz Jabłoński, co mi robił lampy do B6, według mnie ma lepsze żarówki i lepsze ceny, lepszy kontakt. 

Tera od niego będę brał postojówki po 10zl do b7, bez błędu i jakieś słabsze co nie padną za 8 mięsiecy. Wziąłem od niego prawie całe wnętrze, sufit ogarnięty, jeszcze schowek i drzwi czerwone żarówki i podświetlenie nóg. 

Potem wezmę drl i wsteczne też. Polecam mocno bo człowiek godny polecenia. Za rejestrację chyba 45-50zl za komplet? Całe moduły. Na żywo jest to słabsze niż te 18 diodowe z allegro typowe. 

Opublikowano

Tak to wygląda. No jest mocno IMG20240813221329.thumb.jpg.fc9e850357ed159d882901d6dcd1cc79.jpg

Opublikowano

pare tygodni i gwiazdka im przygaśnie to standart moje na początku tak napierdalały że kumpel mi pokazywał że mam najebane w głowie :D

Opublikowano
3 godziny temu, PiterA4 napisał(a):

pare tygodni i gwiazdka im przygaśnie to standart moje na początku tak napierdalały że kumpel mi pokazywał że mam najebane w głowie :D

Oj tam, wziąć kawałek izolacyjnej taśmy i pół lampki zakleić, problem z dyni. :kox:

Opublikowano
12 minut temu, Monti napisał(a):

Oj tam, wziąć kawałek izolacyjnej taśmy i pół lampki zakleić, problem z dyni. :kox:

Ja u siebie 'poprawiłem' sprayem😅

Opublikowano
10 minut temu, Adam87 napisał(a):

I to jest myśl techniczna, szanuję 😁

• Lubię to 1
Opublikowano
56 minut temu, Adam87 napisał(a):

Jaki spray? Czarny po prostu? 

Opublikowano
35 minut temu, Ivanek napisał(a):

Jaki spray? Czarny po prostu? 

Tak, delikatnie żeby nie zamalować całkiem i jest super.

Opublikowano

Ja miałem pod ręką folię do przyciemniania lamp. 
Przykleiłem chyba 5 warstw i teraz nic nie oślepia.

• Lubię to 1
Opublikowano

Szpreje, taśmy, duperele. A wystarczyło nie wkładać takich doyebanych ledów :whistling:

• Lubię to 2