sparki Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 A więc panowie do rzeczy. Pacjent to golf MkIV a jego przypadłość to wchodzenie w tryb awaryjny powyżej ~3,5kobr/min silnik AJM po wejściu w tryb awaryjny wyświetlany jest błąd: 17958 - Charge Pressure: Control Deviation P1550 - 11-00 - Control Limit Not Reached a oto logi dynamiczne: z góry dzięki za pomoc
odzim Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 to nie jest silnik ajm od tego zacznijmy , turbo strasznie wolno sie zbiera- nie było majstrowane przy sztandze, nie widac trybu awaryjnego ze sie robi turbo nie doladowuje niz przeładowuje, sprawdz wezyki podcisnieniowe , jak sprawne ,cale nie popekane to napisz bedziemy myslec dalej zły kat synchronizacji za bardzo rozjezdza sie powinien do 0,6 najwyżej
sparki Opublikowano 9 Maja 2009 Autor Opublikowano 9 Maja 2009 na obudowie rozrzadu było jak byk AJM (do bagażnika na wlepke nie patrzyłem) a trybu awaryjnego nie widać bo jak bym wrzucił logi z notlaufem to by były be A czy to normalne ze w grupie 10-tej intake air pressure jest niezmienne w zakresie 1000-3500obr/min :?: Na sztange specjalnie zwróciłem uwage i wg mnie pracowała bez zarzutu- cyklicznie zmieniała swoją pozycję (obserwacja fizyczna na jałowym)
odzim Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 widac to po logach i zapewniam cie ze to nie jest ajm bardziej ATD, AXR, o sztange chodzilo mi ze moze jest wydluzona (ale nie koniecznie) chodzilo czy ktos wczesniej sie nie bawil nia ,
sparki Opublikowano 9 Maja 2009 Autor Opublikowano 9 Maja 2009 widac to po logach i zapewniam cie ze to nie jest ajm , o sztange chodzilo mi ze moze jest wydluzona (ale nie koniecznie) chodzilo czy ktos wczesniej sie nie bawil nia , nie specjalnie utworzyliśmy pseudo kanał żeby przyjrzeć się sztandze (bo tylko od dołu da się to przyzwoicie zrobić i wszystko wygląda na niegrzebane) jeśli znasz odpowiedź na pytanie które zadałem w poprzednim poście to prosze odpowiedz.
odzim Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 A czy to normalne ze w grupie 10-tej intake air pressure jest niezmienne w zakresie 1000-3500obr/min nie jest to normalne ale dlaczego za mało logow zeby sie dowiedziec zrob statyczne bs i dynamiczne
Rekomendowane odpowiedzi