Synek80 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września Witam, po namyśleniach zmobilizowałem się i postanowiłem utworzyć temat o swoim Audi coś na rodzaj pamiętnika historia nieskomplikowana autko sprowadzone w 2007 przed Dziadka z Niemiec do 2016 użytkowane przez Ojca 2 lata w garażu jako pomnik i od 2018 w moich rękach tak więc.. z wyposażenia -kierownica trójramienna z A4 B5 -el. szyberdach -grzane stołki w jasnej skórze -el. przednie szyby tył korbotronik -dodatkowe zegary, temp oleju, ciśnienie oleju, woltomierz z motorowni 1.9 tdi 1z, zabójcze 90hp 180nm z lekko dłubniętym osprzętem 3 3
lewiatan1989 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września (edytowane) Pierwszy!!! No jest i nasza spotowa maszyna 💪💪💪 Nie bądź taki skromny Twoja na spotach budzi większe zainteresowanie niż nasze 😝 Edytowane 27 Września przez lewiatan1989 1 1
george Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września Nie raz, nie dwa widziany na żywo. 😉 Na spotach budzi największe zainteresowanie. 😀 1
DaveLove Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września Tyle razy widziałem na zlocie ale wstydziłem się zagadać. Myślałem, że to jakiś prezes, a to nasz forumowicz. Tym razem podbiję! 😄 1
Synek80 Opublikowano 27 Września Autor Opublikowano 27 Września Dzięki Panowie za pozytywne przyjecie czy to tutaj czy na spotach co czwartki Nie będę tu rozpisywał się o przestrzeni 6 lat co było poczynione bo byśmy wszyscy poszli spać prędzej niż to wszystko przeczytali tak więc przedstawię co się działo w niedalekiej przeszłości Początek roku zaczął się nie przyjemnie po raz kolejny trzasnęła uszczelka pod głowicą, sfrustrowany zaistniałą sytuacją i przekalkulowaniu kosztów mówię "aaa walić to robię sam" nie ma przecież nic prostszego jak stary TDIk o dziwo wszystkie śruby współpracowały przy temperaturze -15 w małym ciasnym garażu fotorelacji nie będzie bo skupiałem się bardziej na robocie niż foceniu w mrozie xD Wpadło: -zregenerowana głowica, wymyta chemicznie, nowe zawory, szklanki, ostrzejszy wałek 028E -Uszczelka Głowicy Elring 412.872 -Uszczelka Pokrywy Zaworów Elring 470.280 -Zestaw Śrub Głowicy Elring 819.824 -Rozrząd INA 530 0057 10 -Pompa Wody z nowym korpusem Hepu P513S -Rolka napinacza paska wielorowkowego INA 531 0729 10 -Paski osprzętu Conti 10x900 + Conti 6PK905 -Uszczelki kolektorów ssący Elring 915.213, wydechowy Elring 625.760 -Rewizja ori turbosprężarki -Przewód do nagrzewnicy Topran 108.313 -Olej wymieniany po 500km Mannol 10w40 + filtr Mann w730/1 -Płyn Chłodniczy G12+ Setup przejechał dotychczas +/- 15tys km 04.2024 została wymieniona nagrzewnica która podciekała i robiła trzode na wykładzinie wleciała NRF + oklejenie wszystkich klap (grzeje jak piekarnik) 05.2024 -Dołożenie wiązki pod termometr 06.2024 -Kierownica z Audi A4 B5 trójramienna + gałka zmiany biegów z Audi A4 B6 08.2024 -Wyprawa po długo wyczekiwane kółko BBS RZ522 7jx17 ET25 -Wymiana oleju + płukanka Mannol 10w40 + filtr oleju Mann w730/1, filtr powietrza Filtron AP005, filtr kabinowy Filtron K1004 -Sprężyny przód -60mm -Sprężyny tył -60mm -Tuleje wahaczy Poliretan by Tedgum -Dołożenie centralnego zamka z pilota -Wymiana lamp przód Ori Hella + regulacja lamp w elektryce 1 1
lewiatan1989 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września No i za taki opis to ja szanuje. Szczególnie z datami i numerami części! 1
Rekomendowane odpowiedzi