madik_1 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Po wyjęciu lampy lewej strona kierowcy ukazała mi się wolna wtyczka 2 pinowa nie wpieta piny są zaśniedziałe więc domyslam sie ze wpieta nigdzie nie jest dlugo może ktoś wie od czego to jest? dodam ze wchodzi w ori instalacje zderzaka. S4B6 2003
Lukasz_mk2 Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października To jest wtyczka do lampy, pewnie ktoś zmieniał lampy na ksenon/bixenon i do nowej wtyczki przełożył ze starej tylko te przewody które mu były potrzebne
Langista Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października Zwłaszcza jak dalej na zdjęciu widać zwykłą taśmę izolacyjną, nie tą materiałową. Kolory kabli idealnie pasują do halogenów z świateł drogowych, a teraz przy biksenonie masz to wszystko w jednej soczewce, stąd te kable były nie potrzebne.
madik_1 Opublikowano 7 Października Autor Opublikowano 7 Października 3 godziny temu, Lukasz_mk2 napisał(a): To jest wtyczka do lampy, pewnie ktoś zmieniał lampy na ksenon/bixenon i do nowej wtyczki przełożył ze starej tylko te przewody które mu były potrzebne z wyposażenia wynika że bixenon jest ori a wtyczki do lamp idą tak samo jak u kumpla gdzie tez ma ori bixenon wtyczka do lampy powiązana z kablem do czujnika zderzeniowego
madik_1 Opublikowano 7 Października Autor Opublikowano 7 Października 50 minut temu, Langista napisał(a): Zwłaszcza jak dalej na zdjęciu widać zwykłą taśmę izolacyjną, nie tą materiałową. Kolory kabli idealnie pasują do halogenów z świateł drogowych, a teraz przy biksenonie masz to wszystko w jednej soczewce, stąd te kable były nie potrzebne. jak dla mnie dziwne bo bixenon ori porównywane u kolegi ma tak samo a ta wtyczka z dwoma pinami jest tylko po lewej stronie po prawej nie a wtyczka do lampy jest powiązana z kablem od czujnika zderzeniowego analogicznie z drugiej strony tak samo jak u kolegi czyli ori tylko u niego tej wtyczki z 2 pinami nie ma
Lukasz_mk2 Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października (edytowane) jest jakiekolwiek napięcie na którymś z pinów?? Po południu poszukam u siebie takiej wtyczki u siebie pod maską - może coś znajdę. Edytowane 7 Października przez Lukasz_mk2
Monti Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października (edytowane) Godzinę temu, Lukasz_mk2 napisał(a): jest jakiekolwiek napięcie na którymś z pinów?? Po południu poszukam u siebie takiej wtyczki u siebie pod maską - może coś znajdę. Tez mam taķą wtyczkę wolną i dzwoniłem do Vag install juz w tej sprawie, mam mieć dzisiaj informacje. Wstepnie wychodzi na to, ze jest to wtyczka od homelink(wyposazona byla ale nie mam sterownika). Ja dodatkowo mam wolna od halogenow bo ich nie posiadam. Edytowane 7 Października przez Monti
madik_1 Opublikowano 7 Października Autor Opublikowano 7 Października 2 godziny temu, Lukasz_mk2 napisał(a): jest jakiekolwiek napięcie na którymś z pinów?? Po południu poszukam u siebie takiej wtyczki u siebie pod maską - może coś znajdę. jak wyjmiesz lampe od strony kierowcy powinieneś ją namierzyć jak masz bynajmniej tak u mnie się okazuje
madik_1 Opublikowano 7 Października Autor Opublikowano 7 Października 2 godziny temu, Lukasz_mk2 napisał(a): jest jakiekolwiek napięcie na którymś z pinów?? Po południu poszukam u siebie takiej wtyczki u siebie pod maską - może coś znajdę. a napięcie nie wiem będę w domu to sprawdzę na wszelkie możliwości
madik_1 Opublikowano 7 Października Autor Opublikowano 7 Października Godzinę temu, Monti napisał(a): Tez mam taķą wtyczkę wolną i dzwoniłem do Vag install juz w tej sprawie, mam mieć dzisiaj informacje. Wstepnie wychodzi na to, ze jest to wtyczka od homelink(wyposazona byla ale nie mam sterownika). Ja dodatkowo mam wolna od halogenow bo ich nie posiadam. hm to już jest jakiś trop bo u mnie homelinka brak fabrycznie ale czy tak by se wtyczka luzem była wiązka musi być fabryczna bo auto nie było bite ani składane z kilku.
Monti Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października (edytowane) 3 minuty temu, madik_1 napisał(a): hm to już jest jakiś trop bo u mnie homelinka brak fabrycznie ale czy tak by se wtyczka luzem była wiązka musi być fabryczna bo auto nie było bite ani składane z kilku. U mnie brak halogenow a wiazka wisi 😅 Edytowane 7 Października przez Monti
madik_1 Opublikowano 7 Października Autor Opublikowano 7 Października 6 minut temu, Monti napisał(a): U mnie brak halogenow a wiazka wisi 😅 to pewnie jest przygotowane fabrycznie do wersji z tak się domyslam może z tą wtyczką 2 pinowa jest tak samo? ale też dziwne bo mój kumpel jej wogole nie ma😅
Rozwiązanie Monti Opublikowano 7 Października Rozwiązanie Opublikowano 7 Października 4 godziny temu, madik_1 napisał(a): to pewnie jest przygotowane fabrycznie do wersji z tak się domyslam może z tą wtyczką 2 pinowa jest tak samo? ale też dziwne bo mój kumpel jej wogole nie ma😅 Ta wtyczka z tego co mi mówił Kamil jest od parktronicow i własnie systemu homelink.. Audi miało dziwne rozumowanie w wiązkach
madik_1 Opublikowano 7 Października Autor Opublikowano 7 Października 2 godziny temu, Monti napisał(a): Ta wtyczka z tego co mi mówił Kamil jest od parktronicow i własnie systemu homelink.. Audi miało dziwne rozumowanie w wiązkach faktycznie dziwne to by wyjaśniało bo pdc z przodu nie mam i homelinka tez a w schematy zaglądałem to moduł przychodzi gdzies w tamto miejsce obok sprysku. myślę że temat można zakończyć rozwiązaniem zagadki🙂
Monti Opublikowano 8 Października Opublikowano 8 Października 7 godzin temu, madik_1 napisał(a): faktycznie dziwne to by wyjaśniało bo pdc z przodu nie mam i homelinka tez a w schematy zaglądałem to moduł przychodzi gdzies w tamto miejsce obok sprysku. myślę że temat można zakończyć rozwiązaniem zagadki🙂 Z drugiej strony ja mam żeńską a ty męską ? Dziwnie.
madik_1 Opublikowano 8 Października Autor Opublikowano 8 Października 4 godziny temu, Monti napisał(a): Z drugiej strony ja mam żeńską a ty męską ? Dziwnie. faktycznie nie zwróciłem na to wcześniej uwagi
Monti Opublikowano 8 Października Opublikowano 8 Października (edytowane) 26 minut temu, madik_1 napisał(a): faktycznie nie zwróciłem na to wcześniej uwagi Dobra dzwoniłem do Kamila, już wszystko wiem. Ty masz wtyczkę od strony zderzaka czyli męska a ja od strony budy czyli żeńska :D. Jak nie potrzebujesz to możesz mi podesłać 😏, ściągnij zderzak i zobacz czy masz sterownik po stronie pasażera 😁 Edytowane 8 Października przez Monti
madik_1 Opublikowano 8 Października Autor Opublikowano 8 Października Godzinę temu, Monti napisał(a): Dobra dzwoniłem do Kamila, już wszystko wiem. Ty masz wtyczkę od strony zderzaka czyli męska a ja od strony budy czyli żeńska :D. Jak nie potrzebujesz to możesz mi podesłać 😏, ściągnij zderzak i zobacz czy masz sterownik po stronie pasażera 😁 będę w domu to spojrze jak mialem raz ściągnięty zderzak to nie widziałem nic a może nie zwrocilem na to uwagi😅
Monti Opublikowano 8 Października Opublikowano 8 Października 21 minut temu, madik_1 napisał(a): będę w domu to spojrze jak mialem raz ściągnięty zderzak to nie widziałem nic a może nie zwrocilem na to uwagi😅 Powinno być po obok spryskiwacza od strony pasażera. Chyba, że tylko wiązka Ci została 😅
Rekomendowane odpowiedzi