Jump to content
IGNORED

Wypalone styki w lampie Audi A4 B6

Recommended Posts

Posted

Mam taki problem, czy da radę coś z tym zrobić wypaliło styk w środku lampy kierunku ...

20241127_120443.jpg

20241127_120448.jpg

Posted

Rozklejenie lampy i wymiana pierścienia jak ma być jak ori

Posted
22 minuty temu, kamil-vag napisał(a):

Rozklejenie lampy i wymiana pierścienia jak ma być jak ori

A inaczej nie da rady tego jakoś zrobić? 

Posted

Jak chcesz partyzancko to naprawić to (o ile widać początek blaszki) dolutuj nową blaszkę. 

Posted

mnie dopadł ten sam problem w bix'ie, tyle że z kierunkowskazem. Póki co rozgiąłem bardziej blaszkę w gnieździe żarówki i póki co działa. Ale wpadłem na pomysł, że może spróbuje zrobić to w taki sposób że w miejscu "dziurki" w blaszce kapne trochę kleju na plastik w lampie, do tego przykleje kawałek blaszki (taki kawałek, aby wpadł w dziurkę i przykleił się do plastiku w lampie), a potem pomaluje to grubo farbą przewodzącą prąd (coś takiego czym naprawia się ogrzewanie tylnej szyby). Niestety w lampie jest tak mało miejsca, że żadną lutownicą którą posiadam (a mam ich trzy różne) tam nie dojdę, a poza tym przy takich robotach trzęsą mi się ręce i sądzę że lutownicą polutowałbym (przypalił) wszystko oprócz tej blaszki ;) 

@doncarleon jak byś coś wymyślił to daj znać.

Posted

da się te styki i pierścień wymienić bez rozklejania lamp.  jest trochę gimnastyki z założeniem kierunkowskazu ale da się . ogarniałem to już wiele razy 

Posted
W dniu 27.11.2024 o 17:38, Langista napisał(a):

Jak chcesz partyzancko to naprawić to (o ile widać początek blaszki) dolutuj nową blaszkę. 

próbując dolutować blaszkę stopi plastikowy pierścień w którym osadzony jest styk i bedzie problem z kontatkem oprawki.  wymiana pinu badz jak rozwalony i stopiony pierscień to wymiana pinu i pierścienia

Posted

Już zrobione , wymieniłem ten pierścień,  lampę rozebralem tylko i jest wystarczająco miejsca ... też mam bixa z czarnym środkiem.