doncarleon Posted November 27 Posted November 27 Mam taki problem, czy da radę coś z tym zrobić wypaliło styk w środku lampy kierunku ...
kamil-vag Posted November 27 Posted November 27 Rozklejenie lampy i wymiana pierścienia jak ma być jak ori
doncarleon Posted November 27 Author Posted November 27 22 minuty temu, kamil-vag napisał(a): Rozklejenie lampy i wymiana pierścienia jak ma być jak ori A inaczej nie da rady tego jakoś zrobić?
Langista Posted November 27 Posted November 27 Jak chcesz partyzancko to naprawić to (o ile widać początek blaszki) dolutuj nową blaszkę.
Lukasz_mk2 Posted Sunday at 09:49 PM Posted Sunday at 09:49 PM mnie dopadł ten sam problem w bix'ie, tyle że z kierunkowskazem. Póki co rozgiąłem bardziej blaszkę w gnieździe żarówki i póki co działa. Ale wpadłem na pomysł, że może spróbuje zrobić to w taki sposób że w miejscu "dziurki" w blaszce kapne trochę kleju na plastik w lampie, do tego przykleje kawałek blaszki (taki kawałek, aby wpadł w dziurkę i przykleił się do plastiku w lampie), a potem pomaluje to grubo farbą przewodzącą prąd (coś takiego czym naprawia się ogrzewanie tylnej szyby). Niestety w lampie jest tak mało miejsca, że żadną lutownicą którą posiadam (a mam ich trzy różne) tam nie dojdę, a poza tym przy takich robotach trzęsą mi się ręce i sądzę że lutownicą polutowałbym (przypalił) wszystko oprócz tej blaszki @doncarleon jak byś coś wymyślił to daj znać.
Gwerty Posted Monday at 11:17 AM Posted Monday at 11:17 AM da się te styki i pierścień wymienić bez rozklejania lamp. jest trochę gimnastyki z założeniem kierunkowskazu ale da się . ogarniałem to już wiele razy
Gwerty Posted Monday at 11:20 AM Posted Monday at 11:20 AM W dniu 27.11.2024 o 17:38, Langista napisał(a): Jak chcesz partyzancko to naprawić to (o ile widać początek blaszki) dolutuj nową blaszkę. próbując dolutować blaszkę stopi plastikowy pierścień w którym osadzony jest styk i bedzie problem z kontatkem oprawki. wymiana pinu badz jak rozwalony i stopiony pierscień to wymiana pinu i pierścienia
doncarleon Posted 1 hour ago Author Posted 1 hour ago Już zrobione , wymieniłem ten pierścień, lampę rozebralem tylko i jest wystarczająco miejsca ... też mam bixa z czarnym środkiem.
Recommended Posts