Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wypalone styki w lampie Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem, czy da radę coś z tym zrobić wypaliło styk w środku lampy kierunku ...

20241127_120443.jpg

20241127_120448.jpg

Opublikowano
  • Autor
22 minuty temu, kamil-vag napisał(a):

Rozklejenie lampy i wymiana pierścienia jak ma być jak ori

A inaczej nie da rady tego jakoś zrobić? 

Opublikowano

Jak chcesz partyzancko to naprawić to (o ile widać początek blaszki) dolutuj nową blaszkę. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mnie dopadł ten sam problem w bix'ie, tyle że z kierunkowskazem. Póki co rozgiąłem bardziej blaszkę w gnieździe żarówki i póki co działa. Ale wpadłem na pomysł, że może spróbuje zrobić to w taki sposób że w miejscu "dziurki" w blaszce kapne trochę kleju na plastik w lampie, do tego przykleje kawałek blaszki (taki kawałek, aby wpadł w dziurkę i przykleił się do plastiku w lampie), a potem pomaluje to grubo farbą przewodzącą prąd (coś takiego czym naprawia się ogrzewanie tylnej szyby). Niestety w lampie jest tak mało miejsca, że żadną lutownicą którą posiadam (a mam ich trzy różne) tam nie dojdę, a poza tym przy takich robotach trzęsą mi się ręce i sądzę że lutownicą polutowałbym (przypalił) wszystko oprócz tej blaszki ;) 

@doncarleon jak byś coś wymyślił to daj znać.

Opublikowano

da się te styki i pierścień wymienić bez rozklejania lamp.  jest trochę gimnastyki z założeniem kierunkowskazu ale da się . ogarniałem to już wiele razy 

Opublikowano
W dniu 27.11.2024 o 17:38, Langista napisał(a):

Jak chcesz partyzancko to naprawić to (o ile widać początek blaszki) dolutuj nową blaszkę. 

próbując dolutować blaszkę stopi plastikowy pierścień w którym osadzony jest styk i bedzie problem z kontatkem oprawki.  wymiana pinu badz jak rozwalony i stopiony pierscień to wymiana pinu i pierścienia

Opublikowano
  • Autor

Już zrobione , wymieniłem ten pierścień,  lampę rozebralem tylko i jest wystarczająco miejsca ... też mam bixa z czarnym środkiem. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 9.12.2024 o 12:17, Gwerty napisał(a):

da się te styki i pierścień wymienić bez rozklejania lamp.  jest trochę gimnastyki z założeniem kierunkowskazu ale da się . ogarniałem to już wiele razy 

Mam ten sam problem, wypalił mi się styk od kierunku, tyle że w xenonie.

Edytowane przez Kacpzyl17

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy orientuje się ktoś czy wkład kierunkowskazu w przednich lampach we wszystkich wersjach reflektorów tj. H7, xenony, bixenon jest taki sam? 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie niestety znowu mam problem z kierunkiem, czy ktoś ma jakiś sposób na wymianę metalowej blaszki w gnieździe reflektora (nie w gnieździe żarówki) - czym ją można zastąpić? Kupno czegoś takiego jest niemożliwe, a używane lampy mają styki w podobnym stanie jak moja. Czy np. posmarowanie lampy takim klejem w miejscu wypalonej blaszki zda egzamin

Opublikowano

Kup najtańszy zamiennik dostępny na Ali i przełóż blaszkę.. ewentualnie po szortach się przejedź. Jesteś pewien że mąż dobrze tą żarówkę osadzoną? Problemy z wypalaniem pojawiają się, jak żarówka ma słaby kontakt, jest luźna w gnieździe itp. te tańsze żarówki mają wymiary mniejsze po średnicy i w trakcie jazdy potrafią gubić kontakt, w tedy zaczyna się wypalanie gniazda.