doncarleon Opublikowano 27 Listopada Opublikowano 27 Listopada Mam taki problem, czy da radę coś z tym zrobić wypaliło styk w środku lampy kierunku ...
kamil-vag Opublikowano 27 Listopada Opublikowano 27 Listopada Rozklejenie lampy i wymiana pierścienia jak ma być jak ori
doncarleon Opublikowano 27 Listopada Autor Opublikowano 27 Listopada 22 minuty temu, kamil-vag napisał(a): Rozklejenie lampy i wymiana pierścienia jak ma być jak ori A inaczej nie da rady tego jakoś zrobić?
Langista Opublikowano 27 Listopada Opublikowano 27 Listopada Jak chcesz partyzancko to naprawić to (o ile widać początek blaszki) dolutuj nową blaszkę.
Lukasz_mk2 Opublikowano 8 Grudnia Opublikowano 8 Grudnia mnie dopadł ten sam problem w bix'ie, tyle że z kierunkowskazem. Póki co rozgiąłem bardziej blaszkę w gnieździe żarówki i póki co działa. Ale wpadłem na pomysł, że może spróbuje zrobić to w taki sposób że w miejscu "dziurki" w blaszce kapne trochę kleju na plastik w lampie, do tego przykleje kawałek blaszki (taki kawałek, aby wpadł w dziurkę i przykleił się do plastiku w lampie), a potem pomaluje to grubo farbą przewodzącą prąd (coś takiego czym naprawia się ogrzewanie tylnej szyby). Niestety w lampie jest tak mało miejsca, że żadną lutownicą którą posiadam (a mam ich trzy różne) tam nie dojdę, a poza tym przy takich robotach trzęsą mi się ręce i sądzę że lutownicą polutowałbym (przypalił) wszystko oprócz tej blaszki @doncarleon jak byś coś wymyślił to daj znać.
Gwerty Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia da się te styki i pierścień wymienić bez rozklejania lamp. jest trochę gimnastyki z założeniem kierunkowskazu ale da się . ogarniałem to już wiele razy
Gwerty Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia W dniu 27.11.2024 o 17:38, Langista napisał(a): Jak chcesz partyzancko to naprawić to (o ile widać początek blaszki) dolutuj nową blaszkę. próbując dolutować blaszkę stopi plastikowy pierścień w którym osadzony jest styk i bedzie problem z kontatkem oprawki. wymiana pinu badz jak rozwalony i stopiony pierscień to wymiana pinu i pierścienia
doncarleon Opublikowano 11 Grudnia Autor Opublikowano 11 Grudnia Już zrobione , wymieniłem ten pierścień, lampę rozebralem tylko i jest wystarczająco miejsca ... też mam bixa z czarnym środkiem.
Rekomendowane odpowiedzi