KorteX Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Cześć, Mam taki problem z samochodem, że jak go kopnie to wyłącza systemy: ESP, hamulec ręczny, wspomaganie, światła, parktronic, otwiera/zamyka drzwi, światło p.mgielne tył i tak co chwilę. Akumulator nowiutki Varta 110Ah, błędów na VCDS przez to pełno od problemów z komunikacją między sterownikami - nawet nie potrafi się połączyć z kilkoma sterownikami, np klimatyzacją do błędów w sterowniku silnika i skrzyni "sprawdz błędy modułu komfortu", w którym jedynym błędem jest błąd od światła p.mgielnego tył. W co mogę uderzyć jako pierwsze? Moduł akumulatora, regulator napięcia, alternator czy może moduł komfortu? Ładowanie pod maską ~14V, z czerwonego menu w momencie wariowania systemów potrafi wskazać 11.8V Może na to mieć wpływ problem z CAN w prawych tylnych drzwiach? (Prawdopodobnie przerwana wiązka)
KorteX Opublikowano 17 godzin temu Autor Opublikowano 17 godzin temu W załączniku - z poprzedniego tygodnia - ten sam problem był - oczywiście jak podłączyłem komputer to przestała piszczeć i rzucać błędami na liczniku Diagnostyka.pdf
Muskel1 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 00470 - Grupowa magistrala danych uk³adu komfortu w jednoprzewodowym trybie pracy CAN Komfort jest gdzieś uszkodzony stąd masa błędów związanych z komunikacją.
KorteX Opublikowano 16 godzin temu Autor Opublikowano 16 godzin temu 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): 00470 - Grupowa magistrala danych uk³adu komfortu w jednoprzewodowym trybie pracy CAN Komfort jest gdzieś uszkodzony stąd masa błędów związanych z komunikacją. I stąd będzie robił takie odpały że się jechać nie da?
Muskel1 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Jak masz brak komunikacji pomiędzy sterownikami, to jak ma działać poprawnie? Sterowniki muszą pozostawać w stałej komunikacji ze sobą aby poprawnie działać.
Rekomendowane odpowiedzi