Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z prądem w Audi A6 C6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

Mam taki problem z samochodem, że jak go kopnie to wyłącza systemy: ESP, hamulec ręczny, wspomaganie, światła, parktronic, otwiera/zamyka drzwi, światło p.mgielne tył i tak co chwilę. Akumulator nowiutki Varta 110Ah, błędów na VCDS przez to pełno od problemów z komunikacją między sterownikami - nawet nie potrafi się połączyć z kilkoma sterownikami, np klimatyzacją do błędów w sterowniku silnika i skrzyni "sprawdz błędy modułu komfortu", w którym jedynym błędem jest błąd od światła p.mgielnego tył.

W co mogę uderzyć jako pierwsze? Moduł akumulatora, regulator napięcia, alternator czy może moduł komfortu?

Ładowanie pod maską ~14V, z czerwonego menu w momencie wariowania systemów potrafi wskazać 11.8V

Może na to mieć wpływ problem z CAN w prawych tylnych drzwiach? (Prawdopodobnie przerwana wiązka)

Opublikowano

Wrzuć pełny auto-scan.

Opublikowano

W załączniku - z poprzedniego tygodnia - ten sam problem był - oczywiście jak podłączyłem komputer to przestała piszczeć i rzucać błędami na liczniku

Diagnostyka.pdf

Opublikowano

00470 - Grupowa magistrala danych uk³adu komfortu w jednoprzewodowym trybie pracy

CAN Komfort jest gdzieś uszkodzony stąd masa błędów związanych z komunikacją.

Opublikowano
3 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

00470 - Grupowa magistrala danych uk³adu komfortu w jednoprzewodowym trybie pracy

CAN Komfort jest gdzieś uszkodzony stąd masa błędów związanych z komunikacją.

I stąd będzie robił takie odpały że się jechać nie da?

Opublikowano

Jak masz brak komunikacji pomiędzy sterownikami, to jak ma działać poprawnie?
Sterowniki muszą pozostawać w stałej komunikacji ze sobą aby poprawnie działać.