dawidd95 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Część mam problem. Kupiłem audi a4 b6 z radiem Pioneer i dopiero zauważyłem że tył nie gra . Z radia mam dwa wyjścia (czincze) biały i czerwony do suba jest jakaś szansa na podłączenie tego na krótko do kostki ? Widziałem dużo podobnych tematów ale żaden nie rozwiązuje mojego problemu. Jestem zielony w temacie a wolałbym zrobić to sam jeśli nie jest to trudne
dawidd95 Opublikowano 29 Stycznia Autor Opublikowano 29 Stycznia Znajomy mówił mi że muszę ciągnąć nową wiązkę od wzmacniacza który jest z tyłu w boczku do radia. Jest na to inny patent żeby wykorzystać już istniejące kable które do niego idą ?
P.Wiśnia Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Na zdjęciu nie widać dokładnie. Napisz jaki masz rodzaj nagłośnienia z tyłu: pasywne aktywne bose Przejściówkę z żeńskiego jacka na mini iso kupisz bez problemu. Edytowane 29 Stycznia przez P.Wiśnia
dawidd95 Opublikowano 30 Stycznia Autor Opublikowano 30 Stycznia Nie mam bosse na pewno . Jeden głośnik po lewej stronie pod oknem tylnym . Nie wiem czy to pasywne czy aktywne
dawidd95 Opublikowano 30 Stycznia Autor Opublikowano 30 Stycznia Mam jeszcze takie Jackie które wychodzą radia jeśli to coś pomoże w zdiagnozowaniu. Choć jest tam front a przód działa normalnie. Nie wiem czy teraz się osmieszam ale nie ogarniam tematu a chcialbym żeby głośniki w tylnych drzwiach zaczęły działać wraz z glosnikiem z tyłu
dawidd95 Opublikowano 30 Stycznia Autor Opublikowano 30 Stycznia Tylko te dwie kotki mam które są podłączone do radia
P.Wiśnia Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Daj dokładniejsze zdjęcie brązowej kostki.
dawidd95 Opublikowano 30 Stycznia Autor Opublikowano 30 Stycznia Właśnie znalazłem jeszcze jedną kostkę w ogóle nie używana
dawidd95 Opublikowano 30 Stycznia Autor Opublikowano 30 Stycznia Jest szansa że to właśnie ona jest od wzmacniacza. Jak oglądałem orginalne radia na aukcjach to mają wejście pod tą kostkę a u mnie nie ma gdzie jej podłączyć
P.Wiśnia Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Tak, wychodzi że masz aktywne nagłośnienie z wzmacniaczem. Myślałem przez chwilę że masz pasywne z brązowej kostki, bo napisałeś że masz tylko 2. Kostka 20 pin czarna: 1 - zielony (0,35) - sygnał tył lewy do wzmacniacza 2 - żółty (0,35) - sygnał tył prawy do wzmacniacza 3 - brązowy (0,35) - masa wyjść linowych do wzmacniacza 6 - biały (0,5) - wzbudzenie wzmacniacza (+12V) Musisz podłączyć wszystkie przewody aby wzmacniacz działał. Ale najlepiej zaopatrzyć się w przejściówkę, aby nie ruszać oryginalnej instalacji.
dawidd95 Opublikowano 31 Stycznia Autor Opublikowano 31 Stycznia A wiesz może jak ta przejściówka miała by wyglądać ?
dawidd95 Opublikowano 31 Stycznia Autor Opublikowano 31 Stycznia Takie coś ? A jeśli tak to jak wzbudzić wzmak ?
dawidd95 Opublikowano 1 Lutego Autor Opublikowano 1 Lutego W dniu 31.01.2025 o 09:44, dawidd95 napisał(a): Kupiłem tą przejściówkę jedną parę Jack wpialem pod subwoofer a druga pod front a czerwony pod zasilanie (niebieski) remote . I Lipka bo nic się nie dzieję. Co robię nie tak ? .
P.Wiśnia Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego (edytowane) Zły kabel. Brak masy złącz/wzbudzania wzmacniacza. Edytowane 1 Lutego przez P.Wiśnia
dawidd95 Opublikowano 6 Lutego Autor Opublikowano 6 Lutego (edytowane) To jak ten kabel miałby wyglądać ? Ktoś wie ? Edytowane 6 Lutego przez dawidd95
Muskel1 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Masz u góry pokazane jaką przejściówkę zastosować.
dawidd95 Opublikowano 6 Lutego Autor Opublikowano 6 Lutego No właśnie nie mam chyba że źle patrzę . Sam wstawiłem ta przejściówkę i ponoć jest zła bo nie ma wzbudzenia wzmacniacza
P.Wiśnia Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego W dniu 31.01.2025 o 01:32, P.Wiśnia napisał(a): Tak, wychodzi że masz aktywne nagłośnienie z wzmacniaczem. Myślałem przez chwilę że masz pasywne z brązowej kostki, bo napisałeś że masz tylko 2. Kostka 20 pin czarna: 1 - zielony (0,35) - sygnał tył lewy do wzmacniacza 2 - żółty (0,35) - sygnał tył prawy do wzmacniacza 3 - brązowy (0,35) - masa wyjść linowych do wzmacniacza 6 - biały (0,5) - wzbudzenie wzmacniacza (+12V) Musisz podłączyć wszystkie przewody aby wzmacniacz działał. Ale najlepiej zaopatrzyć się w przejściówkę, aby nie ruszać oryginalnej instalacji.
Rekomendowane odpowiedzi