BartiC98 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Witam ,od jakiegoś czasu sporadycznie na wolnych obrotach po ostrzejszej jeździe przy zatrzymaniu np na światłach wyskakiwał komunikat niskiego ciśnienia oleju...po lekkim dodaniu gazu komunikat znikał ,miałem wymienić za niedługo pompę oleju ,ale niestety wczoraj podczas wyprzedzania auto straciło moc ,zaczęła mrugać kontrolka świec żarowych ...dojechałem. 2 km do domu ,posprawdzalem co mogłem i okazało się że turbosprężarka ciężko się obraca...zatarła się...Panowie mieliście przypadek że problem z ciśnieniem oleju był spowodowany właśnie uszczelniaczami na turbo,że auto tam gubilo cisnienie? Czy nastawiać się na najgorsze że turbo zatarło się właśnie z powodu niskiego ciśnienia a przyczyną leży gdzieś w silniku? serdecznie pozdrawiam
krzychuG Opublikowano 18 minut temu Opublikowano 18 minut temu 8 godzin temu, BartiC98 napisał(a): nastawiać się na najgorsze że turbo zatarło się właśnie z powodu niskiego ciśnienia a przyczyną leży gdzieś w silniku Niestety jak kolega wyżej już napisał.
Rekomendowane odpowiedzi