aleksander525 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Witam serdecznie, Jestem świeżym nabywca audi a4 b8 2.0 tdi CJCD 2013 rok, elektromechanik sprawdził mi autko i pokazał błędy , w tym związane z przepustnicą. Z racji ze jest ona zlokalizowana dość na wierzchu, myślałem o demontażu i ponownym zainstalowaniu nowej samodzielnie, ale wiem że potrzebna będzie ponowna adaptacja. Czy jeżeli wymieniłbym ja samodzielnie a potem podjechał do elektromechanika na adaptacje to wiązałoby się to z jakimś ryzykiem z powodu jazdy bez adaptacji? Nie wiem, np. usterką nowej przepustnicy?.
Rozwiązanie Muskel1 Opublikowano 11 godzin temu Rozwiązanie Opublikowano 11 godzin temu W silnikach Diesla przepustnica spełnia inną funkcję niż w benzyniakach i nie przeprowadza się w nich żadnych adaptacji.
P.Wiśnia Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Nie musisz przeprowadzać żadnych adaptacji, silnik non-stop samemu oblicza w jakiej pozycji powinna być przepustnica w porównaniu do położenia pedału gazu.
aleksander525 Opublikowano 11 godzin temu Autor Opublikowano 11 godzin temu Dziękuję wszystkim serdecznie za pomoc i odpowiedzi. 🙂
Rekomendowane odpowiedzi