matik357 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) Witam, mam nietypowy problem z ABS na desce wyświetlają się kontrolki ABS Plus wyświetlacz, vcds pokazał mi błąd: 00301 - ABS Return Flow Pump (V39) 35-00-- Tylko że pompa pracuje i to nawet po wyłączeniu samochodu, działa tak jeszcze z kilkadziesiąt do 2 godzin i sama się wyłącza. Po ponownym włączeniu samochodu kontrolki gasną zero błędów i spokój jest tak z 2 dni, gdy nie było problemów podłączyłem vcds i zrobiłem testy zewnętrzne, po kolei blokowało każde kółko, uruchamiało pompę i wyłączalo, później losowo znów problem powraca i sam ustępuje, sprawdzone wszystkie bezpieczniki także pod kierownicą i pod maską, obstawiałem jakiś sklejony przekaźnik gdy problem występował wyciągałem każdy po kolei aby zobaczyć czy pompa się wyłączy ale ona cały czas pracuje a przekaźników do sprawdzenia już zabrakło, wyłącza się tylko w momencie wyciągnięcia wtyczki ze sterownika ABS, samochodu nie posiadam długo dostałem go od szwagra, wspominał że sam sterownik był już wymieniany, macie może jakieś pomysły co to może być? Dlaczego w ogóle pompa dostaje ciągle zasilanie nawet po wyłączeniu samochodu? I gdy błąd ustaje pompa działa normalnie. Musiałem już tu napisać bo w internecie już nic nie znalazłem, chatgpt też nie pomógł 😂 Edytowane 8 godzin temu przez matik357
Langista Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Sterownik, pewnie był założony już z wadą, ewentualnie źle został przypisany nr Vin.
Rekomendowane odpowiedzi