Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z kodowaniem tempomatu w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć i czołem.

Jako, że już trochę sobie nie radzę spytam ludzi pewnie bardziej obeznanych.

Jakiś czas temu kupiłem b6, dużo pozmieniane z kartonem gratów. 

Włożyłem sterownik z tempomatem, manetkę Itepe, teoretycznie zakodowane, czujniki sprawdzone, działają, manetka też, ale dalej nie odpala się tempomat.

gdzie może jeszcze leżeć problem, z rzeczy elektronicznych wiem że zmieniony jest licznik z 3.0 benzyny w automacie, ale też został przekodowany i działa wszystko z fisem ( aczkolwiek nie wiem, czy do końca też, czy nie widzi dalej że jest to skrzynia automatycznia nie manualna).  
Pytanie do Was, czy to może blokować odpalenie się tempomatu czy szukać gdzieś dalej ?

Opublikowano

Włączanie tempomatu w sterowniku silnika

[Wybierz]
[01 - Silnik]
[Zaloguj - 11] lub jeśli ta funkcja jest niedostępna, użyj zamiast tego [Kodowanie - 11]
Wprowadź 11463, aby aktywować tempomat
[Zrób to!]

Opublikowano
22 minuty temu, P.Wiśnia napisał(a):

Włączanie tempomatu w sterowniku silnika

[Wybierz]
[01 - Silnik]
[Zaloguj - 11] lub jeśli ta funkcja jest niedostępna, użyj zamiast tego [Kodowanie - 11]
Wprowadź 11463, aby aktywować tempomat
[Zrób to!]

kodowalem (tzn nie ja, znajomek) wg poradnika na forum, był niby aktywny, na bitach pokazywało też, że tempomat (manetka) się włącza, ale resztę sterowania, przyspieszanie czy zwalnianie cały czas były zera, kupiłem nową manetkę, bo stwierdził że jest uwalona.

jutro podłączymy jeszcze raz vcdsa i spróbujemy zrobić tak jak napisałeś, bo sczerwieni nienwiem czy zrobione jest tak jak pisałeś.

Opublikowano

Jaki masz rok tego auta?