Bochen92 Opublikowano Czwartek o 16:39 Opublikowano Czwartek o 16:39 Witam, Jestem nowym szczęśliwym posiadaczem audi a4 b6 z 2004 roku w wersji z USA. 3.0 220km quattro. Zastanawiam się czy tanim kosztem w tym samochodzie da radę podnieść jego moc? Czy jest możliwe wykręcenie około 300-350 koni, tak żeby robił około 5 sekund do setki. Poza tym mam problem z elektryka w tylnich drzwiach i zastanawiam się co może być przyczyną. Pozdrawiam
Rob@k Opublikowano Czwartek o 18:18 Opublikowano Czwartek o 18:18 300-350KM pewnie drogo a raczej bardzo drogo. Co do drzwi sprawdź kable w przelotce. 1
Langista Opublikowano Czwartek o 18:42 Opublikowano Czwartek o 18:42 W tym silniku nie podniesiesz nic, to zwykłe MPI i jedynie możesz poprawić ekonomię, bo z fabryki to auto już jeździ na lambdzie 0,8. Chcesz to ładuj 40k w customowy kompresor i to wystrój, żeby po chwili pękł blok, bo są zrobione bez żadnego zapasu wytrzymałościowego. Chcesz coś mocniejszego to kup cokolwiek z turbo. 2
Bochen92 Opublikowano 11 godzin temu Autor Opublikowano 11 godzin temu W dniu 3.04.2025 o 20:42, Langista napisał(a): W tym silniku nie podniesiesz nic, to zwykłe MPI i jedynie możesz poprawić ekonomię, bo z fabryki to auto już jeździ na lambdzie 0,8. Chcesz to ładuj 40k w customowy kompresor i to wystrój, żeby po chwili pękł blok, bo są zrobione bez żadnego zapasu wytrzymałościowego. Chcesz coś mocniejszego to kup cokolwiek z turbo. Faktycznie trochę poszukałem, poczytałem i jest to silnik z którym raczej nie ma co wojować.
Kamjar Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Niestety, nie ma dmuchawy, nie ma zabawy...
Rekomendowane odpowiedzi