Muskel1 Opublikowano Piątek o 14:30 Opublikowano Piątek o 14:30 20 minut temu, janusz75 napisał(a): niemniej jednak, każdy zbiorniczek posiada nadruk na obudowie z opisem płynu jaki znajduje się w układzie: G12 lub G13 Teoretycznie tak, praktycznie nie. Też byłem tego zdania, że musi być info na zbiorniczku, że jest silikat, ale tak nie jest. Na zdjęciach powyżej, zapożyczonych od pewnego kolegi z tutejszego forum, widać, że jest tylko info G13, nie ma nadruku o silikacie.
MaTeo85 Opublikowano Piątek o 14:31 Opublikowano Piątek o 14:31 G13 był stosowany w grupie vw nawet w 2016 roku. Z ciekawostek, porsche nigdy nie wprowadził w swoich autach G13. Z innych ciekawostek są 2 rodzaje g12evo (basf lub heartol) Można zobaczyć w etce kiedy wycofali zbiorniczek z sylikatem i wprowadzili bez, wtedy traktować tą datę jako graniczną do kiedy produkowali auta z tym nieszczęsnym woreczkiem. Po wywaleniu woreczka koniecznie trzeba zmienić płyn na g12evo.
siemian Opublikowano Piątek o 17:31 Autor Opublikowano Piątek o 17:31 Oki. Poświęcę i dam znać. Decyzja zapadła że tarczy siak wymienię chłodniczke. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak ją zdemontować? Na którą stronę ją wyciągnąć itp dzięki
Muskel1 Opublikowano Piątek o 17:48 Opublikowano Piątek o 17:48 Gdzieś tu ktoś opisał na forum jak wyciągnąć. Musisz poszukać.
siemian Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu No właśnie szukam szukam i znaleźć nie mogę. Są posty że da się wymienić bez targania dechy ale nie ma choćby info w którą stronę ja wyciągać
Muskel1 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu https://a4-klub.pl/topic/497943-problem-z-silnikami-klap-w-audi-a4-b9/#findComment-5767538
Rekomendowane odpowiedzi