golfagn Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Witam, poszukuję położenia czujnika ciśnienia oleju nr 1 w tym silniku. Wyskoczył mi błąd w VCDS "131234" - czujnik / przełącznik 1 ciśnienia oleju silnikowego i nie mogę nic o tym błędzie znaleźć. Chciałem wiedzieć co oznacza. Innych błędów brak. Wszystko pracuje poprawnie.
golfagn Opublikowano 13 godzin temu Autor Opublikowano 13 godzin temu 4 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Auto-Scan? Błędy kamerki i fotela wiem co oznaczają- będą zrobione. Pozostaje tajemnica błędu o którym piszę- 13123 - Czujnik / przełącznik 1 ciśnienia oleju silnikowego P0521 00 [01100101] - niewiarygodny sygnał Oraz błąd w klimie- 0276 - Sygnał czasu wyłączenia zapłonu P150A 00 [00001000] - niewiarygodny Obu błędów nie da się skasować- powracają. Log-1234-WAUZZZ4G6GN186002-273308km.txt
Tomnik Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) Zawór sterujący ciśnieniem oleju -N428- Czujnik ciśnienia G10 oleju Czujnik temperatury oleju 2 -G664 Edytowane 13 godzin temu przez Tomnik
Muskel1 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu "Wartoœæ rzeczywista ciœnienia oleju: 1291 hPa" - na zgaszonym silniku to trochę dużo. Powinien pokazać ciśnienie atmosferyczne, czyli ok 1 Bar (1000 hPa). Możliwe, że czujnik ma usterkę.
Muskel1 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu "Znaleziono 1 b³¹d: 0276 - Sygna³ czasu wy³¹czenia zap³onu P150A 00 [00001000] - niewiarygodny Sporadyczny - Potwierdzony - Testowany od skasowania kodów b³êdów" - odpinałeś panel klimatyzacji bez odpinania klem aku?
golfagn Opublikowano 12 godzin temu Autor Opublikowano 12 godzin temu 39 minut temu, Tomnik napisał(a): Zawór sterujący ciśnieniem oleju -N428- Czujnik ciśnienia G10 oleju Czujnik temperatury oleju 2 -G664 32 minuty temu, Muskel1 napisał(a): "Wartoœæ rzeczywista ciœnienia oleju: 1291 hPa" - na zgaszonym silniku to trochę dużo. Powinien pokazać ciśnienie atmosferyczne, czyli ok 1 Bar (1000 hPa). Możliwe, że czujnik ma usterkę. Dzięki! Jutro spojrzę na ten czujnik i zobaczę jaki ma numer. Może przeczyszczę go izopropanolem? 27 minut temu, Muskel1 napisał(a): "Znaleziono 1 b³¹d: 0276 - Sygna³ czasu wy³¹czenia zap³onu P150A 00 [00001000] - niewiarygodny Sporadyczny - Potwierdzony - Testowany od skasowania kodów b³êdów" - odpinałeś panel klimatyzacji bez odpinania klem aku? Ja nie. Ale auto mam od tygodnia i co się działo wcześniej to nie wiem. Sprawdzić jakieś połączenia z panelem? Coś sugerujesz? Rok temu była zmieniana sprężarka klimy. Klima działa.
Muskel1 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 1 minutę temu, golfagn napisał(a): Dzięki! Jutro spojrzę na ten czujnik i zobaczę jaki ma numer. Może przeczyszczę go izopropanolem? Nic nie da. 2 minuty temu, golfagn napisał(a): Coś sugerujesz? Nic, skasuj błąd.
golfagn Opublikowano 11 godzin temu Autor Opublikowano 11 godzin temu Błąd powraca. Czyli na pierwszy ogień czujnik do wymiany. Potem zawór. Teraz jeszcze mnie tak naszło: często w tych silnikach podnoszą ciśnienie oleju. Może to mieć związek?
Muskel1 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Nie ma to na pewno związku. Wskazanie czujnika masz na zgaszonym silniku w zapisanym błędzie. Sprawdź czy masz w ogóle podniesione ciśnienie. Edytowane 4 godziny temu przez Muskel1
Rekomendowane odpowiedzi