dominika111 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Witam. Jestem posiadaczką audi a4b5 1.6 AHL 1997r. Auto pali bardzo dużo - z tankowania na tankowanie coraz więcej. Podczas dodawania gazu czasem łapie muła a czasem idzie normalnie aż czasem za dobrze jak na swoj silnik. Ostatnio miala miejsce dziwna sytuacja - po odpaleniu było słychać jakby coś tłukło strzelało pod maską. Zgasiłam auto za 3 razem odpilo (auto miewa kłopoty z odpalaniem na początku niby winny był imobilaizer - teraz mechanik mówi że już tego błędu nie ma). Po dojechaniu do domu z auta tłumikiem wyleciał olej (na bagnecie znikł). Później już olej nie leciał ale zauważyłam ubytek płynu chłodniczego i benzynę w oleju. Mocno czuć na bagnecie. Podłączenie do komputera nic nie dało - sonda nie pokazuje błędów, przepływomierz też nie. Więcej mechanik nie moze sprawdź ponieważ jest zablokowany komputer. Ciśnienia 1cyl - 14 2cyl - 13. 3cyl - 14. 4cyl - 14.
RaThek Opublikowano 51 minut temu Opublikowano 51 minut temu Cytat Auto pali bardzo dużo - z tankowania na tankowanie coraz więcej. Podczas dodawania gazu czasem łapie muła a czasem idzie normalnie aż czasem za dobrze jak na swoj silnik. Brzmi jakby jeździło na ssaniu, sprawdziłbym odczyty z czujnika temperatury płynu chłodzącego. Co do reszty co opisałaś to jakaś masakra! To jeździ jeszcze?
Rekomendowane odpowiedzi