Shadow24 Opublikowano wczoraj o 10:30 Opublikowano wczoraj o 10:30 (edytowane) Cześć, posiadam Seata Exeo (A4 b6/b7) z 1.8T CFMA. Potrzebuję pomocy w kilku kwestiach ponieważ przy wymianie rozrządu okazało się że moje turbo nadaje się jedynie do wymiany, wrzuciłem hybrydę K03. I teraz zaczynają się pytania jakie części jeszcze muszę wymienić i jakie są ich oznaczenia itd. Wstępnie wiem o: Wtryski (polecono mi 550cc Bosch z adapterami wtyczek EV6 - EV1) InterCooler frontowy FMIC Przepływka 3 cale (tutaj pytanie jakie konkretnie oznaczenia ? musi być konkretnie z S3 czy np. Diesel AWX też pasuje bo gdzieś czytałem że tam też 3 cale - mogę się mylić) DownPipe (2,75" z termoizolacją już siedzi na samochodzie) Zawór DV (06A 145 710N jest prawie niedostępny, 06A145710P czy będzie okej ?) Sztywny TIP (Już zamówiony u Hoffman Custom) Sprzęgło z 1.9TDI AWX (już na samochodzie) Czy jest coś o czym zapomniałem, albo jakieś patenty znawców tematu ? Jest to mój pierwszy VAG z 1.8T, wiedzę czerpie tyle co czytam na forach i pytam znajomego mechanika także liczę na wyrozumiałość. Edytowane wczoraj o 11:06 przez Shadow24
przem8 Opublikowano wczoraj o 11:37 Opublikowano wczoraj o 11:37 Na tej hybrydzie pewnie zrobisz 250 kuni, nie więcej więc wystarczą wtryskiwacze z s3 albo bosch 440. Przeplywka 3 cale potrzebna do mocy powyzej 300.
Shadow24 Opublikowano wczoraj o 11:42 Autor Opublikowano wczoraj o 11:42 2 minuty temu, przem8 napisał(a): Na tej hybrydzie pewnie zrobisz 250 kuni, nie więcej więc wystarczą wtryskiwacze z s3 albo bosch 440. Przeplywka 3 cale potrzebna do mocy powyzej 300. Mógłbyś podać mi konkretne oznaczenia tych wtrysków ? Myślałem że przepływke też muszę na 3 cale zmieniać odrazu, do ilu KM obsługuje fabryczna bo w wielu tematach piszą już przy mocach 250 że na 3 cale przechodzą.
Rekomendowane odpowiedzi