Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Mapa na 170 KM do Audi 2.0 TDI CAGC 120 KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

czytałem trochę o temacie i oglądałem poradniki, chciałbym spróbować samodzielnie podnieść moc w swoim 2.0 TDI CAGC (120 KM) do okolic 170 KM.

Zamierzam kupić interfejs/program MPPS, ale nie mam gotowej mapy pod ten silnik.

Pytania:

– czy ktoś ma sprawdzoną mapę na 170 KM dla CAGC?

– czy możecie podpowiedzieć, jak najlepiej się za to zabrać (na co uważać, jakie oprogramowanie, wskazówki)?

Wiem, że najbezpieczniej oddać auto do fachowca, ale chciałbym spróbować sam, żeby się czegoś nauczyć.

Dzięki za wsze

lką pomoc 🙂

Opublikowano

Ty chyba nie czytałeś z uwagą żadnych poradników. Materiałów jest od groma w internecie na ten temat, tutaj nikt Ci nie pomoże kiedy ewidentnie pokazujesz, że chcesz odpowiedzi gotowe na tacy. Każdy tutaj zdobył wiedzę nie pytając się jak to zrobić a robił, uwalił nie jeden sterownik ale w ten sposób się nauczył. 

Rada ode mnie : spraw sobie kilka sterowników, bo któryś nawet wiedząc co i jak - za pierwszym razem uwalisz. A no i do zabawy z mapami niezbędny jest zewnętrzny zasilacz 12V do auta, każde Aku padnie przy włączonym zapłonie dłużej jak 30 minut.

Opublikowano

lepiej nie baw się w to ze wgrasz mapę innego silnika do tego silnik nawet gotowe mapy pod dany silnik bywają niebezpieczne bo nie wiesz czy ktoś to dobrze zrobil po za tym każdy ma innym stopniu silnik zużyty itp 

lepiej już wyślij komuś swoja mapę i logi i zrobi ci mapkę za 4 stówki 

tu jest pełno chłopaków co robi mapki zrób se post ze chcesz żeby ktoś ci mapkę zrobil albo u lokalnego swojego tunera podjedz najszybciej i najbezpieczniej będzie sam badalem temat tunningu i szczerze jak nie chcesz zj***c i naprawiać to zostaw to dla innych 4 stówki a nawet za 3 nie którzy robią mapy po logach 

dobry kabel najlepiej v21 bądź lepszy słabsze mogą być nie stabilne plus tak jak kolega wyżej powiedział prostownik potrzebny ci bo akus nie wydali a na odpalonym wiadomo ze nie 

Opublikowano
37 minut temu, B618t napisał(a):

tu jest pełno chłopaków co robi mapki zrób se post ze chcesz żeby ktoś ci mapkę zrobil albo u lokalnego swojego tunera podjedz najszybciej i najbezpieczniej będzie sam badalem temat tunningu i szczerze jak nie chcesz zj***c i naprawiać to zostaw to dla innych 4 stówki a nawet za 3 nie którzy robią mapy po logach 

dobry kabel najlepiej v21 bądź lepszy słabsze mogą być nie stabilne plus tak jak kolega wyżej powiedział prostownik potrzebny ci bo akus nie wydali a na odpalonym wiadomo ze nie 

Czy program MPPS wystarczy  ?

Opublikowano

Na co muszę uważać żeby nie spalić sterownika ?