Marian3 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Prośba o pomoc w wyborze, mam zamiar kupić pneumatyczny udarowy klucz do kół ,budrzet 500 pln. No może jeszcze naciągane budrzet jakby naprawdę coś sprawdzonego bylo.
pelonek1 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 17 minut temu, Marian3 napisał(a): Prośba o pomoc w wyborze, mam zamiar kupić pneumatyczny udarowy klucz do kół ,budrzet 500 pln. No może jeszcze naciągane budrzet jakby naprawdę coś sprawdzonego bylo. Kto teraz kupuje takie rzeczy, kup udarowy ale akumulatorowy i wszędzie będziesz mógł go używać.
Marian3 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu Ja będę używał tego klucza dwa razy w roku do zmiany kół w 3 autach, mam podnośnik pneumatyczny tzw. bałwanek i brakuję mi klucza pneumata, bateria raczej się nie sprawdza używając sporadycznie ,obecnie mam elektryczny klucz udarowy niby ma 400 Mm. W buty można go włożyć, dla tego chcę kupić pneumatyczny klucz udarowy.
pelonek1 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Rób jak uważasz, ja mam Dewalt DCF921N i daje radę a do tego jest niewiele większy jak zakrętarka. Pamiętaj też, że do pneumatycznego musisz mieć odpowiednia sprężarkę oraz odpowiedni przekrój przewodu zasilającego klucz, w innym przypadku też będziesz pisał że można go w buty włożyć. 1
P.Wiśnia Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 1 godzinę temu, Marian3 napisał(a): Ja będę używał tego klucza dwa razy w roku do zmiany kół w 3 autach, mam podnośnik pneumatyczny tzw. bałwanek i brakuję mi klucza pneumata, bateria raczej się nie sprawdza używając sporadycznie ,obecnie mam elektryczny klucz udarowy niby ma 400 Mm. W buty można go włożyć, dla tego chcę kupić pneumatyczny klucz udarowy. Z takich korzystałem: Z pneumatycznych: CP (Chicago Pneumatic)(CP7779) - Bardzo dobry, ale drogi klucz. Odkręci praktycznie wszystko. Yato(YT-09540) - Dosyć dobry klucz, bez problemu nada się do wulkanizacji osobówek, ale z odkręceniem półosi ma problem. Zawieszenia nim zbytnio nie odkręcisz. Satra - Bardzo słaby, nadaje się co najwyżej do odkręcenia śrub nadkoli. Często ma problem ze śrubami od kół. Półosi nie odkręci. Zawieszenia nawet nie ruszy. W każdym przypadku był porządny co najmniej 200L kompresor. Z akumulatorowych: Milwaukee(FHIWF12-502X) - istny szatan, wygodny, poręczny i odkręci wszystko. Yato - nie dużo brakuje mu do Milwaukee, potrafi wygiąć rękę. Również odkręci praktycznie wszystko. Prywatnie mam 2 klucze pneumatyczne, zwykły niby 1800nm oraz kątowy 85nm. Po tym jak zacząłem korzystać z akumulatorowych doszedłem do wniosku że pneumatyczne są przestarzałe i niewygodne. Oraz że na porządny klucz pneumatyczny trzeba wydać przynajmniej 3000zł + jeszcze połowę tego na sprężarkę. Bo taka sprężarka 50l a nawet 70l sobie nie poradzi, przy większej ilości odkręcania. Mam na oku klucz od Yato YT-828072, będę do niego brał akumulatory 9Ah oraz 6Ah. Testowałem go przez chwile, niema tyle mocy co Milwaukee, ale też odkręci wszystko. Robiłem nim zawieszenia, półosie i inne śruby dokręcane na duży Nm. Dlatego będę go brał prywatnie, jest sporo tańszy niż topka, ale do samochodów osobowych i dostawczaków się nada. Do pojazdów ciężarowych niestety ale tylko topka Milwaukee oraz Dewalt. Edytowane 2 godziny temu przez P.Wiśnia
Rekomendowane odpowiedzi