Gość tom3k Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 witam. Jestem szczesliwym posiadaczem a4 2.0 benzynka z 2004 (model 2000-2004 ) z automatyczna skrzynia multitronic . Auto ma przekulane jakies 60 000. I chyba klops ze skrzynia. Wszyskie symbole biegow na wyswietlaczu migaja , wiec ponoc to jakas powazna usterka. Orietuje sie ktos co to moze byc i ile bedzie kosztowac ta przyjemnosc . Oraz gdzie wielkpolsce gdzie najlepiej opiekuja sie tymi skrzyniami ?
Piechol Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 to raczej sterownik skrzyni, ale dziwne, że po takim przebiegu w "poprawionej" skrzyni... :gwizdanie: http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t32323.0.html;highlight=multitronic+miga http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t53159.0.html;highlight=multitronic+miga
Gość tom3k Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 dzieki Piechol wlasnie znalazlem ogloszenia regenarcji sterownika. Teraz tylko podjade podpiac sie pod kompa i oby to bylo to .Jestem ciekaw co poprawili w tych z 2004 i ile faktycznie mozna przekulac ta skrzynia bez wiekszych problemow . A mam jeszcze jedno pytanko . Czy w multitronikach wyeleminowano brak smarowania na "N". Pare razy zdarzylo mi sie wrzucic przypadkowo podczas jazdy na wysokich obrotach i teraz mam shizke ze cos sie przez to moglo pospyac;/ pozdrawiam i dzieki na info
Deszcz Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 Polecam firme Teomotors w WLKP. Wymieniałem u nich olej w moim multitronicu. (teomotors.pl)
Bart-S Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 Sprzęgło poprawionego multi ma 7 zamiast 6 lamelek. Oprócz tego dodano przełożenie sport oraz funkcję tiptronic. Jeśli chodzi o smarowanie - z tego co zdążyłem sobie przyswoić - nie ma go jedynie w pozycji Parking - dlatego niezalecane jest przełączanie się na ten tryb podczas krótkich postojów np. w trakcie jazdy w mieście (=trzymać spokojnie nogę na hamulcu). Dlatego też nie bałbym się przypadkowego przełączenia na N... Sam zastanawiam się czy skrzynię może "zaboleć" wyłaczenie zapłonu gdy drążek znajduje się w pozycji innej niz P (zdażyło mi się kilka razy ) Jeśli chodzi o problem który opisałeś - skrzynia a raczej jej sterownik przechodzi w tryb awaryjny i tak to się właśnie objawia (mruganie PRND). Aby dowiedzieć się co dokładnie padło - musisz podpiąć się VAG-iem do sterownika i sprawdzić opisy błędów... GL
Oskaro Opublikowano 24 Maja 2009 Opublikowano 24 Maja 2009 Jesli chodzi o multitronica to kazda naprawa jest cholernie droga. Nie proponuje Ci sie bawic w regeneracje sterowanika bo to na dlugo nie wystarczy. Dziwne ze to sie stalo przy 60.000 km - wymieniles przy tym przebiegu olej ? W polsce jest tylko jeden serwis ktory robi dobrze skrzynie i na prawde sie na tym zna. Jest to serwis w Nadarzynie. Jak bedziesz chcial to pisz na priva to podesle Ci nr tel - warto czasami przedzwonic i pogadac - nie proponuje robic samemu diagnozy skrzyni automatycznej - bo pozniej moze to pociagnac za soba duzo wieksze koszty, Po pierwsze to trzeba spuscic olej i zobaczyc czy nie ma tam opilkow metalu !!!!!!!
Gość tom3k Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 Poddałem sterownik regeneracji. Przejechałem jakieś 300 km i wszystko śmiga jak należy. Licze na to że nie będę żałował zaoszczędzonej kasy na nowy sterownik .Ten z tego co wiem kosztuje 3,5-4 tys. Ogólnie facet daje gwarancje na 1 rok. I ponoc tyle dwie osoby w kraju to robią.
Oskaro Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 Poddałem sterownik regeneracji. Przejechałem jakieś 300 km i wszystko śmiga jak należy. Licze na to że nie będę żałował zaoszczędzonej kasy na nowy sterownik .Ten z tego co wiem kosztuje 3,5-4 tys. Ogólnie facet daje gwarancje na 1 rok. I ponoc tyle dwie osoby w kraju to robią. Podaj w takim razie namiary na tę osobę
Rekomendowane odpowiedzi