Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi MIB2/MHI2Q CarPlay/Android Auto w Virtual Cockpit – Google Maps i nawigacja na zegarach [P5092 / MU1329]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chciałbym zrobić komplet, czyli aktualizacja MMI, wgranie tego bajeru i dodatkowo wgranie Sport Layout z S5. Ktoś sie orientuje w jakiej kolejności to najlepiej zrobić, pomijając aktualizację bo to oczywiste że najpierw

Opublikowano
  • Autor

Aktualizacja, potem bez znaczenia.

U mnie na tym sofcie rolka działałą w google maps i mapach google na carplay, nie wiem jak z android auto. Co ciekawe o ile pamiętam tutaj ona działa tak, że przy uruchomieniu auta i włączeniu carplay przejmuje działanie od pierwszego naciśnięcia, więc pierwszy zoom może chwilę zająć zanim pomyśli.

Opublikowano
W dniu 30.09.2026 o 20:21, dawxxx napisał(a):

Ktoś przerzucił link na jakiś transfer, więc się dzielę póki nie zablokują: https://gofile.io/d/XdmvdLNQ

Super sprawa, piękne dzięki.

Wspomniałeś, że masz HUD - czy wskazania kierunku nawigacji są wyświetlane na HUD w tej wersji na Carplay lub AA?

Opublikowano
9 godzin temu, JKB_a5b9 napisał(a):

Wspomniałeś, że masz HUD - czy wskazania kierunku nawigacji są wyświetlane na HUD w tej wersji na Carplay lub AA?

wlasnie tez o to mialem pytac :)

Podbijam pytanie :)

Opublikowano
  • Autor

Tak, mam HUD, patrzcie, to na CarPlay kiedy włączę nawigację w google maps:
IMG_8693.jpeg

Opublikowano

Ciekawe czy w AA na HUD będzie działało

Opublikowano
18 minut temu, dawxxx napisał(a):

Tak, mam HUD, patrzcie, to na CarPlay kiedy włączę nawigację w google maps:
IMG_8693.jpeg

Dzięki! Zakładam, że w android auto też tak będzie. Zrobię update MMI do tej wersji i później działam z tym modem.

Opublikowano

Dzięki za podzielenie się i obszerny opis.

20261002_085903.jpg

Jeszcze pytanko, jak przełączyć spowrotem na fabryczne mapy audi, widzę na Twoim zdjieciu opcje ale nie wiem jak w nią wejść

IMG_86252.jpeg.719c38992f70f6f29b87ccba4a356bf2.jpeg

Edytowane przez lukaszdutka

Opublikowano
  • Autor

Nie ma sprawy. Przytrzymaj rolkę/ok przez kilka sekund na tym widoku

1 godzinę temu, lukaszdutka napisał(a):

Dzięki za podzielenie się i obszerny opis.

20261002_085903.jpg

Jeszcze pytanko, jak przełączyć spowrotem na fabryczne mapy audi, widzę na Twoim zdjieciu opcje ale nie wiem jak w nią wejść

IMG_86252.jpeg.719c38992f70f6f29b87ccba4a356bf2.jpeg

Opublikowano

Wielkie dzięki za wsparcie i udostępnienie plików. Zmieniłem szybko FW z USA na EUR, żeby zmatchować z Twoim, wgrałem Twoje pliki i wszystko śmiga. Jedyne o czym nie pomyślałem - jak mi to będzie działać z AA, skoro mam ekran od Chińczyka z własnym AA, więc OEM nie jest spięte z telefonem... Nie mniej jednak po podłączeniu telefonu do auta po USB wszystko śmiga jak w opisie! 69756fb8-b13d-41f9-b061-7f5a6083e888.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, matowskyy napisał(a):

Wielkie dzięki za wsparcie i udostępnienie plików. Zmieniłem szybko FW z USA na EUR, żeby zmatchować z Twoim, wgrałem Twoje pliki i wszystko śmiga. Jedyne o czym nie pomyślałem - jak mi to będzie działać z AA, skoro mam ekran od Chińczyka z własnym AA, więc OEM nie jest spięte z telefonem... Nie mniej jednak po podłączeniu telefonu do auta po USB wszystko śmiga jak w opisie! 69756fb8-b13d-41f9-b061-7f5a6083e888.jpg

Szkoda że z softem US nie próbowałeś 🤭, bo ja mam us soft i nie wiem czy coś się wykrzaczy czy nie

Opublikowano
  • Autor

Działa z softem US MHI2Q_US_AUG22_P5087 ale do tego wczoraj znalazłem inną paczkę, ta obecna nie zadziała.

Opublikowano

Ogólnie, zakładam, że to kwestia czasu ale "brakuje" jedynie opcji wyboru widoku satelity lub budynków 3D i mamy juz pełną funkcjonalność.

Pytanie - tryb dzienny/nocny mapy zmienia się automatycznie bazując na ustawieniach Carplay/Android auto?

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, JKB_a5b9 napisał(a):

Ogólnie, zakładam, że to kwestia czasu ale "brakuje" jedynie opcji wyboru widoku satelity lub budynków 3D i mamy juz pełną funkcjonalność.

Pytanie - tryb dzienny/nocny mapy zmienia się automatycznie bazując na ustawieniach Carplay/Android auto?

Tak. Natomiast kwestia satelity czy budynków 3d to nie kwestia modyfikacji – aplikacje google maps czy inne nie przewidują na ten moment wysyłania takiego obrazu na drugi ekran. Myslę, że muszą spopularyzować się auta z dwoma ekranami obsługjącymi oddzielnie mapy.

Opublikowano

Mi wyskoczył błąd 113 podczas aktualizacji, wszystko robione według instrukcji, ktoś wie co to za błąd od czego ?

IMG_8529.jpeg

Opublikowano

Zaktualizowałem MMI i wgrałem ten skrypt - działa, ale:

• nie wyświetla mi na VC pozostałego czasu drogi, ilości km do przejechania i godziny przybycia

• Nie działa pokrętło na kierownicy przybliż/oddal

• Nie wyświetla mi wskazówek na HUD

Ciekawe, bo widzę że u innych to działa 🧐

Edit: używam bezprzewodowego adaptera, może to dlatego. Jutro sprawdzę na kablu.

Dodatkowo przydało by się wyświetlanie ograniczenia prędkości, ale to pewnie zostanie niedługo dodane.

Edytowane przez krzysieka5

Opublikowano
28 minut temu, krzysieka5 napisał(a):
  1. nie wyświetla mi na VC pozostałego czasu drogi, ilości km do przejechania i godziny przybycia

2. Nie działa pokrętło na kierownicy przybliż/oddal

3. Nie wyświetla mi wskazówek na HUD

Zainstalowałem zgodnie z instrukcją.

1. Nie zwróciłem uwagi ale u mnie raczej ok, jeszcze sprawdzę

2. Fakt nie działa

3. Wyświetla się bardzo ladnie, z tego najbardziej się cieszę

Wielkie podziękowania @dawxxx

Opublikowano
35 minut temu, krzysieka5 napisał(a):

Edit: używam bezprzewodowego adaptera, może to dlatego. Jutro sprawdzę na kablu.

Faktycznie może to być to

35 minut temu, krzysieka5 napisał(a):

Dodatkowo przydało by się wyświetlanie ograniczenia prędkości, ale to pewnie zostanie niedługo dodane.

No mogłoby być ale to już nie jest jakieś konieczne 😉

Opublikowano

Czy ktoś aktualizował MMI firmware do wersji 5092 (MU 1329) czyli tej na której ten mod na pewno działa, mając nagłośnienie Bang&Olufsen? Trzeba coś zmieniać przy aktualizacji (jak w przypadku Bose gdzie można stracić parametryzacje) czy normalna aktualizacja całego firmware, nic nie zmieniać?

Opublikowano

Na kablu działa zoom, aczkolwiek nadal nie wyświetla pozostałego dystansu i czasu przybycia - bez tego używanie dla mnie mija się z celem. Ciekawe czemu innym działa a u mnie nie.