Rafal_ Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Opublikowano 1 Maja 2011 w swoim aucie nie chciałem nic zmieniać stwierdziłem ze podoba mi się seryjne ale jak patrze na te zdjęcia to... aż przychodzi mi chęć do zmian xD świetne masz auto !!! dzięki Baldur fota podglądowa - tylko przy garażu bo się trochę umaiłem ale jak by co jutro podeślę Ci na PW jakieś lepsze z pleneru tył jest trochę niżej, było tak od początku i nie wiem czym jest to spowodowane - może butlą LPG w kole
K2 Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 fele w tej besti to 17 tak a profil oponki ? kolejne pytanie to onizenie o -40 przód i tyl tak?
Rafal_ Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Opublikowano 2 Maja 2011 felga 17" a profil 45 obniżenie -40/40 (nie wiem czy nie lepsze byłoby -40/35)
paput Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 a wg mnie to tył siadł jak siąść powinien ale przód coś za wysoko stoi jak na -40
Rafal_ Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Opublikowano 2 Maja 2011 a wg mnie to tył siadł jak siąść powinien ale przód coś za wysoko stoi jak na -40 może i tak w każdym razie tył jest niżej od przodu a przód wyżej od tyłu
Armi Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 Tył siadł trochę za dużo. Przód jest ok jak na takie obniżenie. Poza tym samochód nie stoi na równej powierzchni. Możesz sobie zmierzyć ile dokładnie usiadł mierząc odległość od środka piasty do rantu błotnika - seria ma 36cm.
Rafal_ Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Opublikowano 2 Maja 2011 Tył siadł trochę za dużo. Przód jest ok jak na takie obniżenie. Poza tym samochód nie stoi na równej powierzchni. Możesz sobie zmierzyć ile dokładnie usiadł mierząc odległość od środka piasty do rantu błotnika - seria ma 36cm. dzięki - zmierzę dzisiaj a może być tak że np. sprężyny tylne są już "zmęczone"?
Armi Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 Tył siadł trochę za dużo. Przód jest ok jak na takie obniżenie. Poza tym samochód nie stoi na równej powierzchni. Możesz sobie zmierzyć ile dokładnie usiadł mierząc odległość od środka piasty do rantu błotnika - seria ma 36cm. dzięki - zmierzę dzisiaj a może być tak że np. sprężyny tylne są już "zmęczone"? Możliwe, albo jest przekłamanie ze względu na butlę w kole (tak jakbyś jeździł ze stale zapakowanym bagażnikiem). U mnie była różnica w "glebie" przed i po tankowaniu nawet połowy baku
Reniu Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 Oczywiście że może być. -40 po kilkudziesięciu tysiącach to nie to samo co nowe. Przód zazwyczaj trochę wyżej stoi, butla w bagażniku też swoje waży.
Rafal_ Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Opublikowano 2 Maja 2011 zmierzę jak napisał armi i będzie widać ile gdzie jest
paput Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 zmierzę jak napisał armi i będzie widać ile gdzie jest sam zakładałeś spręzyny czy w warsztacie?
Armi Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 Paput a wstaw zdjęcia swojej obecnej kozy, zobaczymy czy tak samo stoi
paput Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 Paput a wstaw zdjęcia swojej obecnej kozy, zobaczymy czy tak samo stoi no ta to już stoi jak rasowa koza a tamta jakoś niżej ale jak wyjąlem to okazało się że ma jeden zwój mniej każdaspręzyna niż typowe 1BA
Armi Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 Paput a wstaw zdjęcia swojej obecnej kozy, zobaczymy czy tak samo stoi no ta to już stoi jak rasowa koza a tamta jakoś niżej ale jak wyjąlem to okazało się że ma jeden zwój mniej każdaspręzyna niż typowe 1BA nie wiem co napisać
paput Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 Paput a wstaw zdjęcia swojej obecnej kozy, zobaczymy czy tak samo stoi no ta to już stoi jak rasowa koza a tamta jakoś niżej ale jak wyjąlem to okazało się że ma jeden zwój mniej każdaspręzyna niż typowe 1BA nie wiem co napisać życie u mnie na wiosce 100metrów dalej stoją 4 angliki a4 b5 w sedanie może mają jakąś zawiechę ciekawe czy na części je sprowadzili
Rafal_ Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Opublikowano 2 Maja 2011 zmierzę jak napisał armi i będzie widać ile gdzie jest sam zakładałeś spręzyny czy w warsztacie? sprężyny zakładał mi znajomy tak było na ori 1BA różnica jest minimalna
paput Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 :> cza ubić kozy,, zastanawiam się czym swoją źle się jedzi na tak wysokim zawieszeniu, no ale z drugiej strony nie cza na krawęzniki uważać
Rafal_ Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Opublikowano 2 Maja 2011 :> cza ubić kozy,, zastanawiam się czym swoją źle się jedzi na tak wysokim zawieszeniu, no ale z drugiej strony nie cza na krawęzniki uważać na -40 w razie potrzeby da się podjechać na jakiś niewysoki krawężnik ale bez przesady
Rekomendowane odpowiedzi