wypsiu Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 Witam wszystkich mój kolega zakupił sobie A4 2,5 v6 z 2001 roku i ma taki problem,pojechał rano do pracy zgasił silnik i po pracy nie mógł odpalić silniczek kręcił a nie odpalał,ale po kilku próbach załapał,na drugi dzień rano już nie odpalił zadzwonił po mechanika odpowietrzyli układ paliwowy i po paru próbach odpaliła i jak zgasił już nie zapalił,mechanior stwierdził że to pompka w zbiorniku nie podaje paliwa więc ją wymienili i przy okazji przewód paliwowy bo był uszkodzony,ale po wymianie i odpowietrzeniu jest to samo pompka niby pompuje paliwo a auto nie może odpalić szukałem w wyszukiwarce ale nic ciekawego nie znalazłem może wy mi coś doradzicie dzięki i pozdrawiam
Sztomel Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 trzeba sprawdzić czy przekaźnik podający zasilanie na sterownik silnika jest sprawny - jego brak przewodzenia prądu można łatwo rozpoznać - podczas przekręcenia kluczyka w pozycję zapłon nie zapali się (wraz z pozostałymi) kontrolka świec żarowych - wtedy silnika nie uruchomimy bo sterownik silnika nie będzie zasilał elektrozaworów pompowtryskiwaczy - w tym przypadku Vag nie ujawni żadnego błędu bo sterownik bez zasilania nie jest go w stanie zapisać.
antonio Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 ale kolega ma problem w V6 a tam chyba nie ma PD powiem szczerze, że też słyszałem o takim przypadku bo znajomy też tak miał ale jemu tak się stało jak zgasił na CPNie, zatankował do FULLa i chciał odpalić - recepta nie najlepsza ale zapalił przy pomocy drugiego auta bo kręcił tyle aż potrzebował drugiego aku
vikis4 Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 Sprawdz zaworek na filtrze paliwa-częsta usterka
Sztomel Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 ale kolega ma problem w V6 a tam chyba nie ma PD faktycznie a ja zasugerowałem się oznaczeniem silnika w prefixie tematu.
adadur Opublikowano 19 Maja 2009 Opublikowano 19 Maja 2009 Chyba będzie to dotyczyło problemów w VP44 możliwe że elektrozawór nastawnika dawki chyba że poszło coś w sterowniku.
wypsiu Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Opublikowano 21 Maja 2009 dzięki wszystkim za pomoc usterka została osunięta sterownik był uszkodzony,teraz wszystko gra i fura lata jak wściekła jeszcze raz dzięki
jacek1970 Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 witam a gdzie ten sterownik sie znajduje bo mam ten sam problem z rana auto sie wkreca jezdi ok ale ciezko pali mam ten sam motor 2,5 v6 z gory dzieki [br]Dopisany: 21 Maj 2009, 17:38_________________________________________________a i jeszcze jedno prosze o pomoc a mianowicie strasznie mi skrzypi z przodu ze jezdzic nie idze amortyzatory i komplet zawieszenia byly wymieniane rok temu w niemczech auta nie zciaga nie puka nie stuka tylko skrzypi bylem u mechanika ale on stwierdzil ze do wymiany amortyzator na sluch bral jestem obecnie w niemczech a tu wjazd na kanal to kupa forsy moze ktos mial ten sam problem prosze o pomoc i z gory dzieki
lukasera Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 Jeśli skrzypi, to na pewno jakaś guma na wahaczu. może nie mieć luzu,a i tak bedzie skrzypieć. było troche na ten temat, poczytaj na forum.
Rekomendowane odpowiedzi