Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

jak czesto myjecie swoje auto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ankieta :P co ile dni/tygodni/miesiecy, wpisywac!

Opublikowano

gdzie ta ankieta :?:

Opublikowano

ja myje jak jest brudne :razz: a ze na srebrnym malo co widac to nie za czesto :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor
gdzie ta ankieta :?:

hehe ankiety nie ma bo za duzo opcji musialoby byc :mrgreen:

...ale wpisujcie co ile mniej wiecej dni ;) bo ja myje co tydzien okolo i sie zastanawiam czy nie za czesto i czy dobre to dla lakieru ;>

Opublikowano

Lepsze jest czestrze oplukiwanie samochodu, niz raz co jakis czas tarcie brudu. Najwazniejsza rzecza jest to aby unikac mycia samnochodu w duzym sloncu, oraz zeby szmatki byly czyste bez ziarenek piasku. Trac rysujemy lakier.

Ja myje samochod raz w tygodniu + raz w tygodniu plucze woda zdemineralizowana na myjni samoobslugowej. Kazdy nie moze wyjsc z podziwu jak zawsze moj samochod blyszczy :)

pzdr.

Opublikowano

ja myje raz w miesiacu ( choc ostatnio calą zimę 3 miesiące nie był myty :lol: ), za to w srodku raz w tygodniu obowiązkowe sprzątanie + mycie szybek :)

Opublikowano

Ja myje 2 razy w tygodniu, czasem raz :mrgreen:

Opublikowano

raz w tygodniu w piątek obowiązkowo komplet (na zewnątrz i wewnątrz) :cool:

Opublikowano

zazwyczaj raz w tygodniu a co trzy tygodnie wosk, pasta koloryzujaca i caly dzień z głowy....

Opublikowano
  • Autor
pasta koloryzujaca

a to w jakim celu? :scratch:

Opublikowano
pasta koloryzujaca

a to w jakim celu? :scratch:

bo mam pare rysek i wgniecen od kamyczkow i taka czerwona pasta (firmy nie pamietam) w miare ladnie to maskuje. A narazie nei mam kasy na lakiernika. A co nie ma sensu stosowanie takiej pasty??

Opublikowano
  • Autor

a no wlasnie ja mam kilka rysek po myjni :/ czym to zamalowac? i takie po kamyczkach na masce z autostrady ;/

Opublikowano
ja myje jak jest brudne

to tak jak ja...przewaznie raz na tydzien, zadko raz na 2

ale najwazniejsze nigdy na myjni automatycznej

Opublikowano

Ja zazwyczaj co tydzien ale niekiedy autko stoi w garazu caly tydzien wiec wtedy co dwa tygodnie... :lol:

a no wlasnie ja mam kilka rysek po myjni :/ czym to zamalowac? i takie po kamyczkach na masce z autostrady ;/

ja slady po kamyczkach na zderzaku zamalowalem najpierw kredka koloryzujaca i tak samo wyski, pozniej kupilem lakier taki jak do paznokci tylko ze do samochodu i na dobre je zamalowalem i nic nie widac, a ryski (mam takie od kota dwie) dalej kredka lub woskiem koloryzujacym...

Opublikowano

Zazwyczaj co weekend pucuje niunie.Full opcja.Oczywiście myje sam.Żadnym moim samochodem nie byłem nigdy w życiu na myjni automatycznej.

Opublikowano

no to moze ankieta: gdzie myjesz....

1.sam

2.myjnia reczna

3.automayczna

Opublikowano

Ja oczywiscie SAM - nie ma jak to sobie sam umyjesz autko a wieczorem spadnie deszcz !! :twisted:

Opublikowano

Ja średnio raz na trzy tygodnie, oczywiście sam. Wtedy jest popołudnie z głowy bo robię komplet - z wnętrzem oraz posprawdzaniem płynów i ogólnym obadaniem Niuni. Kilka razy byłem z konieczności na automatycznej myjce, wydaje mi się że to własnie po jednej z takich wizyt slady są do dziś na tylnym zderzaku -qrevskie rysy mi na bp zostawiło...

Ps. Jakich wosków uzywacie? Ja do tej pory używałem CarnaubaWax (taki żółty pojemnik) ale strasznie mi załązi w szczelinki różne, a że lakier ciemnogranatowy to kiepsko to wyglądało. Ostatni znalazłem wosk w spraju, nie wiem co to za wynalazek, ale wypróbowałem i chyba zdaje egzamin.

Pozdro.

Opublikowano
qrevskie rysy mi na bp zostawiło...

Ja kupilem w jakims markecie "sciagaczke" do wody, i kur.a miala sruby pod guma i mi porysowala troche klape z tylu i szybe ..... wrrrr ale sie wtedy wkur.ilem :neutral:

Opublikowano
qrevskie rysy mi na bp zostawiło...

Ja kupilem w jakims markecie "sciagaczke" do wody, i kur.a miala sruby pod guma i mi porysowala troche klape z tylu i szybe ..... wrrrr ale sie wtedy wkur.ilem :neutral:

Widziałem w Leclercu takie ściagaczki , to takim gównem to bym z ciągnika nie ściągał wody :mrgreen: