Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jak wyczyścic tapicerkę ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poprzedni wlasciciele palili fajki w mojej :a4fan: Jak pozbyc sie tego smrodu i przy okazji wyczyscic tapicerke :question: Czy moze tymi Karcherami pioracymi ( nie uszkodza elektryki w siedzeniach przednich :question: ) czy moze aktywna piana ktora nie wnika tak gleboko w tapicerke :question: Bo wszelkie Ambi Pury,choinki zapachowe i inne niby-pachnace duperelstwa nie daja rady :confused:

Opublikowano

Polecam pranie tapicerki u odpowiednich fachowców. Przebolejesz pare złotych a efekty będą widoczne.

Opublikowano

karcherem tylko wbijesz brud do środka tapicerki a po wyschnieciu brud wstanie i będziesz miał przepiekne smugi. Ja piorę Quinem ale nie każdy posiada taki odkurzacz wiec polecam j/w pralnie u fachowców. Dla pewności popytaj czy ktoś z Twoich znajomych nie ma porządnego odkurzacza piorącego (mają nawet funkcję wdmuchiwania zapachu w tapicerkę). :a4fan:

Opublikowano

Przy ręcznych myjniach samochodowych lub goście od prania dywanów mają odpowiedni sprzęt i środki by zaradzić twoim problemom. Dodatkowa zaleta że wypioą ci tapicerkę i będzie czyściej.

Samemu odradzam wszelkie kombinacje bo tylko rozetrzesz lub wetrzesz brud narobisz plan i zacieków a smrodek pozostanie.

Opublikowano

Witam - pranie karcherem - tu trzeba trochę techniki i bezwględnych dla brudu i błyskawicznie działających środków.

Pierwsza czynność to odkurzyć autko zwykłym odkurzaczem. Nastepnie przygotowanie płynu jedna do dwóch miarek na wiaderko w zależności od stanu zabrudzenia tapicerki. Polecam środki oryginalne - RM760 będzie znakomity. Temperatura wody 40 stopni - podczas nanoszenia - spryskiwania temperatura wylotowa płynu spadnie.

Technika - nie spryskujemy dużą ilością i nie czekamy. Spryskujesz wraz z odsysaniem, a potem odsysasz bez spryskiwania. Czyść miejsce do uzyskania efektu. Nie dociskaj ssawki za mocno przy spyskiwaniu to pogarsza sprawę, dociskaj przy odsysaniu bez spryskiwania.

Szparę między ssawką a tapicerką w trudno dostępnych miejscach uszczelnij włąsną dłonią. Staraj się prać równo - tzn. nie czyść jednego miejsca godzinę a drugiego minutę.

Końcowy efekt poprzedzamy praniem bez środka - takie płukanie. Jeśli zostaną smugi - to efekt złego płukania, lecz niech cię to nie martwi. Srodki ekstrakcyjne mogą zostawiać biały nalot - polecam odkurzyć autko zwykłym odkurzaczem po wyschnięciu.

Na marginesie - zrobisz to lepiej od fachwców a brud i smugi nie zostaną jeśli zastosujesz się do powyższych wskazówek.

Pozdrawiam.

Opublikowano

No i znalazł się fachowiec

gorzej jak dostępu do sprzętu nie ma

Opublikowano
  • Autor

Czyli jednak skorzystam z fachowcow z Karcherem...

Opublikowano

zna ktos dobrych fachowcow ktorzy piora tapicerki w opolu lub we wrocku??

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

pranie u fachowcow jest dobre, odswiezy autko i czesto maja dobre plyny ktore zabijają smród w aucie zwlaszcza z francji :rotfl: ale gdyby ktorys z was ma problem np. z plamą albo chcialby troszke przemyc autko deske fotele podsufitke itd. to naprawde polecic moge pewien plyn do silnikow czysci swietnie wyszykowalem tym juz ok 10 wozow ktore wynorane przyjechaly z francji nie zostawia plam ani zapachu mozna stosowac do wszystkiego co sie da Smialo moge powiedziec ze nie ma nic lepszego !!! pozdrawiam :cool:

2.jpg

Opublikowano

Ja mam myjnie z naprawde PRO czyszczeniem Tapicery Ale znajduje sie w Polkowicach na Ulicy Dąbrowskiego 1 :audi::cool:

Opublikowano
polecic moge pewien plyn do silnikow

ej o co chodzi? Pierzesz tapicerke płynem do mycia silników? Mam u siebie nieciekawą plamę, w zasadzie pozostałość po zacieku (tak mi się wydaje), muszę ją czymś zabić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
polecic moge pewien plyn do silnikow

ej o co chodzi? Pierzesz tapicerke płynem do mycia silników? Mam u siebie nieciekawą plamę, w zasadzie pozostałość po zacieku (tak mi się wydaje), muszę ją czymś zabić.

dokladnie uzywam tego plynu do silnikow radzi sobie z 99% plam i nie niszczy tapicery polecam :a4fan:

Opublikowano

jeżeli chodzi o plamę na tapicerce lub smierdzi po fajkach to lepiej poszukać kogoś kto czyści karcherem i stosuje proszek tej samej firmy o nazwie RM760. Sam sie zajmuje czyszczeniem Tapicerki i wykładzin itd

Kupowałem auto od palącego i wiem jakie to jest uczucie jak kos nie pali i wsiada do takiego samochodu, wyprałem sobie tapicerkę ,podsufitkę i teraz jest pachnąco.

A co twojej plamy Kaziu_Wichura to podjedz kiedyś do jakieś myjni tam zazwyczaj tez czyszczą tapicerkę do dla nich taka plama to jest 5 min roboty a koszt nie powinien przekroczyć 5-10zł.

Opublikowano

znal;azlem 2 chlopkow, ktorzy piora dywany i tapicerki sprzetem karchera oraz srodkami czyszczacymi karchera. wyprali mi elegancko cale autko wraz z bagaznikiem i czyszczeniem dziury na kolo zapasowe :) za niewielka kwote. trwalo to dokladnie 2 godziny. mieli tez taki magiczny zlotawy plyn ktory rozpuszczal wszelki wiekszy brub na podsufitce :) moze ktos wie co to jest ?? :a4fan: