Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF]Avant S line,Body S4,BRD,drugi IC,19 Japan Racing,Gwint AP aktualizacja str 1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

klasa wagowa mojego auta to

1. 1075

2.1075

a na naklejce z pudełka pisze tak

WP_000644.jpg

Opublikowano

Niestety tak to jest jak sie robi rzeczy uniwersalne. Jak ten sam zawias moze byc do cabrio avanta i sedana? Gdyby ksztalt sprezyny byl taki sa to pewnie by napisali ze jest do oski i quattro. No ale coz cena nie bierze sie z niczego. Na twoim miejscu bym go oddal bo nie spelnia wymagan okreslonych przez producenta (czyli zakresu obnizenia) i kupil bym cos sensownego.

Opublikowano

wydaje mi sie ze cięzko go bedzie oddac.

Na wlepce z pudełka pisze że do quattro ale pisze tez że tył do 1080 kg.

Ktoś ma jeszcze jakis pomysł jak to załatwić, czy na podstawie info z naklejki mogę reklamować ten gwint?

Opublikowano

No przeciez producent podaja wartos obnizenia zawieszenia od do w stosunki do seryjnego auta. Sprawdz ile siadl od serii i wszystko jasne. Jesli nie miesci sie w zakladanych danych skladaj reklamacje na podstawie niezgodnosci towaru z umowa.

Opublikowano

Może dopasowali Ci pod quattro?:)

---------- Post dopisany at 13:23 ---------- Poprzedni post napisany at 13:21 ----------

Może dopasowali Ci pod quattro?:)

nie zobaczyłem reszty postów...

Opublikowano

Hmm, a czy regulacja powinna być u góry? Nie pod sprężyna??

Nie wiem, ja zawsze miałem pod sprężyną..........teraz zgłupiałem:kox:

Opublikowano
Hmm, a czy regulacja powinna być u góry? Nie pod sprężyna??

Nie wiem, ja zawsze miałem pod sprężyną..........teraz zgłupiałem:kox:

Nie. Ja mam podobny problem tylko ze świadomie kupiłem od q:wink: Jak zaleje do pełna daje rade:wink: wyjąć regulacje można ale spróbuj tak jeździć w zime:kwasny:

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Qwa, u mnie jest odwrotnie. Musiałem podkładkę z grubej gumy kupić i wsadzić pod regulację, bo przy max odkręceniu siedział, jak głupi. Ale ja mam regulacje pod sprężyną, zaraz na tym wygiętym wahaczu - może mam źle, w końcu dojście do śruby jest nierealne......już nie mówię o kręceniu.:facepalm:

Czyli regulacja powinna być na sprężynie?

Opublikowano

u mnie w inny sposób nie pasowało, wydaje mi sie że u góry powinna być regulacja ale to może jakiś znawca tematu sie wypowie.

Opublikowano

Nie no wydaje mi się ze wszystkie powinny mieć regulacje na górze. U mnie w kw jest szesciokat. Wkladam przez wahacz przedluzke i można swobodnie krecic:wink:

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

a czy można tą gume na dole zlikwidować??? zawsze to ok 1 cm odpadnie

WP_000641.jpg

WP_000651.jpg

Opublikowano

Nie sądzę, musi jakaś guma tam być, bo bedzie Tobie trzeszczało i sprężyna dostanie w d*pę

---------- Post dopisany at 14:45 ---------- Poprzedni post napisany at 14:44 ----------

Qwa, rok czasu jeżdzę na źle założonej regulacji i łapię tylko nerwa, a dzięki Tobie skumałem, że mam źle:facepalm:

Opublikowano

no widzisz fajnie że dzięki temu tematowi poprawisz swoje , ja musze dalej kombinować

Opublikowano
no widzisz fajnie że dzięki temu tematowi poprawisz swoje , ja musze dalej kombinować

U Ciebie zostanie chyba tylko wymiana sprężyny. Ewentualnie zamiana tej podkładki gumowej na jakąś niższą.....innego rozwiązania nie widzę kolego:kwasny:

Opublikowano

ładne :naughty: mam takie same :naughty::kox:

Opublikowano

Paczałem na allegro na te końcówy i drogie w uj są:kwasny: Ale będzie wypadało zakupić takie coś bo są:kox:

Opublikowano

no niestety są drogie :facepalm: ale cóż zrobić, coś za coś :decayed:

Opublikowano

wg mnie to najładniejszy wzór końcówek

---------- Post dopisany 24-06-2014 at 21:20 ---------- Poprzedni post napisany 23-06-2014 at 22:52 ----------

zderzak S4 tył i końcówki wkrótce bedą na aucie a między czasie przyszedł czas na zmiane sprzęgła i dwumasu.

zastanawiam sie czy pozostać w serii czy założyć to od silnika BRD

jak uważacie

Opublikowano

Tomek koncowki setki tak?