czester Opublikowano 31 Maja 2009 Opublikowano 31 Maja 2009 Wymieniał to ktoś, bez wyciągania maglownicy? Jak zdjąc tąplastikową osłonkę z drążka , jak odkręcić sam drążek ? Czekam na jakieś porady
radi Opublikowano 31 Maja 2009 Opublikowano 31 Maja 2009 Bez problemu ci wyjdzie bez wyciagania,plastikowa oslona jest przymocowana opaska do magla-trzeba ja zerwac,a potem nowa załozyc,jak sciagniesz opaske to oslone sciagasz w strone koncowki drazka,a pod spodem jest sruba-odkrecasz ja.Jezeli robisz lewa strone to kola skrec w prawo i na odwrot
czester Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2009 Cenna uwaga z tymi skręconymi kołami. Tzn, że jak skrece koła to drążek wysunie się na tyle, że dojdę bez problemu kluczem ?
magik 18 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 no ja mam tez taki proble i czy dojde czy mi sie tak wysunie zebym go kluczem odkrecił
wesz82 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 no ja mam tez taki proble i czy dojde czy mi sie tak wysunie zebym go kluczem odkrecił Z kluczem z tego co pamiętam to jest ciężko dostać bo jest nietypowy rozmiar. Znacznie ułatwi pracę ten o to klucz http://moto.allegro.pl/item705338110_jonnesway_klucz_do_drazkow_kierowniczych_33_42.html
adadur Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 no ja mam tez taki proble i czy dojde czy mi sie tak wysunie zebym go kluczem odkrecił Z kluczem z tego co pamiętam to jest ciężko dostać bo jest nietypowy rozmiar. Znacznie ułatwi pracę ten o to klucz http://moto.allegro.pl/item705338110_jonnesway_klucz_do_drazkow_kierowniczych_33_42.html nizła cena za te udogodnienie Ile mechnik skasuje za wymianę ... ile tych drążków się w życiu na wymieniamy sami?
wesz82 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 no ja mam tez taki proble i czy dojde czy mi sie tak wysunie zebym go kluczem odkrecił Z kluczem z tego co pamiętam to jest ciężko dostać bo jest nietypowy rozmiar. Znacznie ułatwi pracę ten o to klucz http://moto.allegro.pl/item705338110_jonnesway_klucz_do_drazkow_kierowniczych_33_42.html nizła cena za te udogodnienie Ile mechnik skasuje za wymianę ... ile tych drążków się w życiu na wymieniamy sami? Wiadomo że jak masz kupować klucz po to by raz zmienić drążek to się nie kalkuluje Wszystko zależy od tego jak dbasz o zawieszenie Ja to widzę tak:jak nie wymienisz końcówki drążków (oczywiście jak będą wykazywały zużycie)to po pewnym czasie po tyłku dostaną drążki. Normalnie nie jest to zbyt psujący się element w zawieszeniu Ja zrobiłem to tak że kolega pracuje jako mechanik i pożyczył ten klucz,zaś wypadło tak że następnego dnia poszedł na urlop przez co niestety drugi drążek musiałem wymieniać bez tego specjalistycznego klucza i po pierwsze szukałem klucza który by pasował i niestety nie dostałem go nigdzie(musiałem postawić flaszkę za dorobienie) Myślę ze mechanik powinien skasować tak od 40-80 zł za wymianę.
Rekomendowane odpowiedzi