[CT] mih00 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Witam, Mam przerobione auto z wersji angielskiej no i niestety sterowanie klima nie dziala prawidlowo. Mam zmieniona nagrzewnice na a niestety moduł sterowania zostal z angola, czy orientyje sie ktos czy wystarczy zmienic moduł sterowania zeby wszystko wrocilo do normy czy potrzebne sa jeszcze inne kombinacje.
demoralizator Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Może pomieszali kostki do silniczków do sterowania klapami . Opisz dokładniej problem. Co i jak i kiedy źle działa
Simon Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Pewnie chodzi o doprowadzenia ztył panelu klimatronika!!!
adamq Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Podłącz się VAGiem do klimy i zobacz jakie masz kodowanie i numer sterownika. Na przyszłość: Nie zakładaj dwóch tematów o tym samym. Tamten mogłem tylko odblokować i było by ok.
mokom69 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 racja na kompie wszystko ci pokaze. ja mam zmienione z anglika i u mnie wszystko jak najbardziej dziala:)
Simon Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Podstawa zakodować poszukaj o kodowaniu sterownika tam jest nawet opcja że ustawia się z której strony jest kierownica z tego co pamiętam?!
[CT] mih00 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Objawy sa takie: zamienione sterowanie nawiewem, zamiast na dol dmucha na szybe i odwrotnie i nie moge regolowac temperatury Podlaczalemauto do vag'a nie pamietam jakie byly nr bledow i jakie one byly dokladnie ale chodzilo cos z podlaczeniem tych silniczkow od sterowania, ale byla tam taka opcja zeby poruszac tymi silniczkami to sie ruszaly (czyli sa dobre) Podlacze sie jeszcze raz do vag'a i posprawdzam dokladnie jakie bledy i jakie numery Wielkie dzikie za podpowiedzi pozdrawiam [ Dodano: 17-04-2007, 11:30 ] Dane mojego sterownika: Nr identyfikacyjny: 3B2907044A CLIMATRONIC S 9.0 Kodowanie programowe: 2000 Nr dealera lub Bosch: 5314 Mam takie błędy: 1271 Silnik sterujący klapy temperatury-V68 brak osprzętu / nie związany ze sprzętem 1272 Silnik sterujący klapy centralnej V70 brak osprzętu / nie związany ze sprzętem 1274 Silnik sterujący klapy przepływu powietrza-V71 brak osprzętu / nie związany ze sprzętem Wydaje mi się, że to coś pomieszane na kostce jest, czy ktoś wie jakie są wyprowadzenia na kostce? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi