iwan900 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Witam Odebralem z myjni recznej auto i tak wyczyscili kiere ze miejscami jest prawie ze biala (tak jest wytarta) wczesniej tez byla ale nie tak. Zna ktos jakis sposob jak to odnowic? jakies pasty czy cos podobnego? czy sie nie bawic w takie rzeczy i obszyc kiere? jezeli obszyc to moze ktos wie gdzie w zachodniopomorskim takie cos robia? pozdro
slaweq Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Raczej tego nie odnowisz..., zostaje Ci obszycie lub kupno innej w lepszym stanie.
loco87 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 hymmm pokaż zdjęcia. Jeżeli powłoka jest dalej śliska a tylko zmenila barwe można uratować to turtle nano z woskiem(koszt kolo 50pln). Trzeba sie nieco napocić ale efekt powinien byc zauwazony od razu jeśli skóra nie została wyperforowana tylko jest dalej gładka. Ten wosk tak wniknie w skóre ze zmienia barwe na bardziej intensywną.
Dibo Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Jak masz dawać za jakiś środek 50PLN i nie mieć pewności czy zadziała to lepiej obszyć za 100PLN
Oskaro Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Obszycie lub nowa (uzywana) kiera - nie kupuj zadnych magicznych preparatów - są do d*py
majkel_majki Opublikowano 5 Czerwca 2009 Opublikowano 5 Czerwca 2009 A czarna pasta do butów ? Mógłbyś spróbować i tak nie masz wiele do stracenia.
Gość Michał Opublikowano 5 Czerwca 2009 Opublikowano 5 Czerwca 2009 A czarna pasta do butów ? Mógłbyś spróbować i tak nie masz wiele do stracenia. Raczej nie na długo pomoże. Albo trzeba szukac uzywki w dobrym stanie albo dac do obszycia.
miro_x Opublikowano 5 Czerwca 2009 Opublikowano 5 Czerwca 2009 A czarna pasta do butów ? Mógłbyś spróbować i tak nie masz wiele do stracenia. A później będzie miał czarne ręce :gwizdanie:
Dibo Opublikowano 5 Czerwca 2009 Opublikowano 5 Czerwca 2009 A czarna pasta do butów ? Mógłbyś spróbować i tak nie masz wiele do stracenia. Dobre Przecież za chwilę to zetrzesz rękami
majkel_majki Opublikowano 5 Czerwca 2009 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Czytałem gdzieś, że gość czarną pastą odświeżał skórzaną tapicerkę i po wytarciu nadmiaru pasty nie zostawały czarne ślady na spodniach a wyglądało to całkiem całkiem
@vant Opublikowano 5 Czerwca 2009 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Czytałem gdzieś, że gość czarną pastą odświeżał skórzaną tapicerkę i po wytarciu nadmiaru pasty nie zostawały czarne ślady na spodniach a wyglądało to całkiem całkiem Kolego nierób jaj , to również można by sadzą wysmarowac.
majkel_majki Opublikowano 5 Czerwca 2009 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Mówię serio. Skóra złapie barwnik z pasty i odzyska kolor, nadmiar można wytrzeć szmatką. Zresztą, Kolegę i tak prawdopodobnie czeka wymiana/ obszycie kiery, a zrobi jak będzie chciał.
valokuvaaja Opublikowano 5 Czerwca 2009 Opublikowano 5 Czerwca 2009 nie musisz wymieniac kierownicy . polecam preparat (barwnik) z firmy dynamixdyes http://www.dynamixdyes.com/ Mam od nich kit do odnowienia skory. Rewelacja :gwizdanie:. Jest to farba do skory. Przed renowacja musisz ja odtluscic. Podobny produkt mozesz zamowic tez z lederzentrum http://lederzentrum.pl/ Tego jednak nie testowalem
proton2 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Kolega tak na prawdę nie napisał czy ma skórzaną kierownice, ale sądząc po tym, że jest zdarta do białego, to jest to plastikowa kierownica. Pisanie więc o środkach do skóry mija się z celem. Koledze pozostaje tylko obszycie, bądź zmiana na oryginalną skórzaną.
duffy Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 jesli jednak masz skorzana kierownice - podjedz do tapicera - niech ci to przemaluje farba do skory, nie wiem jak to zda egzamin na kierownicy ale na meblach zalejesz tym i pekniecia a po pomalowaniu przebarwien czy wlasnie uszkodzonych/wytartych elementow nie ma sladu
iwan900 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2009 Dzieki za zainteresowanie tematem. Kiera jest skorzana. Musze objechac miasto i wypytac o dobrego tapicera bo tak dac 1 lepszemu to nie chce. Dzieki za polecenie srodkow do regeneracji ale jak to wyniesie tyle samo co koszt obszycia to lepiej obszyc i efekt napewno bedzie lepszy ciekawy tylko jestem czy bedzie sie bardzo roznic od oryginalu...
Młody_drog Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 a powiedz mi gdzie Ci tak spieprzyli? Jestem z okolic to żebym wiedział gdzie nie jechać
iwan900 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2009 wlasnie apropo zepsucia kiery to nie tylko to zaplacilem 160 zl razem z myciem tapicerki, calego wnetrza oraz z zewnatrz -zostawilem auto na pare godzin nie bylo zbyt dokladnie umyte, sam lepiej na bezdotykowej myje, jak wracalem do domu zagladam do podlokietnika gdzie trzymam cos slodkiego nieraz taka ochota najdzie to jest pod reka to wszystko zerzarte, nawet opakowanie po mentosach ktore bylo cale zostawili do polowy oproznione. Zwykli amatorzy nie polecam! Miasto stargard szczecinski os. pyrzyckie myjnia samochodowa. Powinna sie nazywac porazka. A swoja droga to jakies dobre myjnie ktos zna w okolicy? Szczecin-Stargard? CO by po umyciu autko ladnie lsnilo a nie bylo zmatowalie... pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi