marcinA4 TDI Opublikowano 5 Czerwca 2009 Opublikowano 5 Czerwca 2009 witam moze wy mi pomozecie po zamontowaniu gazu w A8 silnik ABZ pojawił się błąd w skrzyni 789 włącznik jazdy do tyłu F41 zwarcie do masy , przy tym nie pokazuje w jakiej pozycji jest skrzynia przestał działac tiptronic no i nie działa tempomat a co najwazniejsze skrzynia chodzi tylko na 3 biegach 4 zginą moze to zbieg okoliczności ze to wszystko pojawiło się po zamontowaniu instalacji gazowej jeśli ktoś wie gdzie znajduje sie ten włącznik to prosze o informacje z góry dziękuje za pomoc[br]Dopisany: 05 Czerwiec 2009, 11:36_________________________________________________ witam moze wy mi pomozecie po zamontowaniu gazu w A8 silnik ABZ pojawił się błąd w skrzyni 789 włącznik jazdy do tyłu F41 zwarcie do masy , przy tym nie pokazuje w jakiej pozycji jest skrzynia przestał działac tiptronic no i nie działa tempomat a co najwazniejsze skrzynia chodzi tylko na 3 biegach 4 zginą moze to zbieg okoliczności ze to wszystko pojawiło się po zamontowaniu instalacji gazowej jeśli ktoś wie gdzie znajduje sie ten włącznik to prosze o informacje z góry dziękuje za pomoc
majkel_majki Opublikowano 5 Czerwca 2009 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Wróc do gazowników Kolego, niech poprawiają co schrzanili w elektryce.
OLO_GDA Opublikowano 5 Czerwca 2009 Opublikowano 5 Czerwca 2009 zwarli Ci pewnie gdzies przewód. skrzynia pewnie w trybie awaryjnym dlatego dziwnie chodzi. niech szukaja.
OLO_GDA Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 N wtedy odpala ale znowu jak włącze na p to obroty spadaja do zera ale silnik pracuje normalnie :shocked: :blink: a ogolnie kolego to nie bardzo mozna zrozumiec co chciałes przekazac. jakie kropki chociaz tam powstawiaj ....
marcinA4 TDI Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2009 chłopaki ponawiam mój temat i opisze dokładnie co się dzieje - po odpaleniu auta i przesunięciu dźwigni na którąkolwiek pozycji np.R na wyświetlaczu zaczynają się dziać cuda samo przeskakuje P po chwili 3 N itd oczywiście po włączeniu na pozycje R auto stoi nie chce jechać ale jak tylko włącze na D na liczniku podświetlają się wszystkie pozycje czyli skrzynia wchodzi w tryb awaryjny i ma tylko jeden bieg 3 no i naprawia się R i P . ze znajomym byliśmy święcie przekonani ze to wybierak jest do wymiany ale po jego wymianie nic nie pomogło czyli jest mój OK . jak weszliśmy pod auto to zaopserwowaliśmy ze jest jakaś kopółka przy skrzyni gdzie dochodzi linka od wybieraka, do tej kopółki w górnej części dochodza jakieś kabelki i jest gumowa osłonka niestety zdarta i ,. I MOJE PYTANIE DO ZNAWCÓW PROSZE NAPISZCIE CO TO ZA KOPÓŁKA I CZY W NIEJ JEST JAKAŚ ELEKTRONIKA I CZY MOŻNA JĄ BEZ PROBLEMU WYMIENIĆ . Z GÓRY DZIĘKUJE
Rekomendowane odpowiedzi