kudalty66 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 witam mam pytanko moze ktos spotkal sie z takim zjawiskiem, w moim V6 po wymianie oleju prawa głowica, to ta z wtryskiem sterujacym(siedzac w srodku) zaczeła troche głosniej pracowac, niewiem czy to wina oleju,??? autko chodzi ok, tylko zastanawia mnie to cykanie tej glowicy na wolnych obrotach, przy otwartej masce jedna ladnie mruczy a druga delikatnie 'cyka', jezeli chodzi o wałki to juz temat przerabiany jakies 50 tys km temy robiona byla cala góra lacznie z hydraulika i nowymi ori walkami,. Moje podejrzenia że jeden z wtryskiwaczy glosniej pracuje badz uszczelka pod nim puszcza???? dzieki za wypowiedzi, pozdrawiam
vikis4 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Skoro wałki i cała hydraulika już przerobina,to pozostaje sprawdzić wtryski-na początek korekcje! Troszeczkę dziwi mnie fakt,że zaczeło się to dziać po wymianie oliwy...
kudalty66 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2009 to moze wina oleju????, moze jakis rozlewany kupilem i jest do d*py, moze lepiej go wywalic i kupic cos lepszego, wczesniej mialem castrola GTX????? a co do wtryskow czy da sie je sprawdzic VAGiem???? czy dopiero po wyciągnieciu????
vikis4 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Na vagu możesz jedynie sprawdzić korekcje (blok 013 i 014) ale dopiero na stole pobierczym dowiesz się czegoś więcej... Co do oliwy,to nie wiem gdzie kupujesz i jaki olej lejesz (???) Polecam zakup z pewnego zródła (sklep motoryzacyjny z jakąś renomą!)
kudalty66 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2009 Na vagu możesz jedynie sprawdzić korekcje (blok 013 i 014) ale dopiero na stole pobierczym dowiesz się czegoś więcej... Co do oliwy,to nie wiem gdzie kupujesz i jaki olej lejesz (???) Polecam zakup z pewnego zródła (sklep motoryzacyjny z jakąś renomą!) chyba pierwsze co zrobie to wywale ten olej co mam, zalatwil mi go kumpel ktory pracuje wlasnie w sklepie motoryzacyjnym, jedakże to olej 'z pod lady' wiec pewnosci niemam.
Flyer Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 mam pytanko moze ktos spotkal sie z takim zjawiskiem, w moim V6 po wymianie oleju prawa głowica, to ta z wtryskiem sterujacym(siedzac w srodku) zaczeła troche głosniej pracowac, niewiem czy to wina oleju,??? autko chodzi ok, tylko zastanawia mnie to cykanie tej glowicy na wolnych obrotach, przy otwartej masce jedna ladnie mruczy a druga delikatnie 'cyka' Ja obstawiam, ze wlasnie wtrysk sterujacy powiedzial papa Objawy pasuja w 100%. Podepnij VAG'a.
Musashi Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 ew. popyhacz ktorys odchodzi do krainy zlomu
Flyer Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Co za olej zalales? Tak, czy siak - obstawiam, ze to wtrysk sterujacy padl. Powinienes tez podczas jazdy zaobserwowac inna kulture pracy silnika [mocniej klekocze/szeleści]. Mialem identyczna sytuacje - glowica z WS pracowala inaczej, "cykała".
Grzegorz76 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 witam mam pytanko moze ktos spotkal sie z takim zjawiskiem, w moim V6 po wymianie oleju prawa głowica, to ta z wtryskiem sterujacym(siedzac w srodku) zaczeła troche głosniej pracowac, niewiem czy to wina oleju,??? autko chodzi ok, tylko zastanawia mnie to cykanie tej glowicy na wolnych obrotach, przy otwartej masce jedna ladnie mruczy a druga delikatnie 'cyka', jezeli chodzi o wałki to juz temat przerabiany jakies 50 tys km temy robiona byla cala góra lacznie z hydraulika i nowymi ori walkami,. Moje podejrzenia że jeden z wtryskiwaczy glosniej pracuje badz uszczelka pod nim puszcza???? dzieki za wypowiedzi, pozdrawiam Zerknij tutaj --> http://www.a4-klub.pl/smf/b5_akn_metaliczne_stukanie_wtryskiwacz_czy_popychacz_filmik-t76327.0.html , u Ciebie jest podobnie? Tak jest u mnie i to na 100% wtryskiwacz, ponieważ jak popuszczę przewód to stukanie ustaje. Bardzo mnie interesuje wskazanie statycznego kąta wtrysku u Ciebie na letnim i na w pełni nagrzanym silniku. Masz możliwość zrobienia 004statycznie i wrzucenia na forum? Byś może mamy ten sam problem. Czy głośniejsza praca występuje dopiero jak silnik złapie temperaturę? Pozdrawiam
kudalty66 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2009 ew. popyhacz ktorys odchodzi do krainy zlomu dzieki za podpowiedzi, jak juz pisalem walki i hydraulika byla wyminiana jakies okolo 50 tys temu. niestety vaga niemam jak , podpiac. pozdro[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2009, 22:06_________________________________________________ witam mam pytanko moze ktos spotkal sie z takim zjawiskiem, w moim V6 po wymianie oleju prawa głowica, to ta z wtryskiem sterujacym(siedzac w srodku) zaczeła troche głosniej pracowac, niewiem czy to wina oleju,??? autko chodzi ok, tylko zastanawia mnie to cykanie tej glowicy na wolnych obrotach, przy otwartej masce jedna ladnie mruczy a druga delikatnie 'cyka', jezeli chodzi o wałki to juz temat przerabiany jakies 50 tys km temy robiona byla cala góra lacznie z hydraulika i nowymi ori walkami,. Moje podejrzenia że jeden z wtryskiwaczy glosniej pracuje badz uszczelka pod nim puszcza???? dzieki za wypowiedzi, pozdrawiam Zerknij tutaj --> http://www.a4-klub.pl/smf/b5_akn_metaliczne_stukanie_wtryskiwacz_czy_popychacz_filmik-t76327.0.html , u Ciebie jest podobnie? Tak jest u mnie i to na 100% wtryskiwacz, ponieważ jak popuszczę przewód to stukanie ustaje. Bardzo mnie interesuje wskazanie statycznego kąta wtrysku u Ciebie na letnim i na w pełni nagrzanym silniku. Masz możliwość zrobienia 004statycznie i wrzucenia na forum? Byś może mamy ten sam problem. Czy głośniejsza praca występuje dopiero jak silnik złapie temperaturę? Pozdrawiam wydaje mi sie ze odglos mamy taki sam, jutro sprawdze co sie dzieje jak odkrece przewodzik od wtrysku, wydaje mi sie ze stuka zawsze na zimnym tez ale tylko na wolnych obrotach,.
Flyer Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Podjedz do pierwszego lepszego mechanika, ktory ma vaga, wystarczy sprawdzic bledy. Jesli to WS, to blad bedzie powracal.
Gość Michał Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 kudłaty66 podjedź w piatek na spota a jak nie chcesz czekac do piatku to dzwon(tel na PW)
kudalty66 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2009 kudłaty66 podjedź w piatek na spota a jak nie chcesz czekac do piatku to dzwon(tel na PW) dzieki, bedziemy w kontakcie, dobranoc
Rekomendowane odpowiedzi