alvaro Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 da się jakoś po kodach wyposazenia lub numerach licznika?? czy wszystkie mają taką opcję?? jak kupiłem A4 miałem Concert CD ale praktycznie od razu włożyłem RNS-E i nawet nie sprawdzałem czy na Concercie FIS wyświetlał info...
adamq Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Skoro miał ori radio i zegary, to instalacja była przystosowana pod FIS.
alvaro Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2007 czyli to kwestia tylko kodowania
adamq Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Skoro wszystko jest ori, to fabrycznie powinno działać.
alvaro Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2007 no powinno ale nie świruje więc co zrobić?? jakie kodowanie ma być żeby RNS-E wyświetlała info z radia oraz strzałki nawigacyjne??
pre_pl Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 na forum navplus.us znalazłem na razie taką informację : wejdź do [17 - Instruments Cluster], następnie [10 - Adaptation] Przeczytaj co jest na kanale 62, całkiem prawdopodobne, że masz wartość 17... Dodaj do tego 4 > Kanal 62 (Verbauliste Datenbus-Display)+01 - Radio (Mehrausstattung) +02 - Telefon (Mehrausstattung) +04 - Navigation (Mehrausstattung) +08 - Telematik (Mehrausstattung) +16 - Kombiinstrument (nur codiert falls ein 2. Gerät verbaut wurde)
alvaro Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2007 pre_pl, dzięki Przemas to już też patrzyłem muszę podskoczyć do znalomego żeby mi podpiął VAGa...
pre_pl Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 podskoczyć do znalomego żeby mi podpiął VAGa aaa.... jeszcze dość istotna informacja (również z navplus.us), że należy zresetować licznik Czyli pozostawić auto zamknięte na parę godzin, albo wyjąć odpowiedni bezpiecznik, albo odłączyć akumulator..... daj znać czy dało radę :smile:
alvaro Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2007 jest jeszcze jeden problem widziałem że kolega kaj82 ma całe czerwone zegary : a ja ma górną część żółtą... :
adamq Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 a ja ma górną część żółtą... : A mnie w B5 też jest żółta. a jak wyskoczy OK i mam włączone radio, to zmienia kolor na czerwony i cały FIS mam czerwony.
alvaro Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2007 a u mnie po napisie OK ta część FISu nie świeci się wogóle, no ale zobaczymy co pokarze VAG (kodowanie) [ Dodano: 13-04-2007, 14:47 ] a teraz coś trochę OT jak zmienić żeby Servis zapalał się po 10 tys km i po pół roku a nie po 15k km i 1 roku ??
adamq Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 a u mnie po napisie OK ta część FISu nie świeci się wogóle, no ale zobaczymy co pokarze VAG (kodowanie) Jak mam wyłączone radio to też się nie podświetla.
szogun0 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 [ Dodano: 13-04-2007, 14:47 ] a teraz coś trochę OT jak zmienić żeby Servis zapalał się po 10 tys km i po pół roku a nie po 15k km i 1 roku ?? Ręcznie wpisać wartości w odpowiednich kanałach podczas adaptacji.
alvaro Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2007 działa :biggrin: ale nie wyświetla info z radia tylko z navi... a mam wpisaną wartość 21 :frown:
pre_pl Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 ale nie wyświetla info z radia no to zatankuj jeszcze ...
alvaro Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Opublikowano 30 Maja 2007 no to zatankuj jeszcze ... dopiero co się żyd zapalił jak sięnie palił to pokazywało temp zewnętrzną... [ Dodano: 15-04-2007, 03:33 ] szogun0, mam problem a już raz mi pomogłeś więc...: wyświetla mi strzłki na zegarach ale tylko do czasu jak nie zgaszę samochodu na dłuższy czas (bo jeśli tylko na chcwilę to jest ok) bo wtedu muszę wyciągnąć bezpiecznik od zegarów [restart zegarów]) i wtedy znowu jest ok ) znowu pokazuje strzałki i druga sprawa nie pokazuje mi info z RDSu .jak się wkur... to kupię kolorowe zegary ( tylko że mam nadzieję że to coś pomoże bo jak nie to dopiero się wkur...) :biggrin: no to zatankuj jeszcze ... po zatankowaniu :biggrin: : [ Dodano: 22-04-2007, 00:51 ] i dalej lipa dwa dni temu Rogal wpisał mi wartość 25 i dalej dzieje się to samo... jużnie wiem może zrobić od nowa całe kodowanie zegarów czy jak ?? ma ktośpojęcie jakie ma ono być??[br]Dopisany: 14 Kwiecień 2007, 19:15 _________________________________________________tak jak mówił hack Skoro miał ori radio i zegary, to instalacja była przystosowana pod FIS. innej opcji nie ma jak było ori radio to nie ma co szukać w kablach tylko trzeba zmienić kodowanie (tak było u mnie...) można poczytać tu : http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=12081.0
Rekomendowane odpowiedzi