kacpersl Opublikowano 9 Czerwca 2009 Opublikowano 9 Czerwca 2009 witam czy ktoś możę mi powiedzieć gdzie znajduje się czujnik wysokiego ciśnienia w b7 ,ponieważ nie moge wyłączyć przycisk econ stało się to po myciu karcherem auta,na vagu pokazuje coś takiego (nieznzny błąd .zwarcie z plusem) i nie bardzo wiem gdzie są jakieś kostki które mogą robić zwore,dlatego myśle że to może być czujnik ciśnienia, bardzo dziękuje za pomoc .
alvaro Opublikowano 9 Czerwca 2009 Opublikowano 9 Czerwca 2009 przy chłodnicy klimatyzacji (na bocznej ściance chłodnicy klimatyzacji)
DajmlerPL Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 witam rozwiązałeś problem? mam też kłopot z czujnikiem wysokiego ciśnienia 00819(G65) 30-00 przerwa/ zwarcie z plusem. Nie jestem pewny czy to czujnik uszkodzony czy może to powodować zbyt niskie ciśnienie?
redman32 Opublikowano 24 Września 2009 Opublikowano 24 Września 2009 witam moja b7 też ma problem z econ i jak włączam klime to nie leci zimne po czy ten przycisk moze to powodowac a moze jest klima nie nabita
DajmlerPL Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 Econ oznacza że klimatyzacja jest wyłączona (tryb ekonomiczny) możesz mieć nie nabitą lub niedziałający któryś z elementów klimatyzacji. Sprawdź ciśnienie, jeżeli będzie ok to musisz podpiąć pod komputer.
MAJKI Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 Też ostatnio miałem te objawy na VAGu wyszło że czujnik wysokiego ciśnienia ale okazało sie że klima miała za mało czynnika i słabe ciśnienie. Nabicie klimy i wszystko wróciło do normy
DajmlerPL Opublikowano 30 Września 2009 Opublikowano 30 Września 2009 wymieniłem dzisiaj ten czujnik, wykasowałem błąd ( 00819(G65) 30-00 przerwa/ zwarcie z plusem) Klima śmiga z tym że mam mało gazu i słabo chłodzi
akjam Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 No to trzeba ją napełnić, zrobić przeglądzik przy okazji... :gwizdanie: [br]Dopisany: 30 Wrzesień 2009, 23:09_________________________________________________No i dzisiaj mnie dopadł ten sam problem (ECON się włączył) a na VAGu błąd 00819... Jadę więc na przeglądzik klimy. Mam nadzieję, że to tylko brak czynnika chłodzącego...
DajmlerPL Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 jeżeli jest mało czynnika to przy kodzie błędu jest opis: 00819 (G65)słaby sygnał przy niedziałającym czujniku to: 00819(G65) 30-00 przerwa/ zwarcie z plusem
akjam Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Miałem jakiegos dziwnego VAGa i opis błędu był chyba po chińsku! Na jutro rano umówiłem się na przeglądzik więc jutro będę wiedział co to dokładnie jest. [br]Dopisany: 02 Grudzień 2009, 21:36_________________________________________________A jednak to był czujnik. Czujnik zmieniony a przy okazji odgrzybienie zrobione. Klima śmiga aż miło.
DajmlerPL Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Dobrze że już ci śmiga. Ile zapłaciłeś za czujnik? Mój kosztował z audi 45Ł (ok 200PLN) tyle że gaz trzyma mi tylko miesiąc jak by ktoś miał wątpliwości co do błedu to krótki opis poniżej 00819 - High Pressure Sensor (G65): Open or Short to Ground Possible Causes Wiring/Connectors from/to High Pressure Sensor (G65) faulty High Pressure Sensor (G65) faulty Possible Solutions Check Wiring/Connectors from/to High Pressure Sensor (G65) Check High Pressure Sensor (G65) 00819 - High Pressure Sensor (G65): Signal too Low Possible Symptoms Climate Control stuck in ECON Mode Possible Causes Insufficient Refrigerant Pressure Wiring/Connectors from/to High Pressure Sensor (G65) faulty High Pressure Sensor (G65) faulty Possible Solutions Check Refrigerant Pressure Check Measuring Value Blocks (MVB) Check Wiring/Connectors from/to High Pressure Sensor (G65) Check High Pressure Sensor (G65)
mike23b7 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Odkopię troszkę temat bo znajomy ma czujnik do wymiany. I pytanko: w serwisie mu powiedzieli że aby to wymienic trzeba zdjąć przedni zderzak (schemat wymiany wg Elsy). Ale czy jest szansa dostać sie do tego prościej? Jakoś od góry lub dołu?
witjacrf Opublikowano 26 Września 2012 Opublikowano 26 Września 2012 Panowie podepnę się pod wątek. Dzisiaj sprawdzając na VAG'u wypluło mi błąd: Czujnika wysokiego ciśnienia. Klimatyzacja świeżo co nabita no ale nie chłodzi...kompresor/agregat się nie włącza - słyszałem że nie włączy się dopóki czujnika się nie wymieni. Ten czujnik znajduje się po prawej stronie obok lampy jednakże nie umiem nigdzie znaleźć go nawet na allegro. Macie jakieś sprawdzone hurtownie skąd owy czujnik ściągnę dla siebie? Lub też nr oryginału? Bo w jednej z hurtowni powiedziano mi że są 3 typy i potrzebują nr oryginału (nie będę ściągał pół przodu by podać mu tylko nr). I powiedzcie czy po wymienie tego czujnika klimactronic będzie działał jak powinien?
Rekomendowane odpowiedzi