Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Spoty Czestochowskie[Niedziela g17 III aleja pod DON KICHOTEM]


MAGIC87

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 21.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

  • Piotrek98igo

    4047

  • MAGIC87

    2676

  • tymonA4

    2396

  • Dzo-Dzo

    1690

Top użytkownicy w tym temacie

miasto to nie wies ze takie rzeczy sie robi,tutaj ludzie sa kulturalni ,pomieszkasz to zobaczysz

no własnie widze po tobie tak co spota pierdzisz w lokalach:decayed:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Madzik trochę poczytalem dzisiaj vaga i z czystym sumieniem stwierdzam ze jesteś burak ze wsi i najgorsze jest to ze lubisz to :facepalm:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Madzik trochę poczytalem dzisiaj vaga i z czystym sumieniem stwierdzam ze jesteś burak ze wsi i najgorsze jest to ze lubisz to :facepalm:

co tam chciałes zapocona swinko?:decayed:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

no i d*pa.. fmica nie udalo sie wycliytować .. koniec modów na ten rok :/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tea te truskawki z bita smietana były dobre....

Ale wiecej nie jem.... Sraczka z rana:facepalm:

wiem ze Cie objechałem ale to nie powod zeby mnie ,,otruć'' :kox:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

wrażliwy jesteś jak dziewica... pewnie zjadłeś jakiegoś fast fooda a na truskawki będziesz zganiał..

oprócz Ciebie 5 osób jadło deser i nikomu nic nie było :polew::polew:

---------- Post dopisany at 23:38 ---------- Poprzedni post napisany at 23:03 ----------

Medzik, to który w skali dzisiaj był ?

350px-Bristolska_skala_uformowania_stolca.png

Bristolska skala uformowania stolca (skala BSF; ang. Bristol Stool Form Scale) – naukowa klasyfikacja dzieląca ludzki kał na 7 grup według kryteriów kształtu i konsystencji.

Skala została stworzona przez Heatona i Lewisa na Uniwersytecie w Bristolu. Publikacja autorów w Scandinavian Journal of Gastroenterology w 1997 wykazała jej przydatność w ocenie czasu pasażu jelitowego[1].

Kształt i konsystencja stolca zależy od czasu, przez jaki przebywa on w jelicie grubym (typ pierwszy zalega w jelicie najdłużej, typ siódmy - najkrócej).

Siedem typów stolca wg skali BSF:

  • Typ 1: Pojedyncze zbite grudki podobne do orzechów, trudne do wydalenia
  • Typ 2: Stolec o wydłużonym kształcie, grudkowaty
  • Typ 3: Stolec wydłużony, z pęknięciami na powierzchni
  • Typ 4: Smukłe, wężowate kawałki stolca, gładkie i miękkie
  • Typ 5: Miękkie drobiny z wyraźnymi krawędziami (łatwo wydalane)
  • Typ 6: Kłaczaste kawałki z postrzępionymi krawędziami
  • Typ 7: Wodnisty, bez stałych elementów (ciecz)

Typy 1 i 2 są najczęściej spotykane w trakcie zatwardzenia. Typ 3 i (głównie) 4 są najczęściej spotykanymi formami kału, najłatwiejszymi do wydalenia. Typy 5 oraz 6 są symptomami biegunki, podczas gdy typ 7 występuje głównie po zarażeniu przecinkowcem cholery (łac. Vibrio cholerae)[potrzebne źródło].

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cześć

Czy ktoś z kolegów z Czewy jest w stanie rozkodować radyjko Audi Concert 1 ? :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

na pewno będą grali jak nigdy ... , nie dokończę zostawiam decyzję na za 2 godziny, wierzę w chłopaków :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...