Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty wrocławskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

kupuj one nie mają terminu ważności także się nie przeterminują :naughty:

• Odpowiedzi 32,3 tys.
  • Wyświetleń 1,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dzięki Maciek za pomoc z tą A4-ką :hi:

Opublikowano

Kupiona? Czy wyszły jakieś kwiatki? :cool1:[br]Dopisany: 17 Luty 2012, 19:05_________________________________________________dobre to będzie? :mysli:

http://allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-vag-kkl-obd2-obdii-usb-kb1-i2074203565.html?source=oo

Opublikowano
  • Autor

No problem :good:

Kupiona? Czy wyszły jakieś kwiatki? :cool1:

Kilka rzeczy jest tam do roboty. Budzik poszedł do tyłu o 100-150 tyś patrząc po wnętrzu. Napędy nie stukały i nie hałasowały. Heble ok , dwumasa nie telepała. Poza kilkoma parchami i źle wklejoną przednią szybą można się było przyczepić tylko do nierównej pracy na wolnych po lekkim pałowaniu, parującej prawej lampy, betonu na przednim zderzaku i wymienianej tylnej klapy. Osobiście bym ją wziął za te pieniądze i dopracował powoli. Decyzję pozostawiam Zbyszkowi. Dostał odemnie 28 fotek i obiektywną opinię... Teraz biedny siedzi i myśli :naughty:

Opublikowano

Na wolnych falowała? :)

Opublikowano
  • Autor

dokładnie bujała się po obrotach ale delikatnie

Opublikowano

Może być pompa emeryt. Trzebaby było wejść w diagnozę silnika i kanał 3 lub 4 jest praca pompy, podejrzewam, że zacina się regulator początku wtrysku, czyli pompa do rozbiórki. Ale z góry zaznaczam, że jest to tylko moje podejrzenie, a nie stuprocentowa diagnoza. Trochę tych silników się naoglądałem i to może być przyczyną falowania na wolnych , szczególnie po przepałowaniu motoru. Jeśli jest to trafiona diagnoza, to trzeba rozebrać całą pompę, żeby się do regulatora dorwać, czyli raczej całość do remontu.

Opublikowano
  • Autor

wiesz że dla mnie jak coś pod maską klepie to musi być zepsute :naughty: Nie znam się na dieslach i dopóki sam nie kupię to tak pozostanie.

Opublikowano

No a ja jak wspomniałem trochę się tych silników naoglądałem, dlatego piszę co może być przyczyną, trzeba go przekopać vagiem, logi porobić, wtedy można cokolwiek na 100% powiedzieć, ale w większości przypadków co się spotkałem z falowaniem po pałowaniu, to regulator w pompie. Stąd moja sugestia, żeby kolega się zastanowił grubo, bo kasa jest dobra za to auto, ale koszt regeneracji pompy to ponad 2k, koszt nowej w granicach 4k, więc sprawa jest do przemyślenia.[br]Dopisany: 18 Luty 2012, 00:15_________________________________________________A jeśli chodzi o tylną klapę, to na fotce już widać, że coś było z nią robione, bo coś oznaczenie 2,5 nie stoi zbyt prosto do TDI. Tak to nie powinno wyglądać...

Opublikowano

Ewentualnie kupić i zrobić swap silnika.

Opublikowano
:drunk: :drunk: :drunk:
Opublikowano
  • Autor

dzień dobry :hi:

Opublikowano
:hi:
Opublikowano
:bry:
Opublikowano
Na pewno nic poważnego...do domowego użytku, kasowanie inspekcji, błędów itp.

powinien wystarczyć, chociaż ja bym bardziej polecił http://viaken.pl/pl/diagnoza-vag/vag-usb-kkl-line-2-linie-k-we-wtyku-obd2-czarny.html ja taki mam i się sprawuje całkiem dobrze. Sprawdzony sklep. Krystian też taki kupił

Opublikowano
  • Autor

Po głębszych przemyśleniach stwierdzam że gleba to nie jest dobry pomysł na zimę :disgust: Jadę zaraz na podnośnik posprzątać bałagan pod autem i poprostować mocowania dolnych osłon bo krzesam iskry na prostej :thumbdown:

Opublikowano

Po głębszych przemyśleniach stwierdzam że gleba to nie jest dobry pomysł na zimę :disgust: Jadę zaraz na podnośnik posprzątać bałagan pod autem i poprostować mocowania dolnych osłon bo krzesam iskry na prostej :thumbdown:

:polew: :polew:

Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest gwint. Na zimę podnosisz a na lato gleba :decayed:

Opublikowano

Jeździ ktoś z was na gwincie? :gwizdanie:

Ciekaw jestem jak wygląda jazda po Wrocławiu :mysli::decayed: