Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Xenony do B5 '95r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.allegro.pl/item183916974_lampy_przedni_xenony_audi_a4_po_liftingu_1999_01.html

interesuję mnie te lampy. Jestem całkowicie zielony w tym temacie. Powiedzcie mi czy oferta jest atrakcyjna. Wszystkie za i przeciw. Trudności w montażu itd

Ewentualnie wchodzą w grę te lampy http://www.allegro.pl/item184701193_audi_a4_xenony_99_01_komplet.html . Tutaj minusem będzie fakt, że nie mają przerobionych wtyczek i nie są regulowane.

Pozdrawiam

Opublikowano

hmmmmm ale to jest kaziu pod xenon a przetwornic nie widac na aukcji.

Opublikowano

napisałem do sprzedającego maila i odpowiedź dostałem taką:

Witam , już mówię jak to wygląda ; lampy są w pełni sprawne i kompletne , co

do ich stanu , szkła sa idealne , jedynie co do zaczepów to są zamontowane

serwisowe czyli takie jakie są montowane w serwisie zgodnie z technologią ,

( w sumie koszt takich uszu to 150zł ) , najlepiej byłoby podjechać i sobie

samemu zobaczyć , ewentualnie moge przysłać zdjęcia , bo uszy nigdy nie były

spawane ani w żadny sposob naprawiane , sa tylko własnie założone na nie

"uszy serwisowe" .

Co do ceny , mozna się dogadać , oczywiście w granicach rozsądku , bo powiem

tak , że koszt tych lamp , gdybym sprzedał je na części ( osobno żarówki ,

przetwornice , powielacze , silniczki ) to przekroczyłby 1700zł , ale ze

wolę sprzedac je w całości to jestem skłonny do negocjacji.

W moim odczuciu Pan ten jest wiarygodny i uczciwy.

Nooo Panowie dawajcie bo się napaliłem :evil:

Jeszcze jedno. Miałbym wielką prośbę do chętnego z okolic Zabrza! Mógłby ktoś skoczyć i zobaczyć te lampki? Jeśli przeszłyby oględziny pozytywnie to brałbym je. To co? Ktoś chętny? :biggrin: Odwdzięczę się jakby coś!

Pozdrawiam

Opublikowano

Ta cena to jakiś żart, ostatnio kolega sprzedawał oryginalne xenony Valeo, kupione 1,5 roku wcześniej nóweczki, stan idealny, w oryginalnych kartonikach, tak jakbyś ze sklepu brał i chciał 1600zł, chętnych jakoś nie było. A tutaj rzucasz się na jakieś z ciut "grzebanymi" uchwytami...

Nie ma co się napalać, obserwuj allegro, przejdź się na giełdę, wrzuć jakieś ogłoszonko że kupisz, wszystko spokojnie...

Opublikowano

dokladnie, zapal w takich syaulacjach to bardzi zly doradzca. a w ogole tak jak sprinter mowil , nie warto najpierw pomyslec nad jakimis koleczkami?

Opublikowano

lampy - komfort i większe bezpieczeństwo w porównaniu ze zwykłymi reflektorami, które są marne

kółka - tylko walor estetyczny, nic więcej.

Decyduję się na lampki z wyżej wymienionych przyczyn. Felgi kiedyś na pewno kupię ale nie mam po prostu kasy i jest to najważniejszy ogranicznik. Miałem ostatnio zastrzyk gotówkowy a na następny się nie zanosi w najbliższym czasie. Decyzja zapadła i narazie tak zostaje. Kolejnym razem jak uzbieram większą kwotę kupię kółka.

[ Dodano: 14-04-2007, 20:12 ]

Wtyczki tylko wystarczy przerobić czy trzeba wyprowadzać jakieś dodatkowe kable? Liczba pinów się zgadza z moją? Mam nadzieję, że tak bo wtedy sprawa wymaga tylko wymiany samych wtyczek i paru lutów.

Opublikowano

ja kupilem do swojego autka xenony w poznaniu na gieldzie w idealnym stanie kompletnw za 1450zl. W instalacli nie trzeba nic przerabiac przerobic wtyczki i bedzie git

Opublikowano

Ja kupilem Valeo pod xenon z tym ze bez przetwornic ktore kosztja troszke , cena to 400zl + oddaje stare lampy :twisted: czyz to nie dobry zakup :wink:

Opublikowano

W polskim prawie jest wzmianka iż przy ksenonach muszą być również spryskiwacze tychże lamp, które w :audi: są montowane w zderzaku( zresztą w wieksząści samochodach są w tym miejscu) i dodatkowo ksenon musi mieć auto regulacje wysokości. Gdyż dają one bardzo mocny strumień światla. O tym też trzeba pamiętać , bo przy spotkaniu z nadgorliwymi misiaczkami, możesz mieć problemy, co prawda autoregulacji nie widać , ale brak spryskiwaczy od razu jest zauważalny. :wink:

Opublikowano

autopoziomowanie tez widac. wystarczy wlaczyc swiatla. ale nad tym problemem kiedys myslalem. mozna by przerobic tak sterowanie reczne zeby przy kazdorazowym wlaczeniu swiatel zjechaly na dol i pozniej znowu do gory. ale narazie glebiej sie tym nie zajmowalem bo odbilem od xenonow. ale moze kiedys do tego wroce.

Opublikowano
http://www.allegro.pl/item183916974_lampy_przedni_xenony_audi_a4_po_liftingu_1999_01.html

interesuję mnie te lampy. Jestem całkowicie zielony w tym temacie. Powiedzcie mi czy oferta jest atrakcyjna. Wszystkie za i przeciw. Trudności w montażu itd

Ewentualnie wchodzą w grę te lampy http://www.allegro.pl/item184701193_audi_a4_xenony_99_01_komplet.html . Tutaj minusem będzie fakt, że nie mają przerobionych wtyczek i nie są regulowane.

Pozdrawiam

Nie napalaj się.

Z tego co widzę, a nie mogę jakoś tak rozsadnie powiększyć zdjęcia to ta lampa z niebieską naklejką to zwykła soczewka na żarówkę H7. Ja też się tak naciąłem.

Tak więc za tą cenę masz 1 lampę xenon D2S i 1 lampę normalną H7.

@Szewczenko7

Lampy "pod xenon" to nic innego jak zwykłe reflektory na żarówki H7 :cool:

Opublikowano
Lampy "pod xenon" to nic innego jak zwykłe reflektory na żarówki H7 :cool:

Jest to rzecza jasna :cool:

Opublikowano

słuchajcie, byłem dzisiaj na giełdzie. Znalazłem tylko jedne lampy. Kompletne, obie za 1400 zł.

Minusy:

- sprzedawca - typowy wiesiek z Autogiełdy

- przy manualnej regulacji jeden z lamp (chyba) lekko nadłamany

- sprzedawca zwrócił uwagę na wyłamane jakieś mocowanie od dołu czy cuś. Nie wiem za bardzo o co chodziło. Zapewniał, że to nie przeszkadza w użytkowaniu

- nie za bardzo się orientował w sprawie silniczków jakie tam są zamontowane. Wyjaśniłem, że potrzebuję zwykłe do regulacji z poziomu pokrętła w kabinie. Nie wiedząc co powiedzieć, powiedział "założymy takie żeby wszystko działało"

Mam do niego namiary, mógłbym w tygodniu podjechać i sprawdzić ale niestety nie mam za bardzo jak bo mam stare wtyczki i po prostu nie podłączę tych lamp u siebie. Musiałby mi ktoś pomóc kto ma te nowsze wtyczki ( :rolleyes: proszę o pomoc!)... .

Co sądzicie o wadzie w postaci brakującego mocowania (czy czegoś tam) i tego kółeczka zębatego? Dodam, że górne mocowania nie były klejone ani spawane.

Utrzymuję cały czas kontakt z Panem z ogłoszenia pierwszego (nawiasem mówiąc bardzo miały człowiek - wydaje się wiarygodny). Miał zasięgnąć informacji co do montażu (może nawet by mi wtyczki załatwił). Wszystko cudnie tylko cena trochę wysoka (1700 zł - do negocjacji) aczkolwiek wolałbym wydać 1700 niż zapłacić 1400 za te z giełdy i potem żałować.

Pozdrawiam

Opublikowano

Do mojej ex B5 kupowałem lampy Valeo ksenon, za kpl z przetwornicami płaciłem 1450zł + wtyczki 50zł/kpl. Wszystko na allegro,nie spiesz się, cos sie na pewno jeszcze trafi :wink:

Opublikowano

Powoli , bez pospiechu znajdziesz okazje :wink:

Opublikowano

a więc stało się. Lampy kupione, cena w miarę rozsądna, stan wizualny boski.

Co do sprawy rezania... . Trzeba wyciąć trochę błotnika (od strony komory silnika? czy od zewnątrz też trzeba coś wyciąć?) i potrzebuję wtyczki - gdzie je kupić? (tylko nie odsyłajcie na szrot bo A4 po II lifcie tam nie znajdę).

Pozdrawiam i czekam na wskazówki

Opublikowano

kaziu to zeraniu bylo juz opisane w warsztacie ale zrob jakies foto story jak bedziesz przetwornice podlaczal. moze sie przydac :wink:

Opublikowano

wtyczki i pini zamówione, błotnik wiem jak wyciąć jedyny problem teraz to przerobienie wtyczek - o tym kompletnie nie mam zielonego pojęcia, elektryki boję się ruszać. Chciałem jak najszybciej zrobić sobie te lampki ale przed długim weekendem w żadnym warsztacie nie znajdę miejsca... . I d*pa.

Opublikowano

zaden problem podlaczyc wtyczki :wink:

Opublikowano

Felgi sobie kup :lol: