Oskaro Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Witam Dzisiaj padła mi kolejna cewka zapłonowa w silniku 3.0 V6 - i znowu miałem problem z przypomnieniem sobie jak ponumerowane są cewki. Ponizej mala sciaga Przy silnikach V8 w S4 i RS4 jest podobnie - liczymy od lewego dolu stojac przodem do samochodu 1,2,3,4 a nastepnie od prawego dołu 5,6,7,8 Pozdrawiam
tommylee Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 fakt, te cewy są denerwujące, trzeba wozić jedną w zapasie. Ile ci już padło?
czaki22 Opublikowano 12 Lipca 2009 Opublikowano 12 Lipca 2009 a pojedzie bez jednej cewki ? czy kaplica? mam zamiar kiedys zmienic na asn-a z tad moje pyatnie, czy sie wogole dotoczy gdzies
stempel72 Opublikowano 13 Lipca 2009 Opublikowano 13 Lipca 2009 U mnie bez jednej cewki jeżdzi, ale włazi w tryb awaryjny.
Oskaro Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Opublikowano 16 Lipca 2009 Jedzie bez jednej cewki - u mnie nie ma mocy w dolnym zakresie obrotów i trzęsie. Do tego miga kontrolka silnika
tommylee Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 f*ck u mnie też dziś padła cewa na 2 cylindrze. Pytanko takie numer to 06C 905 115F, może ktoś z wrocka ma taką do sprzedania (cena w ASO 169zł). Ta cewka to taka sama jak w silniku 2.0 pozdrawiam
kolunio Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 co się dzieje jak padnie cewka,czy zapali się kontrolka silnika bo kiedyś zapaliła misie kontrolka silnika zatrzymałem sie zgasiłem silnik,zapaliłem i już od tamtego czasu a mineło z 6 mc i spokój
tommylee Opublikowano 6 Grudnia 2009 Opublikowano 6 Grudnia 2009 co się dzieje jak padnie cewka,czy zapali się kontrolka silnika bo kiedyś zapaliła misie kontrolka silnika zatrzymałem sie zgasiłem silnik,zapaliłem i już od tamtego czasu a mineło z 6 mc i spokój jak ci pada cewka to silnik pracuje na 5 cylindrów (w przypadku naszych aut), na wolnych obrotach nim kołysze, nie ma mocy i zapala się check. Aby sprawdzić twój błąd, tylko VAG
Rekomendowane odpowiedzi