Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Czy ktoś montował parktronic przód ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W związku z tym iz często lub nawet codziennie manewruje ja lub żona miedzy autami pod blokiem pomyślałem o urządzeniu jak w temacie.

Nie chce montować go w miejscu gdzie sa oryginały bo potem trzeba malować je i przeważnie wystają a ori kosztują trochę drogo.

Myślałem nad czymś uniwersalnymi lecz pytanie czy mogę to zrobić w kratce zderzaka ( tej czarnej) tak najwyżej jak się da. Ale czy to nie będzie za nisko co by mi nie piszczało jak podjadę pod większy np. kamień. Pozro i dzięki za sugestie.

Opublikowano

jak jesteś zdecydowany na montaż, to kup,i przymocuj testowo np. taśma dwustronną i będziesz wiedział czy nie łapie ci krawężników, nierówności

Opublikowano

Tak tez myslalem ale mam pytanie do osób mających to ori czy działa im jak samochód jest zapalony ( niezwane czy luz czy na biegu?) i czy czujniki tez łapią nawet jak jest przekręcona stacyjka?

Pytam bo tyl jest uzależniony od biegu wstecznego natomiast jak jest z przodem? czy zaraz po przekręceniu zapłonu są już aktywne?

A co do krawężników to mamy w pracy służbową ZAFIRE i ona ma ori przód i łapią krawężnik jak sie pod niego podjeżdża ( zresztą u mnie tył tez łapie- to chyba normalne)

Dziekuje

Opublikowano

ostatnio montując w C5 podpiłem się pod halogeny, jest możliwość wpięcia się do czujnika prędkości ale to chyba wyższa szkoła jazdy.

a podpinając się pod halogeny nie musisz montować dodatkowego włącznika, tylko gdy jest potrzeba załączasz światła halogenowe.

Opublikowano

Z przodem jest tak ze aktuwuje sie rowniez po wbiciu wstecznego biegu - w sensie uruchamia sie sensor ale mozna rowniez wlaczyc go przyciskiem (zalacza sie takze tyl). Po przekreceniu stacyjki tez piszczy z tego co pamietam i przod i tyl (nie mam jak teraz sprawdzic :( ). -chyba ze zle kojarze :embarrassed:

Opublikowano

Z przodem jest tak ze aktuwuje sie rowniez po wbiciu wstecznego biegu - w sensie uruchamia sie sensor ale mozna rowniez wlaczyc go przyciskiem (zalacza sie takze tyl). Po przekreceniu stacyjki tez piszczy z tego co pamietam i przod i tyl (nie mam jak teraz sprawdzic :( ). -chyba ze zle kojarze :embarrassed:

A co w przypadku gdzy w ziemie często z maski lub rejestracji zwisają sople lub auto jest mało dokładnie odśnieżone - piszczy w takiej sytuacji?

Bo jak tak to lipa trochę by była

Dzieki

Opublikowano

Skoro z maski beda zwisaly sople to i czujniki beda oszronione, lub pokryte warstwa lodu czy sniegu. Musisz zadbac o to by byly wolne od wszystkiego by sprawnie funkcjonowaly. [br]Dopisany: 18 Czerwiec 2009, 21:05_________________________________________________

ze zle koja

Po uruchomieniu auta, czy po przekreceniu stacyjki nie aktywuja sie samoczynnie. Tak jak juz pisales albo po wbiciu wstecznego albo przyciskiem.

Opublikowano

jasne ze same sie nie aktywuja po odpaleniu (przekreceniu zaplonu) mialem raczej na mysli ze np jak zostawisz auto na wstecznym, stoisz przy scianie wlaczasz zaplon to masz biiiiiiiiiiiiiiiiiiiii - z tego co kojarze, niestety Auto w PL wiec nie moge teraz sprawdzic.