adiklucze Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 witam. silnik wpada w niemile drgania co powoduje wibracje na calym aucie. dzieje sie to na jalowym biegu i w czasie jazdy przy lekkim dodaniu gazu. przy wymianie rozrzadu nadmienilem mechanikowi ze takie cos sie dzieje. po podpieciu pod kompa powiedzial ze nie ma zadnych bledow i mam jezdzic normalnie (byc moze to jest spowodowane uszczelkami po pompowtryskami). polecil mi uszlachetniacz do diesla shell'a. po zaaplikowaniu tegoz specyfiku objawy delikatnie ustapily(drgania sa mniejsze i rzadziej). pomozcie prosze ps. wkrotce wybieram sie na urlop autkiem i nie wiem czy moge spac spokojnie ze nic sie nie stane. pozdrowionka.
ArkadiuS Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 i sprawdz korekcje na pompkach. Z tego co piszesz, to może padają :gwizdanie:
adiklucze Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2009 i sprawdz korekcje na pompkach. Z tego co piszesz, to może padają :gwizdanie: jak narazie to niebardzo wiem o co chodzi bo jestem laikiem
Wihajster Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 i sprawdz korekcje na pompkach. Z tego co piszesz, to może padają :gwizdanie: jak narazie to niebardzo wiem o co chodzi bo jestem laikiem http://www.a4-klub.pl/smf/tdi_diagnostyka_aktualizacja_30_vii_2008-t18478.0.html
Musashi Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 bialy nalot powstaje na elementach ze stopu aluminium, ze wgledu na wilgotne warunki otoczenia. mozna sie ne przejmowac. sprawdz kiedy byl wymieniany plyn hamulcowy. wymienia sie co 2 lata koniecznie, wymiana oleju z filtrem, filtr powietrza, przeciwpylkowy, paliwa sprawdz cisnienie w ukladzie klimatyzacji - mozna VAGiem dodatkowo mozna wymienic plyn chlodzacy. sprawdz stan opon, po tak dlugim postoju mogly ulec odkszalceniu, obejrz czy nie ma spekan widocznych na profilu opony
siniakTDI Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 sprawdz cisnienie w ukladzie klimatyzacji - mozna VAGiem Sory za OT, ale w której grupie na Vagu widać ciśnienie klimatyzacji ? A wracając do tematu kolego adiklucze czekamy na logi ,szczególnie grupy 013.
Rekomendowane odpowiedzi