TOM22 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 witam panowie mam problem jak w temacie, wymieniłem ten mały głośniczek i działa ale tylko jak zapali się rezerwa natomiast niepowiadamia o zapalonych światłach po otwarciu drzwi i tu pytanie co można z tym fantem zrobić w szukajce jest masę wątków podobnych ale nieodpowiadają mi na mój problem zainteresowanym serdecznie dziękuję
tomasz-gorz Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 moze nie masz podłaczonego brzeczka? tzn chodzi mi o to, ze nie dostaje sygnału o otwartych drzwiach (jest do tego oddzielna instalacja) w zóltej kostce 8 pin, chyba ze zakładałes fis to 21 w niebieskiej
TOM22 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2009 tzn mam sprawdzić czy w żółtej kostce jest 8 pin??
quattro71 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Kolego są dwa brzęczyki jeden w formie przekaźnika – buzerek drugi jako głośnik ten głośnik jest w liczniku i owszem sygnalizuje rezerwie brak płynu spaloną żarówkę olej i takie tam. Pozostawienie zapalonych świateł i otwarcia drzwi odpowiedzialny jest buzerek przy listwie przekaźników pod kierownica
domelq Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 tak jak kolega wyżej pisze, masz 2 brzęczki
TOM22 Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Opublikowano 2 Lipca 2009 aha a ja cały czas myslałem ze jest jeden ten w zegarach dobra a ten co jest pod kierowwnicą to który dokładnie i co sie z nimi dzieje ze połowa ludzi na forum ma problemy z tym a tak na marginesie to czemu większość osób wymienia głośniczek w zegarch i działa im wtedy sygnał otwartych drzwi/zapalonych świateł [br]Dopisany: 30 Czerwiec 2009, 18:22_________________________________________________ps. panowie pod kierą owszem jest przekaźnik 2 od lewej ale to chyba chodzi o sygnał klaksonu niejestem pewiem w książce "sam naprawiam" napisane jest tak.. skrzynka przekazników A nr przekaźnika 2 -Przekaźnik sygnału akustycznego[br]Dopisany: 30 Czerwiec 2009, 20:21_________________________________________________czy znajdzie się jeszcze ktoś co kuma bazę w tym temacie bo wciąż tego niejarze
grzanek85 Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 oświetlenie na otwarcie drzwi kierowcy Ci reaguje ok??
stelo Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 no panowie u mnie to samo nie dziala sygnal zapalonej rezerwy a kiedys dzialal bynajmniej tak mi sie wydaje i zapalone switla itp tez cisza wiec co dzialac aby przywrocic stan poprzedni. nawet nie wiem kiedy przestalo dzialac bo nie przywiazywalem do tego uwagi
TOM22 Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Opublikowano 2 Lipca 2009 oświetlenie na otwarcie drzwi kierowcy Ci reaguje ok?? tak oświetlenia po otwarciu drzwi reaguje normalnie,,zapala sie,,[br]Dopisany: 02 Lipiec 2009, 23:08_________________________________________________ no panowie u mnie to samo nie dziala sygnal zapalonej rezerwy a kiedys dzialal bynajmniej tak mi sie wydaje i zapalone switla itp tez cisza wiec co dzialac aby przywrocic stan poprzedni. nawet nie wiem kiedy przestalo dzialac bo nie przywiazywalem do tego uwagi stelo jak tak zrobisz to powinno powrócić do normy
stelo Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 co to oznacza ze jak tak zrobisz powinno wrocic do normy? czy chodzi o post powyzszy w ktorym piszesz o przekaznikach tzn ze mam wymieniac , sprawdzic przekaznik od sygnalizacji akustycznej bo u mnie jak otworze drzwi to swiatelko sie zapala i w drzwiach i w srodku auta jutro rano sprawdze dla pewnosci
TOM22 Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Opublikowano 3 Lipca 2009 przepraszam niewkleiłem linka prosze http://www.a4-klub.pl/smf/sygnal_brzeczyk_wlaczonych_swiatel-t4509.0.html to jest porada jak wymienić głośniczek który znajduje się w zegarach
piccaso Opublikowano 4 Lipca 2009 Opublikowano 4 Lipca 2009 Panowie jeszcze jedno pytanie gdzie morzna kupić takie cudo??? bo osobiście szukałem i lipa !!! Ewentualnie proszę o namiary
domelq Opublikowano 5 Lipca 2009 Opublikowano 5 Lipca 2009 Panowie jeszcze jedno pytanie gdzie morzna kupić takie cudo??? bo osobiście szukałem i lipa !!! Ewentualnie proszę o namiary Jakie cudo, brzęczki? Jak tak to: 1. Zapytaj w ASO Audi 2. Żeby było taniej możesz spytać w Skodzie i Seacie 3. Allegro
Rekomendowane odpowiedzi