Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o ocenienie czy mam oryginalny silnik ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Pogubiłem się mam Audi z pażdziernika 1999r. więc chyba po I lifcie, klimatronik wyświetla mi 87 kodów, jeśli temperatura nagrzewnicy jest na 51C to w takim razie też dochodzi do 90 stopni i koniec ?(do czego służy nagrzewnica ?) ... z jakiegoś postu tutaj na stronce wydrukowałem sobie kody ale tylko do 60-ąt pare, skoro mam wersję po lifcie skąd wezmę kody do tego klimatronika co mam ?

Ile kilometrów trzeba średnio przejechać aby w taki dzionek jak dziś nagrzać motor do 90 stC ?

Opublikowano

poczytaj temat o termostacie w TDI to wszystkiego sie dowiesz.

Opublikowano
  • Autor

Szukam kogoś (fachowca, znawcę, miłośnika) z okolic Leszna, Głogowa, Nowej Soli, Rawicza ...... kto Vag-iem sprawdzi mi motorek tudzież sąsiednie urządzenia.

Mechanicy z całym szacunkiem ograniczają się do wąskiego zakresu diagnozowania.... jak awaria usunieta to wołają w drogę!!!

A mi potrzeba kogoś takiego jak Wy, kogoś kto z miłością i dbałością podchodzi do szczegółów.... kto podepnie kompa i powoli sprawdzi wszystkie ciśnienia, wtryski itp...

Opublikowano
Pogubiłem się mam Audi z pażdziernika 1999r. więc chyba po I lifcie,

Auto masz po II lifcie :wink:

Opublikowano

latwo poznac czy po I czy po II lifcie.. Wystarczy spojrzec na klamki.. A4 z pierwszego liftu ma takie klamki jak Audi 80 Auto z drugiego ma wystające i bardziej okrągłe(podobne do tych w A6) :a4fan:

Opublikowano

chyba łatwiej spojrzeć na przód samochodu:maska,zderzak,lampy

Opublikowano

to sa czesci, ktore mogly byc latwo wymienione przez poprzedniego wlasicicela, wymiana klamek chyba nie jest mozliwa bez ciecia, spawania i szpachlowania.

Opublikowano

to sa czesci, ktore mogly byc latwo wymienione przez poprzedniego wlasicicela, wymiana klamek chyba nie jest mozliwa bez ciecia, spawania i szpachlowania.

Dokładnie - zawsze patrze na klamki...

Opublikowano
  • Autor

Mam ogromną prośbę !!!!

Jeśli łaska proszę podajcie mi z ETK-i numer licznika (zegarów) do Audi A4 1,9 TDI 116 KM X.1999r.

mam w tej chwili założony o oznaczeniu : 8DO920900H i jest zepsuty, muszę nabyć nowy tylko nie wiem czy mam oryginalny i jesli kupię z innym oznaczeniem a będzie wyglądał identycznie to czy zapasuje ??? podpowiedzcie jeśli wiecie

.........................za pomoc z góry dziękuję..................

Opublikowano

Ja mam A4 2000 rok,silnik AJN 115 KM numer licznika 8D0920930 firmy JAEGER ( rowniez zepsuty) :frown:

Opublikowano
  • Autor

YATES, zależy co masz zepsute, mi błędnie wskazuje temperaturę, od razu wskakuje na 72 (ciepły czy zimny ganze gal)- widocznie ktoś grzebał a wskazania z zegarów mają wpływ na grzanie świec no i nie wiem kiedy i jaka jest rzeczywista temperatura, jak odłączę czujnik to znowu mi klimatronik nie pokazuje temp. ale za to świece mi grzeje bo ciągle widzi temp domyślną - 10 C

jak mam załączony licznik a autko się podgrzeje to mam na liczniku 110 stopni i gaśnie mi silnik ... coś go odłącza.... zwariuję z tym autem..

[ Dodano: 05-05-2007, 07:15 ]

..........................Ponawiam prośbę ......................................

Mam ogromną prośbę !!!!

Jeśli łaska proszę podajcie mi z ETK-i numer licznika (zegarów) do Audi A4 1,9 TDI 116 KM X.1999r.

mam w tej chwili założony o oznaczeniu : 8DO920900H i jest zepsuty, muszę nabyć nowy tylko nie wiem czy mam oryginalny i jesli kupię z innym oznaczeniem a będzie wyglądał identycznie to czy zapasuje ??? podpowiedzcie jeśli wiecie

.........................za pomoc z góry dziękuję..................

Opublikowano

do numeru : 8D-X-400 000

8D0 919 861 FX - zestaw zegarów do diesla (260km/h)

8D0 919 861 GX - zestaw zegarów do diesla (260km/h) z dodatkowymi przyrządami

8D0 919 881 XH - zestaw zegarów do diesla (260km/h) z FISem

Od numery : 8D-Y-000 001

8D0 920 900 MX - zestaw zegarów do diesla (260km/h)

8D0 920 900 RX - zestaw zegarów do diesla (260km/h) z zegarem cyfrowym

8D0 920 900 NX - zestaw zegarów do diesla (260km/h) z radiowym zegarem cyfrowym i dodatk. przyrządami

8D0 920 900 SX - zestaw zegarów do diesla (260km/h) z zegarem cyfrowym i dodatk. przyrządami

8D0 920 931 TX - zestaw zegarów do diesla (260km/h) z radiowym zegarem cyfrowym i FISem

8D0 920 932 FX - zestaw zegarów do diesla (260km/h) z zegarem cyfrowym i FISem

Od 8D-1-000 001

8D0 920 932 FX - zestaw zegarów do diesla (260km/h) z zegarem cyfrowym i FISem

Opublikowano
  • Autor

pre_pl, wielkie dzięki tylko jak się do tego odnieść, czy te w przedziałach gdzie jest mój obecny licznik też będą spełniały swoją rolę ?