piotrekaudia4 Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 Witam chcialem jeszcze raz poruszyc temat hamulca w mojej b6. Sprawa jest taka ze mam problem samochodu ktory sam hamuje prawie wszystko mam nowe oprocz serwa ktoro bylo podreperowane. Podczas hamowana pedal bardzo gawtownie reaguje ( deliokatne dotkniecie i ostro hamuje ) normalnie to pedal powinien chodzic gladko a moj jest twardszy troszke i bardzo gwaltownie reaguje... ma ktos jakis pomysl??
GRazny Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 heh... no niestety z opisu wygląda tak jakby serwo za mocno i za szybko reagowało...
piotrekaudia4 Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Opublikowano 7 Lipca 2009 Jezeli chodzi o to "reperowanie" serwa to mechanik powiedzial ze byo troszke wody w serwie i ze to wyczyscil i zalutowal serwo.... Tak to wyglada....[br]Dopisany: 03 Lipiec 2009, 17:32_________________________________________________NO wiec to bylo SERWO !!!!!!!! wymienilem i teraz wszystko0 jest
topola Opublikowano 10 Lipca 2009 Opublikowano 10 Lipca 2009 siemano, ja w swojej B6 natomiast mam taki problem, otóż przytrafiło mi sie dwa razy iż naciskając hamulec parę razy w krótkich odstepach czasu (tak jakby pulsacyjnie) np. zjeżdzając w korku z górki, pedał hamulca zrobił się w momęcie twardy i cięzko było wyhamować tak jakby przez moment nie było wspomagania hamowania. Odpowietrzyłem układ i wymieniłem płyn i dalej to samo. I tu pytanie czy to wina pulsacyjnego hamowania przy ABS-ie kiedy powinno sie go trzymać czy to raczej serwo już kwiczy ?? a moze sterownik od ABS ?? jakies pomysły
.Pablo. Opublikowano 10 Lipca 2009 Opublikowano 10 Lipca 2009 Wygląda to na kończące się serwo albo gdzieś nieszczelność jest, masz dokładnie taki sam objaw jak gasisz auto i depniesz kilka razy na pedał hamulca twardnieje czyli nie działa serwo
piotrekaudia4 Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Opublikowano 10 Lipca 2009 Ja bym stawiam na serwo... Najlepiej zawiez do jakiegos specjalisty niech ci zbada dzialanie serwa.... Pozdro..
domelq Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 Raczej serwo Zresztą sam wspomniałeś, że wszystko już porobione oprócz serwa
burza1980 Opublikowano 27 Lipca 2009 Opublikowano 27 Lipca 2009 A u mnie pedał chodzi lekko, natomiast jest strasznie czuły,jak pierwszy raz się przejechałem audiczką po zakupie to kolesia(pasażera) bym przez przednią szybe wysadził podczas hamowania :>[br]Dopisany: 18 Lipiec 2009, 08:48_________________________________________________Czyli tak ma być
WESP Opublikowano 22 Września 2009 Opublikowano 22 Września 2009 U mnie tez był problem z hamulcem twardy potem dobry ale w ostateczności kiepsko hamował i winna była gumka z przewodow od pocisnienia mam zdj. - jesli kogos interesuje przesle z opisem czesci wymienionej porsze o @ tylko w przewodzie podciśnienia pojawił sie olej - pompa siada?
Rekomendowane odpowiedzi