Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wykres z hamowni - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co z tym odcięciem?

No coz najlatwiej to wyjedz gdzies na kawalek pustej drogi wrzuc 2 i do odciecia i bedziesz wiedzial, wydaje mi sie ze powinno byc na ok 6500tys no ale reki sobie nie dam uciac :cool: .

Opublikowano

pomiaru dokonuje się na czwartym biegu więc lepiej wrzucić 4. W niedzielę jadę w trasę to może odetnę (w mieście trochę przypałowo by było :lol: ).

[ Dodano: 19-04-2007, 17:06 ]

PS.

kurcze przydałoby żebym sobie w końcu opony na letnie zmienił... . Ale mi się nie chce wyciągać ich z piwnicy i jechać do wulkanizatora :rolleyes: leń niesamowity mnie dopadł

Opublikowano

Ja w 1.6 mam przy 6700 RPM, coś to 7,5k mi pasuje raczej do japończyka, a nie do :audi:

Opublikowano

kolejny uparty :twisted: mogę się założyć, że odcina przy 7500 na pierwszym biegu. O flaszkę :lol:

Opublikowano

Może się wskazówka wychylić dalej, niż są rzeczywiste obroty, spróbuj utrzymać stałe obr 7k. Ale może i prawda, że odcina przy 7,5k :rolleyes:

Opublikowano

No to ostro, mi diesel odcina przy około 5000 RPM

Opublikowano
mi diesel odcina przy około 5000 RPM

bo to dieselek. Przy 5 tys obr/min benzyniak dopiero się rozkręca :twisted:

Kurcze żebym znalazł temat, w którym kiedyś toczyła się dyskusja na temat odcięcia. Niektórzy mieli przy 7500 a niektórzy przy 6800

Opublikowano

nie, niestety inny. Kilka osób tam też pisało, że ma przy 7500 obr odcięcie.

Opublikowano

ooooo super! Dzięki! No widzicie - czyli hamownia pokazała odcięcie tak jak dane techniczne wskazują. Może jakieś przekłamanie obrotomierza? Ale, że aż prawie o tys obrotów... . Dziwna sprawa. Może to przez jakieś modyfikacje?

Opublikowano

mi też odcina przy 7500. Sprawdziłem to pierwszy raz wczoraj.

pozdro

Opublikowano

Ma ktoś z was pomysł skąd ta różnica w odcięciach ?

Opublikowano

Zwykle falowanie momentu to kucająca już przepływka

Opublikowano

no właśnie nie wiem teraz czy to wina zimówek czy przepływomierza. Narazie samochód jeździ bez zarzutu. Zobaczymy z czasem jak to się rozwinie.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

tak turbo pali mniej niz 1.8 oczywiscie mowa o racjonalniej jeżdzie a zwiazane jest to z tym ze 1.8T ma duzy momet obrotowy przy relatywnie niskich obrotach, w moim przy jezdzie z predkoscia 90-100km/h spala mi srednio 6.2L ;) Niestety kupujac turbo trzeba liczyc sie z kosztem turbiny, moja miala przejechane 150tys i padla turbina- regeneracja z roczna gwarancja w olesnicy 1000zl ;)

Opublikowano

6.2

Toż to 1.8T ekonomiczniejszy od 1.9 TDI :D :D

Ludzie sprzedajta swoje diesle..... :thumbup:

Opublikowano

spala mi srednio 6.2L ;)

tak ale chyba na 50 km :polew: :polew: :polew:

sorki za OT ale to musialo pojsc :tongue4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

JA NIE WIEM ILE TRZEBA OBROTÓW ALE , POWYŻEJ 100KM/H ODZCINA MNIE ZONA :bicz3: I TAK PRZYTYM CHAŁASUJE ZE....

TO JES NAJLEPSZY ANTYRADAR JAKI LUDZKOŚ WYMIŚLIŁA.

przypominam sobie wtedy jak nasi dziadowie furmankami pomykali i wszędzie dojechali..... :drunk:

A cakiem powiarznie przy jężdzie po równym terenie na tempomacie 95km/h komputer po przejechaniu 600km pokazywał srednie zyżycie 5,7 l. na stacji to się prawie potwiedziło. ale gdy wiechałem w góry to zuzycie średnie poszło do 8l ;(

Opublikowano

Panowie a gdzie w Katowicach i okolicach można zrobić taki pomiar ? :drool: