Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Audi by MarioSol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po poszukiwaniach (3miesiecznych) zakupiłem upragniona audiole :D :D :D

81444697.th.jpg87165973.th.jpg64365770.th.jpg37025116.th.jpg14704760.th.jpg45932320.th.jpg

-1998r(grudzien,model 99) 1,8t AEB 110 KW

-177tk przejechane (ori, sprawdzony w aso po vin, ostatni serwis w szwajcari w 2008r przy 165tk)

-wspomaganie kiery

-tempomat

-abs,eds

-4poduszki

-szyber

-klimatronik

-podgrzewane fotele,lusterka

-pełna elektryka

-oczywiscie quattro :D

-felgi 16 cali+nowe opony (letnie+zimowe)

-podłokietnik

-kierownica trojramienna od s

-skrzynia manual

-srodek carbon(chyba)

-radio blaupunkt(na karte wyglada jak telefoniczna :D)+zmieniarka na 10cd blaupunkta

Cena za jaka nabyłem autko to 16,600zł

Narazie zdarzyłem:

-przerejstrowac i ubezpieczyc

-załatac odprysk od kamienia w przedniej szybie

-pełen service klimy

-wymienilem piora wycieraczek

-wymian. oleju w silniku+filtry(paliwa,oleju,powietrza)

-wymian. termostat i czujnik temp.(w miescie trzymal 90stopni ale na trasie temp. opadala do 70)

-płukanie ukladu hlodniczego+płyn ori g12

-wymienic opony na letnie

Zostanie

-naprawic licznik fis(troche sie rozmazuje na srodku) lub wymiana na zegary po lifcie(nie wiem czy podejda?)

-chip na 170-180 km, prosba do forumowiczów jak bezpiecznie to zrobic i na co trzeba uwazac i jak eksploatowac itp?

-dorobic scyzoryk (mam tylko jeden kluczyk)+zalozyc alarm

-wymienic czujnik paliwa lub plywak(zle wskazuje poziom)

-zdiagnozowac na klimie wolne obroty (przy przelaczaniu biegu spadaja do 400 na chwile lub od czasu do czasu zgasnie)

No i narazie to tyle. W przyszlym roku rozrzad jej zrobic trzeba bedzie. Jak sie uporam z mechanika to sie moze zabiore za mody. Narazie jestem MMMEEEGGAA ZADOWOLONY Z AUDI :D Wczoraj bujnalem sie 220km/h i jeszcze troche by poszla. Ale najwazniejsze to ze nic nie puka,stuka w kabinie(a to dla mnie priorytet) jak i na zewnatrz! No i naped quattro :D-niech ktos mnie oswieci jak sprawdzic czy dziala EDS bo nie sposob jej wyprowadzic na asfalcie a na szutrze szkoda mi lakieru co by zaden kamien nie odprysnal? To tyle pozdrawiam i zapraszam do oceny.

ps.sorki za jakosc fotek ale wszystkie narazie z kom.

Opublikowano

fajna furka ale wywal te kierunki z błotników i wrzuć białe...i zmień radio poza tym elegancka Audiczka :)

Opublikowano

fajna furka ale wywal te kierunki z błotników i wrzuć białe...i zmień radio poza tym elegancka Audiczka :)

Narazie wlozylem 2,5 tys.zł(ubezpieczenie,opony,serwis itd...) W tym roku juz nic oprocz mechaniki nie robie. Lampy przod,kierunki pojda napewno do wymiany a pozniej to juz tylko wieksza moc :> :> :> ale zobaczymy jak sie bedzie sprawowac narazie jestem zadowolony z quattro!!! :>

Opublikowano

Wszędzie szukam tych foteli.. :evil:

Gdzie łatałeś szybę ? Da się Ją może przy okazji spolerować ? :decayed:

Opublikowano

Wszędzie szukam tych foteli.. :evil:

Gdzie łatałeś szybę ? Da się Ją może przy okazji spolerować ? :decayed:

fotele juz były(auto sprowadzone ze szwajcari) i chyba nic tak mi sie nie podoba jak fotele :> i ten niby carbon :>

Co do szyby-mialem odprysk na przedniej (1cm srednicy) a ze szyba ori dlatego sie zdecydowalem ja naprawic. Robilem to w auto glas w raszynie(krakowska sie jedzie na janki i zaraz po lewej stronie za realem przed wiezowa-jak dobrze pamietam). Cena kazdego odprysku 130zł ale mam pewnosc ze nie pojdzie pajaczek. Pozdrawiam[br]Dopisany: 04 Sierpień 2009, 12:57_________________________________________________Postanowiłem odświeżyć temat gdyż w/w auto zostało sprzedane. W miedzy czasie zostało skasowane:

Bora

85458258.jpgUploaded with ImageShack.us

i Bmw e39

zdjcie023l.jpg

Uploaded with ImageShack.us

(nie z mojej winy!). Raz taksówkarz wjechał mojej kobiecie w borę,szukałem audi na szybko i nie znalazłem nic wartego zainteresowania i kupiłem e39. W bmw typ zajechał mojej kobiecie na zakręcie drogę i skasowała przód i tył. Dlatego quattro :> A teraz znowu jestem posiadaczem a4 :>

Oto one:

-bezwypadkowe (kupowałem z czujnikiem lakieru)byle czego nie biorę choć docelowo miało być 2,8 lub 2,4

-szyby ori :>

-1999r 200 tyś przejechane

1,8t (ANB) 150 KM QUATTRO

- klimatronik

- elektryka przód

- wspomaganie,abs,epc

- webasto

- pompowane lędźwie

- welur

- 4 poduszki

- czujniki parkowania tył

- alu felgi 15 (zostają na zimówki bo są paskudne)

- roleta przeciwsłoneczna na tył

- ori radio kaseciak

-cena po opłatach 18 tyś

84515799.jpg

Uploaded with ImageShack.us56964973.jpg

Uploaded with ImageShack.us41489767.jpg

Uploaded with ImageShack.us65015708.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

Szybko zmieniasz autka :naughty:Gratuluję nowego nabytku.

Napisz coś więcej o nim który rok itp.i pokaż fotki wnętrza

Opublikowano

tlumik koncowy jakos tak dziwnie wisi :mysli:

Opublikowano

A jaki allroad z niej :D W dół ją, choć nie wiem czy zdążysz :polew: