Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Sprężyny EIBACH Pro-Kit czy komplet FK High Tec ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Cristoforo nie obraź się, ale podajesz jakieś sprzeczne i nie sprawdzone informacje.

0030825.jpg

Opublikowano

nie kumam co podałem sprzecznego????

ja nic nie pisałem o karcie gwarancyjnej

Opublikowano

Zerkopol to Polska :cool1: a nie Niemcy :cool1:

w Niemczech firma Weitec daje dwa lub trzy lata gwarancji a w Polsce tylko rok :cool1:

Napisałeś, wcześniej, że w Polsce oficjalnym przedstawicielem jest Zerkopol i że daje tylko rok gwarancji.

Ja nigdzie na stronach Bilstein.com nie znalazłem informacji, aby Zerkopol był oficjalnym przedstawicielem na PL.

Inne firmy, które mają w ofercie amory bilsteina, w kartach gwarancyjnych mają wpisane 2 lata gwarancji producenta.

EDIT:

Sorki, faktycznie pisałeś o Weitecu, jednak można było odnieść wrażenie, że chodzi o Bilsteina. Zwracam honor.

EDIT 2:

Oficjalnym importerem Bilsteina na Polskę jest firma IHR GmbH z oddziałem w Warszawie. Zerkopol nigdy nie był autoryzowanym importerem, a tylko autoryzowanym punktem serwisowym w PL.

Firma IHR nie dopuszcza do zmiany charakterystyki, ani do żadnej ingerencji w budowę amortyzatora, co wiąże się z automatyczną utratą gwarancji, nawet jeśli taka zmiana miała by miejsce w autoryzowanym punkcie serwisowym tj. firmie Zerkopol.

Amortyzatory dobrane przez webkat Bilsteina do konkretnego modelu samochodu, są opracowane konkretnie do zawieszenia danego typu auta.

Taką informację można uzyskać w firmie IHR.

Opublikowano

Zerkopol to Polska :cool1: a nie Niemcy :cool1:

w Niemczech firma Weitec daje dwa lub trzy lata gwarancji a w Polsce tylko rok :cool1:

Napisałeś, wcześniej, że w Polsce oficjalnym przedstawicielem jest Zerkopol i że daje tylko rok gwarancji.

Ja nigdzie na stronach Bilstein.com nie znalazłem informacji, aby Zerkopol był oficjalnym przedstawicielem na PL.

Inne firmy, które mają w ofercie amory bilsteina, w kartach gwarancyjnych mają wpisane 2 lata gwarancji producenta.

EDIT:

Sorki, faktycznie pisałeś o Weitecu, jednak można było odnieść wrażenie, że chodzi o Bilsteina. Zwracam honor.

EDIT 2:

Oficjalnym importerem Bilsteina na Polskę jest firma IHR GmbH z oddziałem w Warszawie. Zerkopol nigdy nie był autoryzowanym importerem, a tylko autoryzowanym punktem serwisowym w PL.

Firma IHR nie dopuszcza do zmiany charakterystyki, ani do żadnej ingerencji w budowę amortyzatora, co wiąże się z automatyczną utratą gwarancji, nawet jeśli taka zmiana miała by miejsce w autoryzowanym punkcie serwisowym tj. firmie Zerkopol.

Amortyzatory dobrane przez webkat Bilsteina do konkretnego modelu samochodu, są opracowane konkretnie do zawieszenia danego typu auta.

Taką informację można uzyskać w firmie IHR.

:good: :good: :good:

Opublikowano

Zamówiłem te Bilsteiny B6 Sport. Cały kpl do mojej niuni wyszedł w dość atrakcyjnej cenie bo "zaledwie" 1756 złociszy + koszta wysyłki :gwizdanie:.

Opublikowano

Zamówiłem te Bilsteiny B6 Sport. Cały kpl do mojej niuni wyszedł w dość atrakcyjnej cenie bo "zaledwie" 1756 złociszy + koszta wysyłki :gwizdanie:.

gdzie zamówiłeś za taka cene????????????????????????????????

Opublikowano

Pisałem wcześniej :przebiegly:www.amortyzatory.net :good: bardzo miły Pan, z rozmowy wywnioskowałem, że człowiek zna się na rzeczy.

Akurat miał jeden komplet dokładnie tych, które Bilstein przewiduje do mojej furmanki. Na czwartek będą u mnie.

Opublikowano
:kox::good: opisz wrażenia z jazdy
Opublikowano

Na pewno dam info tutaj. Chcę wymienić całą zawiechę i układ hamulcowy. Tarcze Zimmermana już mam na przód i tył, amory będą w czwartek, jeszcze tylko szukam kompletu wahaczy Lemfordera , ale do B7 ciężko znaleźć cały kpl w dobrej cenie. mam nadzieję, że w styczniu uda mi się wszystko swapnąć za jednym razem, bo nie chcę dwa razy geometrii i zbieżności ustawiać, tak że w styczniu Austria a w lutym Włochy na nowym zawiasie zaliczę :dance2: a :quattro: będzie miało co robic :gwizdanie:

PS. Przy okazji może ktoś podać z etki numerek kpl stabilizatora tylnego z rs4 avant B7 ?

Opublikowano

Co do stabilizatora użyj :szukaj: cały wątek jest na forum

Opublikowano

Co do stabilizatora użyj :szukaj: cały wątek jest na forum

Już znalazłem. Tym czasem przyszły Bilsteiny :gwizdanie::

1IVTtS.jpg

9ql99.jpg

Jak będzie kompletny stabilizator od RS'a, montuję całość :tongue4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś ma namiary na taniego sprzedawce FK w PL? Rozważam zawias z s-line, ale fk powinien dać lepsze prowadzenie a cena raczej nie jest wysoka. Troszke boje się -30mm bo już na serii w W-wa krawężniki pokonuje z prędkością ślimaka, ale czego się nie robi dla lepszego prowadzenia...

Zadzwoniłem do kolesia, który ma dużo FK na allegro i powiedział, że FK nie robi do QUATTRO :confused4:

1. Czy to prawda?

2. jeśli tak, to czy jest jakas alternatywa w podobnych pieniądzach?

Opublikowano

Czy ktoś ma namiary na taniego sprzedawce FK w PL? Rozważam zawias z s-line, ale fk powinien dać lepsze prowadzenie a cena raczej nie jest wysoka. Troszke boje się -30mm bo już na serii w W-wa krawężniki pokonuje z prędkością ślimaka, ale czego się nie robi dla lepszego prowadzenia...

Zadzwoniłem do kolesia, który ma dużo FK na allegro i powiedział, że FK nie robi do QUATTRO :confused4:

1. Czy to prawda?

2. jeśli tak, to czy jest jakas alternatywa w podobnych pieniądzach?

zapodaj sobie bilsteina b8 jesli chcesz miec pewne prowadzenie i sprezyny eibach pro kit -30mm

Opublikowano
http://www.fk-automotive.de/websale7/ - chyba nie wiedział co mówi bo ja wyraźnie widze napisane QUATTRO. B6 + eibach to droższa zabawa a do lata musze jeszcze kupić felgi w racjonalnym rozmiarze i prysnąć w kolor dokładki, żeby auto jakoś wyglądało no i w audio by się przydało zainwestować, chociaż to nie jest najważniejsze bo BOSE gra na pomiędzy zadowalająco a słabo, więc może zostać póki co. Mam wielki dylemat co z tym zawiasem zrobić :wallbash:
Opublikowano

Cristoforo masz rację, koszt amorków ok 1800 Zł + Eibach 900 Zł w przybliżeniu

Opublikowano

na eibacha mam 15% rabatu :naughty:

Opublikowano
:):good: w Prince ?
Opublikowano

ja w tym bilsteinie juz trochę siedzę na czytałem sie sporo i wypytałem masę ludzi

konkluzja i wnioski są takie

tylko i wyłącznie b8 do obniżenia jeśli chcesz latać bezpiecznie i długo

b6 możesz przerobić w zerkopolu na b8 lub ogolnie wzmocnić b6

do ciężkich aut b6+eibach pro kit nie nadaje sie i długo nie posłuży

zerkopol i tak będzie obstawał aby sprzedać Ci b6 maja jakiś w tym duzy interes :kwasny:[br]Dopisany: 10 Grudzień 2009, 15:15_________________________________________________

:):good: w Prince ?

tak a co????????????????????????

znasz ich???????????????????[br]Dopisany: 10 Grudzień 2009, 15:15_________________________________________________najlepiej to kupić kpl zestaw b12

sprezyna H&R niebieska wiec srednio-twarda i amorek bilstein b8

do a4b5 avant ośka to koszt 2800zł

Opublikowano

Prince'a znam długo, kiedyś brałem od nich Sparco i Eibachy jak miałem firmę tuningową, sorry za OT

co do Bilsteina polecam ściągnąć katalog i postudiować zalecenia producenta

• 1 miesiąc temu...