Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Sprężyny EIBACH Pro-Kit czy komplet FK High Tec ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!!

Mam malutki dylemat odnośnie obniżenia mojej A4.

Co wybrac:

spręzyny Eibacha Pro-Kit za 829zl

(http://allegro.pl/item700440084_sprezyny_eibach_audi_a4_2_0_tfsi_1_9_tdi_2_0_tdi.html)

czy

komplet zawieszenie (amortyzatory + sprężyny) Fk High Tec za 859zl

(http://moto.allegro.pl/item691665074_audi_a4_8e_zawieszenie_kpl_high_tec_35_40_mm_od_fk.html)

Aktualnie mam zawias standardowy 1BA.

Podejrzewam, że przy komplecie FK auto będzie niższe i dużo mniej komfortowe niż na samych spręzynach EIBACh'a. Poprawcie jeśli się myle.

Pomocy w wyborze :)

Opublikowano

Ja bym stawiał na Eibacha -cena mówi za siebie :) poczytaj forum był duzo napisane na ten temat .

A co chcesz ? Twarde-czy wygląd ?

Opublikowano
  • Autor

Chce wyglad i raczej miekko

Opublikowano

Komfort, trochę lepsza trakcja i lekkie obniżenie = Eibach

Średni komfort, o wiele lepsza trakcja i większe obniżenie = FK

Ja bym brał FK, sprężyny dobrane do charakterystyki amortyzatorów, takie rozwiązania zawsze są lepsze.

Opublikowano

ja własnie zamówiłem fk :P dam znać jak się sprawuje. pozdro

Opublikowano
  • Autor

dzieki panowanie za informacje. jestem bardzo wdzieczny...

a powiedz mi Vario-tech jakie bym musial kupic amortyzatory do sprezyn eibacha ?

Opublikowano

Dobrym zestawem są Monroe Sensa Trac ew. Reflex, miałem taki zestaw w połączeniu z Pro Kitem i było ok, inaczej koszt amorów o charakterystyce sportowej jest wysoki, wtedy warto kupić cały zestaw tak jak np. FK za ok 1000 PLN lub Eibach Pro Sytem ale koszta to ok 2300 PLN.

Opublikowano
  • Autor

a mozesz dac namiary gdzie mozna tanio kupic takie amorki... chce zorientowac sie w cenach poki co :)

Opublikowano

Poszukaj w necie ew. w jakiejś hurtowni popytaj

Opublikowano
  • Autor

juz sam nie wiem co robic.... FK podejrzewam ze beda dosc twarde... same sprezyny Eibach posadza mi amorki oryginalne podejrzewam dosc szybko... moze dozbieram troszke pieniazkow i kupie Eibacha Pro System :)

a moze teraz kupic same sprezyny Eibacha i jak zuzyja mi sie amorki to kupic Bilsteina B6 ?

Opublikowano

Same sprężyny (-35mm) nie wykończą seryjnych amorków - skąd ta teoria? ja zrobiłem na takiem set-up'ie ponad 100 tkm.

FK czy Eibach Pro System moga mieć podobną twardość, różnica jedynie jest w cenie i w jakości wykonania, bierz zawiechę która ma dłuższą gwarancję

Opublikowano
  • Autor

hmmm jeszcze takie pytanie...

zobaczcie na to zdjęcie

P1000799.jpg

W tej Audi podobno siedzi sprezyna Eibacha, która mogę kupić w dobrej cenie.

Sprzedający nie wie jednak o ile auto zostało obniżone.

Z tego co mi wiadomo Eibach nie robi spręzyn wyższych niż -30mm.

CZy to możliwe to siedzi tutaj spręzyna EIBACH PRO KIT ?

Opublikowano

Wygląda na serię ew ORI - 20 mm, fotka ze złej perspektywy, looknij na tą fotkę to zobaczysz czarną A4 na Eibachach w porównaniu z autem które mi ukradli ale ja miałem Tein Super Street i - 60 mm od serii

ff4fbeb6a97fa772.jpg

bc8d18e6827d8bcd.jpg

Opublikowano
  • Autor

fajnie "siedziala" ta Twoja Audiczka.. dla mnie jednak troszke za nisko by było. tak jak ta czarna byłoby ekstra z wysokościa.

Jesli chodzi o zdjecie to wiem ze zla perspektywa, ale sprzedajacy tylko takie mi wyslal ;/

dzieki jeszcze raz za informacje..

POZDRAWIAM

Opublikowano

witajcie czy ktos z was ma zam,ontowane u siebie cos takiego http://moto.allegro.pl/item691665074_audi_a4_8e_zawieszenie_kpl_high_tec_35_40_mm_od_fk.html

jesli tak to dajcie znac jak sie taki zestaw sprawwuje i czy warto kupic czy cos innego

oraz mam pytanie - czy furka bedzie rowno siedziec na tym zawieszeniu (przód z tyłem) czy zawsze sa jakies roznice niewielkie przy sportowym zawieszeniu ???

czy ktos z was spotkał sie z takim zawieszeniem u siebie w aucie 1BA , 1LB ;/ ??? bo ponoc takie mam u siebie ;/ bo na wklejce mam cos takiego :

1KD , J0R , 1LB 1BA ;////

piszcie jakie zestawy polecacie do obnizenia autka :)

Opublikowano

hmmm jeszcze takie pytanie...

zobaczcie na to zdjęcie

P1000799.jpg

W tej Audi podobno siedzi sprezyna Eibacha, która mogę kupić w dobrej cenie.

Sprzedający nie wie jednak o ile auto zostało obniżone.

Z tego co mi wiadomo Eibach nie robi spręzyn wyższych niż -30mm.

CZy to możliwe to siedzi tutaj spręzyna EIBACH PRO KIT ?

Strasznie wysoko stoji...chyba, ze to kwestia zdjecia.

MIalem Eibachy Pro Kit dwa razy w autach i bylo sporo nizej...

Opublikowano

Bo to na bank nie są sprężyny obniżające :> Już moja B6 na -20 1BE stoi niżej niż ten wóz drabiniasty.

Jeśli chcesz zmieniać teraz sprężyny, a za chwilkę amory, to poczekaj i zmień wszystko razem - zaoszczędzisz czas i pieniądze stracone na ten sam zabieg.

Ja osobiście jestem zwolennikiem zmiany całości, bo seryjne miękkie amory i sportowa sprężyna Eibach'a to mi jakoś nie pasuje. One zwyczajnie nie są do siebie dopasowane pod względem charakterystyki pracy.

Opublikowano

ja mam i sprężyny eibacha i czerowne amortyzatory tej samej marki, sprężyny są -45mm.... polecam

Opublikowano

Posiadam sprezynki eibach pro kit czarne, do tego seryjne amorki i felga 18 cali, wyglada zdecydowanie lepiej niz na 1BA, mysle ze tak akurat w sam raz - nie za nisko nie za wysoko :), wlasciwosci trakcyjne zdecydowanie lepsze niz 18 cali bez gleby gdzie bujało na zakretach i koleinach niesamowicie, jezeli chodzi o komfort w setupie taka sprezynka i felga jest bardzo OK.... nie ma wielkiej roznicy w tzw. "tłuczeniu" niz na seryjnym zawieszeniu.

Opublikowano
  • Autor

MatiRzeszów: mozesz przesłac mi na maila fotki jak wyglada twoje autko na tych sprezynkach i 18calowych felgach :)