Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zapala się wam kontrolka EPC na desce po walczeniu zapłonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapala się wam kontrolka EPC na desce po walczeniu zapłonu ponoć się powinna zapalić i zgasnąć po 3 sekundach u mnie się nic nie zapala

Opublikowano

u mnie się zapala po przekręceniu zapłonu(bez odpalania) i pali się dotąd aż nie odpale autka, po czym gaśnie natychmiastowo...

Opublikowano

A co wogóle oznacza ta kontrolka?

Opublikowano
A co wogóle oznacza ta kontrolka?

Lampka sygnalizacyjna kontroluje sterowanie przy silnikach benzynowych.Powinna się zapalic po włączeniu zapłonu , w celu sprawdzenia działania :wink:

Opublikowano

u mnie nic takiego sie nie wyswietla... mam AIRBAG, immo, akumulator, olej i plyn chlodniczy. czy cos mam popsute?

z kolei zauwazylem dzis pewna rzecz - wlaczenie kierunkowskazu przy wylaczonym zaplonie skutkuje wlaczeniem postojowki (np. jesli wlacze lewy, to wlacza sie lewa postojowka). prawa postojowka swieci wtedy slabiej.

podczas jazdy z kolei przy wlaczeniu kierunkow wlacza mi sie na ulamek sekundy jakas zielona kontrolka, na gorze z lewej strony obrotomierza.

Opublikowano

postojówki włanczają się po włączeniu kierunku przy wyłonczonym zapłonie z tej strony w którą włonczym kierunek.

Opublikowano
u mnie nic takiego sie nie wyswietla... mam AIRBAG, immo, akumulator, olej i plyn chlodniczy. czy cos mam popsute?

z kolei zauwazylem dzis pewna rzecz - wlaczenie kierunkowskazu przy wylaczonym zaplonie skutkuje wlaczeniem postojowki (np. jesli wlacze lewy, to wlacza sie lewa postojowka). prawa postojowka swieci wtedy slabiej.

podczas jazdy z kolei przy wlaczeniu kierunkow wlacza mi sie na ulamek sekundy jakas zielona kontrolka, na gorze z lewej strony obrotomierza.

nie wiedziałeś ;)

Opublikowano

mi wyswietla na wyswietlaczu komputera ale nie epc tylko poszczegolne informacje np po tankowaniu ze mam zamkniety wlew i pozniej zazwyczaj "brechms liht" czy cos takiego (uzywaj silnika lagodnie) po czym pokazuje O.K.

Opublikowano
pozniej zazwyczaj "brechms liht" czy cos takiego (uzywaj silnika lagodnie) po czym pokazuje O.K.

No to dałeś do pieca teraz.Skąd Ty wziąłeś to "używaj silnika łagodnie" :lol::lol::lol: U mnie pokazuje przkreślonu kij basebollowy i oznacza on , żebym nie pałował auta na zimnym :lol: Żartuje oczywiście.Pierwsze słowo to hamulce a drugie światło :mrgreen:

Opublikowano

jak gadalem z typem ktory ma 3 audice A2 A3 A6 zony corki i swoja to mi tak to przetlumaczyl :P:oops: zebym nie dawal w do dechy na zimnym silniku, moze to jakis idiom nie wiem tak mi typ powiedzial i tak myslalem :???: "az do dzisiaj az do tej chwili..."

Opublikowano

Przepraszam, że odkopuję stary temat, ale ja też nie mam kontrolki od EPC. Mam autko z 97r. na benzynce (1.8T Quattro 150KM). W VAGu nie mam błędów (tzn. miałem ,ale np. takie pierdoły, że silnik unieruchomiony przez immobilizer, albo, że przpustnicę trzeba zaadaptować. Teraz już nie mam ;)) no więc myślę, że nikt tej lampki nie odłączył.. No ale jak by mi się coś stało w elektronice silnika, to jak się o tym dowiem? Dodam, że mam komputer pokładowy.